€ 57 miljard! VS toch voor hulp aan de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een maandenlange blokkade een hulppakket van miljarden met dringend benodigde wapenleveringen voor de door Rusland aangevallen Oekraïne goedgekeurd. Het nam zaterdag een desbetreffend wetsontwerp aan, dat ongeveer $ 61 miljard (€ 57,26 miljard) voor Kiev omvat. De Amerikaanse president Joe Biden begroette de uitkomst en riep de Senaat op om hier snel mee akkoord te gaan.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedankte het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en zijn voorzitter Johnson voor de beslissing. “die een uitbreiding van de oorlog zal verhinderen en duizenden en nog eens duizenden mensenlevens zal redden.” “We zullen de Amerikaanse ondersteuning inzetten om onze beide naties te versterken en deze oorlog tot een rechtvaardig einde te brengen. Het is een oorlog die Poetin moet verliezen”, zei Zelensky zaterdagavond in zijn dagelijkse videotoespraak met het oog op de aanstichter van de agressie oorlog, de Russische machthebber Vladimir Poetin.

Het is een beslissing die ons leven redt”

“En het is een zeer belangrijk pakket, wat zowel onze soldaten aan het front als onze steden en dorpen, die onder de Russische terreur lijden, zullen merken”, zei Zelensky verder. “Het is een beslissing die ons leven redt.” De VS zouden begrepen hebben dat het Russische kwaad in de oorlog niet zou mogen overwinnen.

“Amerika heeft zijn leidende rol vanaf de eerste dagen van deze oorlog laten zien. En deze soort Amerikaanse leiding is beslissend voor de handhaving van een internationale orde in de wereld, die gebaseerd is op regels en voorspelbaarheid van het leven voor alle naties”, verklaarde Zelensky.
De Senaat zal waarschijnlijk de komende week akkoord gaan met de wet. President Biden beloofde dat hij deze onmiddellijk zou ondertekenen. Hij prees de stemming. “Op dit kritieke keerpunt kwam u samen om de roep van de geschiedenis te volgen”, bedankte de president.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op € 57 miljard! VS toch voor hulp aan de Oekraïne

  1. BosscheBol zegt:

    ALLES naar het zwarte gat Oekraïne. Gooi het er maar in. De Russen zullen het op hun gemak in hele kleine brokjes verpulveren en het komt er nooit meer uit. Ik hoop dat ze er ook nog een paar van onze psychopate “leiders” in gooien. Dat zou een mooie oplossing zijn.

    Geliked door 2 people

  2. Hovawart zegt:

    Een druppel op de gloeiende plaat, want hoeveel miljarden zijn er door vele EU-lidstaten al toegezegd om amerikaans wapentuig aan te schaffen…

    De wapenhandel is immers een Booming Business

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    ACHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

    ALS JE PAS 200 MILJARD IN EEN ZWART GAT GEPLEURD HEBT ..

    EN HET HEEFT GEEN ZODEN AAN DE DIJK GEZET 

    DAN GOOI JE ER GEWOON NOG 57 MILJARD TEGEN AN 

    PLUS EEN 150.000 NIEUWE DODEN 

    GOED PLAN DENK IK ZOMAAR 

    JA. NA 219 OORLOGEN TE ZIJN GESTART 

    EN NU OOK INCLUSIEF UKRAINE 

    OOK 219 X OP JE FLIKKER KRIJGEN 

    DUS STEL HET GEWOON NOG EFFE UIT . 

    STERVEN VOOR DE USA . ?????????????????

    IK VIND HET EEN RARE HOBBY .ZEG MAAR

    OME VLADIBOB

    Geliked door 1 persoon

  4. 007lucia zegt:

    Die Zeiklensky is gewoon een lopende portemonnee annex bankrekening voor corrupte leiders/politici..het geld wordt allemaal weggezet en we leveren wat wapens uit de kringloop, demissionair in dit land houdt dicktationair in en ons waardeloze Qutvolk doet waar het het best in is …niks

    Like

  5. leeuw7 zegt:

    Voor de bodemloze put Oekraïne,gaat rechtstreeks naar de Amerikaanse wapenindustrie!!

    Geliked door 2 people

  6. Elst zegt:

    Hier zal Rusland niet wakker van liggen. Met geld kun je geen oorlog winnen en materiaal hebben ze niet en krijgen ze niet. Het westen heeft alles al weggegeven aan de Oekie’s en de oorlogsindustrie moet nog opgezet worden. In ieder geval gaan ze erover praten. Dus voor er voldoende 155 mm artillerie granaten zijn hebben de Oekie’s of een Russisch paspoort of zijn naar het westen gevlucht. En dan is het westen aan de beurt want Rusland heeft zijn lesje wel geleerd met het Westen. Die weet als geen ander dat het westerse gezwel blijft dooretteren zonder chirurgische ingreep.

    Geliked door 1 persoon

  7. Julia zegt:

    Helaas kun je met miljarden geen oorlog winnen maar wel met een sterk leger Rups Nooit Genoeg heeft zwaar gebrek aan manschappen dus de NAVO en de VS alsmede EU zullen binnenkort de benodigde schaarse manschappen moeten gaan inzetten wat ongetwijfeld al is bekokstoofd. Het zal je dochter/zoon/vader of partner maar zijn om de gehaktmolen in te gaan en in een body bag of zwaar verminkt terugkeren. Met de uitbreiding van het aantal troepen met bijna 170.000 is het totale aantal Russische militairen op ongeveer 2,2 miljoen komt, inclusief 1,32 miljoen manschappen, meldt de Associated Press. Het is de tweede uitbreiding van het leger van deze schaal sinds 2018. De vorige uitbreiding van het leger met 137.000 troepen, waartoe Poetin in augustus 2022 opdracht gaf, bracht het leger op ongeveer 2 miljoen man en ongeveer 1,15 miljoen troepen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie