LATEN WIJ HET NIET VERGETEN…

Ophalen van de Joodse bevolking – 20 juni 1943

(Door: “Driek”)

In Amsterdam-Zuid vond op 20 juni 1943 een grote razzia plaats om de laatste overgebleven Joden op te halen. Militairen sloten alle straten af en ging de huizen binnen om de joden op te pakken. Het geschiedde in de Uiterwaardenstraat in Amsterdam.

In totaal werden bij de razzia van 20 juni 1943 nog zesduizend joden opgepakt. Zij werden allemaal naar Westerbork gestuurd. De enige joden die in Amsterdam mochten blijven, waren de honderd mensen van de Joodse Raad en de gemengd getrouwden. Bij een laatste grote razzia in Amsterdam, in oktober 1943, werden nog eens tienduizend mensen opgepakt, onder wie de voorzitters van de Joodse Raad.

De Duitse bezetter begon in het najaar van 1940 met steeds dreigender anti-Joodse maatregelen. Zo werden joodse ambtenaren ontslagen, mochten joden niet meer in openbare gelegenheden komen en moesten zij radio’s en fietsen inleveren. Op hun persoonsbewijs kwam een ‘J’ te staan en zij moesten een gele Davidsster dragen. Uiteindelijk gingen de bezetters over tot razzia’s en het deporteren van joden naar concentratiekampen.

De eerste grote razzia’s in Amsterdam vonden plaats op 22 en 23 februari 1941. Ongeveer vierhonderd jonge joden werden opgepakt, in het centrum en in Zuid. Ze werden direct overgebracht naar Westerbork. Op 16 juli vertrok de eerste trein met Nederlandse joden van Westerbork naar Auschwitz. De razzia’s en deportaties naar Westerbork duurden tot oktober 1943.

De Nederlandse burgers keken vanuit een spleet in de gordijnen toe hoe hun medeburgers als beesten werden afgevoerd. En straks krijgen we die schandalige dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, waar het koninklijk huis een krans legt en een eerbiedige stilte in acht neemt. Ik vind het meer dan walgelijk.

Ik wens U allen nog een dag van overdenking.

Door:
Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op LATEN WIJ HET NIET VERGETEN…

  1. Joannes den Hollander zegt:

    Heel spijtig wat er toen gebeurd is. Als de militairen van nu de bevolkingsgroepen die ons vijandig gezind zijn uit hun huizen zouden sleuren om ze vervolgens terug te sturen naar hun herkomstlanden, dan zou ik daar geen enkele moeite mee hebben, integendeel zelfs.

    Geliked door 4 people

  2. bobzelf zegt:

    ER IS MANITOU ZIJ DANK 

    1 MAN DIE DEZE STRONT OP AAN HET LOSSEN IS …..

    MIJN OOM VLADIMIR DUS

    HIJ KWAM HIJ KWAM .EN REDT . 

    HERKENT U DEZE OPMERKING JEZUS LOVERS ????

    Poetin: “Onze burgers in Donetsk, Zaporizja en Kherson zijn helden – binnenkort zullen ze vrij zijn”. “We zullen de gebieden van Nieuw Rusland bevrijden”. Opgemerkt moet worden dat dit burgers van een ander land zijn (ze hebben de Oekraïense nationaliteit) en dat hun vrijlating gegarandeerd is!

    Dit betekent dat de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne niet zal eindigen voordat alle gebieden met Russisch sprekende bevolking bevrijd zijn.

    Dat wil zeggen de resterende gebieden van Donetsk, Zaporizhzhya, Kharkiv en Kherson en alle andere gebieden met Russisch sprekende bevolking.

    Hij zei dat hij weet dat de Russischtalige burgers in deze gebieden zijn vervolgd en gemarteld, maar dat ze spoedig zullen worden vrijgelaten.

    Met deze uitspraken maakte de Russische president duidelijk wat het doel van Moskou is en dat de oorlog zal doorgaan tot het doel bereikt is.

    Het is duidelijk dat Odessa, althans voorlopig, op de achtergrond blijft, ondanks het feit dat het strategisch en tactisch een grote doorn in het oog is van de Russische strijdkrachten en vooral de Russische marine.

    De ontruiming zal plaatsvinden in de gebieden waar de Russen nu een belangrijke landbasis hebben die op geen enkele manier kan worden betwist en ondanks de versterkingen die Westerse landen naar de Oekraïners sturen.

    Opgemerkt moet worden dat hij onlangs verklaarde dat de oorlog in 2026 zal eindigen.

    OOM STALEN RUGGENGRAAT EN HERSENS … HOE IS HET MET RUTTE ???

    Geliked door 7 people

  3. Niek zegt:

    Nou Driek, je hebt helemaal gelijk. Onze bestuurders die het allemaal zo goed wisten laten het gewoon gebeuren zonder in te grijpen. Meest trieste is nog wel dat ze er niets van leren of tot inzicht komen dat wij een probleem hebben. Inmiddels staan er meerdere olifanten in de kamer dat je door de olifanten de overkant niet meer kunt zien. Het apathisch gedrag verbaasd mij maar ook de kennis van het verleden, men weet het gewoon niet. Meest erge aan dit is dat zij ons besturen in waanzin en macht, blind deugen want je zou wel eens iets verkeerd kunnen zeggen gaan ze maar door met inclusief zijn.

    Geliked door 2 people

  4. Willem zegt:

    laten we vooral niet vergeten dat het oppakken hoofdzakelijk gebeurde door de Nederlandse politie

    Geliked door 5 people

  5. Ravian zegt:

    “De Nederlandse burgers keken vanuit een spleet in de gordijnen toe hoe hun medeburgers als beesten werden afgevoerd.”

    Net zoals ze vanuit een spleet in de gordijnen toegekeken zouden hebben hoe de anti-vaxxers als beesten naar de concentratiekampen afgevoerd werden, als Obersturmbannführer Hugo de Jonge de daad bij het woord gevoegd zou hebben, waar hij niet ver meer van af was.

    Er is helemaal niets verandert in dit kut land…

    Geliked door 8 people

  6. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Ik kijk al jaren niet meer naar die walgelijke hypocriete vertoning op De Dam, kreeg er kotsneigingen van. De meelopers hebben zelf actief massaal Jodenhaat, FEMICIDE, ellenden etc. binnengehaald. Of stonden er bij en keken er naar. Menigeen is voor veel minder op de brandstapel beland!

    Geliked door 4 people

  7. karton zegt:

    Als ik het woord “razzia” hoor of lees krijg ik rillingen op m’n lijf, héél afschuwelijk.

    Maar als ik zou horen :

    “Er heeft vanmiddag een razzia plaatsgevonden op ’t Binnenhof in Den Haag, hierbij zijn aanvankelijk 150 leden v.d. Kamer gearresteerd, maar na kontrole zijn er 40 weer heen gezonden (dat waren PVV- en FvD leden). Het thans nog in gevangenissen verblijvend tuig zal, na een korte zitting, morgen tegen zonsopgang worden terechtgesteld, als tegemoetkoming mogen zij zelf de manier van ruimen bepalen (das pas democratie !) Verzuipen in de Hofvijver, heeft de Partij voor de Dieren al voor háár leden beslist, de overigen zullen worden opgehangen op diverse pleinen door geheel NL”

    Kijk, als ik dat zou horen, hing mijn vlag buiten te wapperen.

    Geliked door 3 people

    • bobzelf zegt:

      WHAHAHAAH GENIAAL MAKKER GENIAAL 

      MOGEN WIJ ALS OUDE RUKKERS DAN OOK EEN UURTJE MEESLAAN

      VOOR HET OPHANGEN 

      DAAR BOEK IK ECHT RAZENDSNEL EEN VLUCHT VOOR 

      OOM BOB DE STALEN KLAUWHAMER

      Geliked door 4 people

      • karton zegt:

        @ bobzelf op 29-4-2024 om 20.21 u.

        Dank dank ! Weet je waar ik nog steeds hele dagen schijtziek van word ? Van onze nationale dorpsgek, Rutte. Deze gore minkukel weet van gluiperigheid niet meer hoe hij zich moet gedragen. Zag je ‘m stuntelen toen hij, samen met Erdogans achter een Turks tafeltje zat ? Twee dwazen bij elkaar.

        De smerige landverrader is niet eens in staat om een groot schandaal, mede door hém veroorzaakt, de Toeslagenaffaire, op te lossen, maar hij denkt dat hij een instelling als de NAVO kan gaan leiden, iets van hoogmoedswaanzin ?

        Deze vuige figuur verdient niks meer als een ferme schop onder z’n ballen waarna hij, onder luid trompetgeschal zal worden gevierendeeld.

        Ik wens je een zonnige dag in je eigen strandstoel bij Edem, omringd door de meisjes.

        Like

      • Blaffertje zegt:

        Als je deze docu hebt gezien kan je de de bovenstaande tekst van deze post wel vergeten.

        Geliked door 1 persoon

  8. karton zegt:

    The Netherlands : douze points !!

    Like

Plaats een reactie