AfD-cheffin Alice Weidel over de migratiepolitiek: “Partijen hebben zich van de wil van de meerderheid van de bevolking verwijderd”

(Door: Björn Harms – Vertaling: E.J. Bron)

De resultaten van een exclusieve peiling van “Insa” over het onderwerp migratie verbazen de cheffin van de AfD, Alice Weidel (foto) niet. Ze beschuldigt de andere partijen ervan “zich van de wil van de meerderheid van de bevolking verwijderd te hebben.” En pleit voor meer directe democratie.

Een meerderheid van de Duitsers wil een duidelijke koerswijziging in de migratiepolitiek. Dat blijkt uit een representatieve peiling van “Insa” in opdracht van “NIUS”. Een verandering bij de immigratie is echter nauwelijks in zicht. Onder de “stoplicht”-regering kwamen er alleen al vorig jaar meer dan 461.000 mensen via het asielsysteem of via de gezinshereniging naar Duitsland.

“Het resultaat van uw peiling is overduidelijk”, zegt AfD-cheffin Alice Weidel in een gesprek met NIUS. “Het toont aan hoezeer de gevestigde partijen zich van de wil van de meerderheid van de bevolking verwijderd hebben.” In het bijzonder sinds het begin van de vluchtelingencrisis van 2015 zou de stemming in de bevolking geïgnoreerd zijn.

Weidel pleit voor meer directe democratie

“Aan de Duitsers werd nooit gevraagd of ze het eens zijn met de koers van de ongecontroleerde immigratie”, klaagt Weidel, “en hoe ze zich de toekomst van hun land voorstellen, waarbij zij hun burgerplichten nakomen, zoals bijvoorbeeld belasting betalen.” Haar partij zou al sinds de oprichting “een directe democratische deelname” hebben geëist. “Het is de hoogste tijd om aan deze eis te voldoen wanneer de regering zich niet nog verder van de kiezers wil verwijderen.”

Onder de partijen bestaan verschillende opvattingen hoe het thema migratie aangepakt moet worden. De AfD eist een onmiddellijke stop op alle opnameprogramma´s. Er zouden ook geen illegale immigranten mogen komen via gezinshereniging. Bovendien eist de partij de uitzetting van al diegenen met een uitreisverplichting en een omvangrijke grensbewaking.

Midden maart had de voorzitter van de CDU, Friedrich Merz, een bovengrens van 60.000 tot 100.000 vluchtelingen per jaar in het spel gebracht. De Britse asieldeal met Rwanda noemde hij “in principe een goed idee”. In de Duitse regering wil men van bovengrenzen echter niets weten: “Om te zeggen dat er maar 200.000 gevluchte personen mogen komen, is überhaupt geen oplossing”, verklaarde bijvoorbeeld de politicus van de Groenen, Anton Hofreiter. Ook de SPD wil “geen populistische en ineffectieve eisen zoals die van een bovengrens ondersteunen.”

Bron:
nius.de
Door: Björn Harms

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op AfD-cheffin Alice Weidel over de migratiepolitiek: “Partijen hebben zich van de wil van de meerderheid van de bevolking verwijderd”

  1. Alphons Mantel zegt:

    immigratie schaadt natuur, milieu en koopkracht

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAHAHAHAHA 

    JA DAT WAS NOU VROEGER ”DEMOCRATIE 

    ZE ZOUDEN DAT EENS UIT MOETEN LEGGEN 

    AAN DIE LANDVERRADERSPARTIJEN MET EEN D !! IN HUN NAAM 

    VOLK DAT REGEERT !!!!! 

    Geliked door 3 people

  3. Ravian zegt:

    De politiek in Duitsland, en ook in Nederland en de rest van de Westerse wereld, zit vol met politici die niet helemaal begrijpen wat het woord “volksvertegenwoordiger” betekend.

    Die denken dat een democratie een vierjaarlijkse wedstrijd liegen en bedriegen is om een dictators zeteltje mee te verwerven.

    En zodra dat zeteltje veroverd is kun je de wensen van degenen die je dat zeteltje verschaft hebben gewoon voor vier jaar ignoreren, en je eigen politieke agenda nastreven, die best haaks mag staan op hetgeen je jouw kiezers hebt voorgespiegeld.

    Het woord kiezersbedrog heeft voor dit soort politici gewoon geen betekenis, omdat ze geen enkel respect hebben voor het volk.

    Zij zien het electoraat als domme kinderen, en zichzelf (de salonsocialistische ‘elite’) als de volwassenen die het beter weten, en die de kinderen dus gewoon mogen belazeren, ‘voor hun eigen bestwil’.

    Het is dus inderdaad hoog tijd voor een veel directere vorm van democratie, zodat dit hautaine zooitje, deze volksverlakkers, terug hun ambtenaren hok in gejaagd kunnen worden, alwaar zij dan verplicht zijn te doen waar zij voor betaald worden; de wil van het volk ten uitvoer brengen.

    Geliked door 1 persoon

  4. ronjaspers zegt:

    Regeringen en politici zijn geen volksvertegenwoordigers,maar staatsgevaarlijke landverraders.Ze dienen de bilderberg groep (WEF) zoals die bilderberger klauSS schwab al zei: We zijn er trots op dat we regeringen geinfiltreerd hebben.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie