Kunnen rechtse partijen de EU-verkiezingen nog verliezen? Eva Vlaardingerbroek trekt aan bel

(Door: “NieuwRechts”)

Opiniemaker Eva Vlaardingerbroek roept rechtse partijen in Europa op tot eensgezindheid, in aanloop naar de Europese verkiezingen. Dit komt na frictie tussen verschillende rechtse partijen in de Europese ID-fractie, zoals Lega, AfD en de partij van Marine Le Pen. Volgens Vlaardingerbroek kan deze onderlinge verdeeldheid een rechts revolte in Brussel verzwakken.

De Europese verkiezingen zijn al over drie weken. Rechtse partijen worden weliswaar gepeild op een enorme winst, maar nu lijkt er toch onderlinge verdeeldheid te komen. De partij van Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), heeft aangekondigd niet meer te zullen samenzitten met de Duitse partij AfD in het volgende Europees Parlement.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kunnen rechtse partijen de EU-verkiezingen nog verliezen? Eva Vlaardingerbroek trekt aan bel

  1. Marc zegt:

    Ik vind het geen beste zet van Le Pen. Waarschijnlijk te verklaren vanuit haar achtergrond met haar vader als antisemiet. In dat geval had ze beter kunnen kiezen voor radiostilte.

    Like

  2. BosscheBol zegt:

    Het was ook niet erg handig van meneer Krah. Links ligt toch al op de uitkijk om ons nazisme en fascisme aan te smeren, en met de opmerking dat niet alle leden van de Waffen-SS onmensen waren, kun je makkelijk voorspellen wat links hiermee gaat doen. Vooral vlak voor verkiezingen getuigt dit niet van politiek inzicht.

    Like

    • nemo zegt:

      Maximilian Krah zorgt ook binnen de AfD voor aanstoot met zijn onbezonnen uitspraken. Hij is het soort advocaat dat vindt dat hij overal iets over moet zeggen, zelfs als dat onverstandig is. Zijn antwoord op de vraag over de SS had kunnen zijn: “Een belangrijke vraag die historici kunnen beantwoorden. Ik ben jurist en dat valt buiten mijn vakgebied.” Dan zou nog steeds gezegd zijn dat hij het antwoord op de vraag uit de weg was gegaan, maar hij zou geen schade hebben aangericht.

      Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    “Dit besluit volgt na een recent interview met AfD-lijsttrekker Maximilian Krah, die zei dat niet alle leden van de Waffen-SS per se oorlogsmisdadigers zijn. Volgens Krah waren sommige Duitse jongemannen ook minderjarig, en werden ze gedwongen om toe te treden tot de SS. Daarom vindt hij dat de situatie per geval moet worden bekeken.”

    Wat Maximilian Krah hier zegt is gewoon correct, het is gewoon de waarheid.

    En even voor de duidelijkheid; gedwongen staat hier voor “de kogel”.

    Weigeraars werden gewoon tegen de muur gezet en gefusilleerd.

    Zo zijn er overigens ook veel buitenlandse soldaten, van Duitsland’s bondgenoten, bij de SS terecht gekomen, toen die bondgenoten laat in de oorlog van zijde wisselden.

    Toen dat, bijvoorbeeld, met Roemenië gebeurde werden Roemeense eenheden die onderdeel uitmaakten van Duitse legergroepen gewoon ontwapend en voor het blok gezet; de kogel of de SS.

    En daarom moet je dit dus inderdaad gewoon per geval bekijken, en das lastig, maar het is nu eenmaal niet anders.

    En Eva heeft dus groot gelijk als ze zegt dat het erg dom is, van zowel Le Pen als Salvini, om hier in te trappen, in deze duidelijk door links georganiseerde en geregisseerde poging om rechts te verdelen.

    Ze laten zich gewoon piepelen door die linkse klootzakken, terwijl de hele toekomst van Europa op het spel staat.

    Dommer dan dom…

    Geliked door 1 persoon

  4. nemo zegt:

    Het gaat er niet om of Krah gelijk heeft, maar of het zin heeft om zoiets te zeggen en niet in de eerste de beste val te trappen die voorbij komt. We hebben andere problemen op te lossen dan de vraag of alle SS’ers criminelen waren of sommigen niet. Hoe kun je als Duitser zo dom zijn om daadwerkelijk te proberen een gedifferentieerd antwoord op deze vraag te geven aan een Italiaanse krant die niet welwillend tegenover je staat? Wat een arrogante naïviteit. De schade is immens.

    Geliked door 1 persoon

  5. Elst zegt:

    Er kan nog zoveel gepraat worden om de aangerichte schade zoveel mogelijk te beperken maar de kiezers zijn niet achterlijk. Dit is gewoon de doodsteek voor rechts europa. De kiezer hebben het al weer gehad met rechts., Er is geen eenheid. Dus de linkerflank heeft de eerste decennia gewonnen ne gaat op hun gemak de dienst uit maken. Bedankt rechts je verdient niet anders.

    Like

  6. Ardbeg zegt:

    Eva en Raisa, lekker dingetje… eehhhhm sorry ik dwaal af.

    Maar als politiek gezien, had die Krah moeten opletten, en het zo niet stellen moeten. Al kan hij daar gekijk in hebben. Maar dat brengt niets ten goede voor

    de AFD

    Marie Le pen, en Lega weten dat ook, maar ze houden zich wat dat betreft beetje

    meer in wat uitspraken betreft.

    Krah had anders moeten formuleren, is nu eenmaal zo. Ligt nog na 85 jaren zeer gevoelig voor Duitsland.

    Je verspeelt je kaarten, met bepaalde uitspraken. Kan anders met hetzelfde doel.

    Like

  7. hubert zegt:

    Allemaal rechts stemmen!

    Weg met die linkse leugenaars en zakkenvullers.

    Wij burgers hebben nu de kans om ze volledig

    onderuit te laten gaan die anti burger “vertegenwoordigers”.

    Like

Plaats een reactie