Lavrov noemt drie hoofdtaken van Rusland binnen de BRICS

(Vertaling: E.J. Bron)

Moskou heeft in januari 2024 het voorzitterschap in de BRICS-groep overgenomen. Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (foto) schetste de drie hoofdtaken van het land: de “soepele toetreding” van nieuwe leden, meer coördinatie en de opbouw van betrekkingen met landen die zich voor de BRICS interesseren.

In een toespraak voor de Federatieraad dinsdag jongstleden verklaarde de minister de “soepele toetreding” van nieuwe leden, en wel Egypte, Iran, Saoedi-Arabië en Ethiopië, tot hoofddoel van het Russische voorzitterschap. De vertegenwoordigers van de landen zouden al meerdere keren voor consultaties over het thema bij elkaar gekomen zijn. Het proces zou “aardig goed” verlopen, zei hij. In totaal zou de BRICS meer dan 200 bijeenkomsten voor dit jaar gepland hebben.

Een andere taak zou volgens Lavrov bestaan in de versterking van de buitenlands-politieke coördinatie binnen de BRICS. Rusland zou de desbetreffende inspanningen op de komende top in juni in Nizjni Novgorod willen activeren.

De derde hoofdtaal zou volgens Lavrov de opbouw van betrekkingen zijn met landen die interesse in een lidmaatschap van de BRICS te kennen zouden geven. De minister zei niet om welke landen het concreet gaat.

Rusland heeft het voorzitterschap in de BRICS-groep per 1 januari 2024 overgenomen. President Vladimir Poetin benadrukte dat het werk onder het motto “versterking van het multilateralisme voor een rechtvaardige globale ontwikkeling en de veiligheid” zou plaatsvinden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Lavrov noemt drie hoofdtaken van Rusland binnen de BRICS

  1. bobzelf zegt:

    En deze viespeuk loop nog steeds vrij rond

    U VOND HEM GEWELDIG HE . U STEMDE ER VELE JAREN OP

    OOM VUURPELETON

    Like

  2. bobzelf zegt:

    VRESELIJK . VRESELIJK ..

    U VINDT EEN BOERKA EN EEN HOOFDDOEK STUKKEN MOOIER TOCH “??

    U BENT GEWOON GESCHIFT …

    https://www.facebook.com/100053288524496/videos/462449622829003/

    BOBBBIE MOSCOU

    Like

  3. koddebeier zegt:

    Als handels land zou ons land zich ook moeten aanmelden !!

    Maar de politiek slaapt hier verder !!

    Like

Plaats een reactie