Nog een fatale toekomstige oriëntering: Von der Leyen wil Europese schuldenunie

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, lijkt voor het aflopen van haar – wellicht enige – ambtsperiode vastbesloten te zijn om nog een fout toe te voegen aan de lange kroniek van haar politieke fouten. In de discussie over de volgende EU-begroting heeft ze zich nu voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de schulden uitgesproken.

Volgens de Amerikaanse “Financial Times” zou de voorzitster van de Europese Commissie “openstaan” voor de opname van nieuwe, vooral echter: gezamenlijke schulden om gaten in de financiering te dichten.

Daarvoor al had de eurocommissaris voor Belastingen, Douane-unie, Economische en Financiën, Paolo Gentiloni, zich voor de verdere gezamenlijke opnames van schulden uitgesproken. Hij o.a. voor een instrument voor investeringen, bijvoorbeeld in energie of defensie, dat via gemeenschappelijke schulden gefinancierd zou moeten worden. Als voorbeeld zou het corona-opbouwprogramma van de EU kunnen dienen, dat bekend staat als “Next-Generation-programma”. Gelijksoortige eisen zouden o.a. uit Estland en Frankrijk komen. De Franse president Macron is een pleitbezorger van gezamenlijke Europese schulden.

Het tot 2026 lopende “Next-Generation-programma” heeft een volume van meer dan € 800 miljard. Het wordt gefinancierd via schulden, die tot 2058 gezamenlijk afgelost moeten zijn.

Met haar initiatief wijkt von der Leyen van de huidige houding van de EU af. De CDU is in Duitsland tegen hervorming van de schuldenrem, ook gezamenlijke EU-schulden wees ze tot nu toe af. Dat hoeft echter niets te betekenen. Op de agenda van de EU staat niet alleen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de schulden, maar al sinds 2012 ook de voltooiing van de Europese bankenunie.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nog een fatale toekomstige oriëntering: Von der Leyen wil Europese schuldenunie

  1. bobzelf zegt:

    IK MOET DAN ALTIJD ZO LACHEN

    ALS HUN REACTIE IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DAT WE DIE SCHULDENBERG NATUURLIJK NOOIT ACHTER MOETEN LATEN

    AAN ONZE KINDEREN ??????????????????????????????

    ZE DOEN GODVERDOMME NIETS ANDERS WHAHAHHAAHHA

    HET IS NEDERLAND AL GELUKT. WEER 40 MILJARD GEWOON SPONTAAN VERDWENEN ???????????????????????

    FRIETJE GEKOCHT ?/ EN BROODJE FRICANDEL ??

    ZONDER ENIGE UITLEG

    KIJK EVEN NAAR DE NEDERLANDSE STAATSSCHULD

    GEHEEL BIJ ELKAAR GELOGEN

    SCHITTEREND

    UW GRAF IS AL GEGRAVEN ZELFS ZONDER REFERENDUM

    WANT DAT MOEST WEG.

    DAAR WAS U n.l. TE STOM VOOR . //

    NOU DT LAATSTE KLOPT DAN OOK WEL

    IEMAND HEEFT DE KNOP INGEDUWD DAT HIJ OMLAAG VLIEGT ?????

    WAARVAN DAN ?? WAARDOOR DAN ????

    MET EEN NIET GROEIENDE ECONOMIE ??

    DE SPONSORING VN DE UKRAINE OORLOG

    5 MILJARD PLEITEN BIJ HUGO SNUIF

    ER KOMT EEN DAG DAT INEENS HET LICHT UITGAAT

    DAT BELOOF IK U …

    ZE HEBBEN EEN DIKKE 350 MILJARD AAN STAATSSCHULDEN WEGGESTUFT.

    WHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHA

    EN DN ROEPT MIJN EX . MAAAR WE HEBBEN HET TOCH NOG GOED ….

    BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  2. Niek zegt:

    Hoe zeg je we zijn failliet in het Duits? Misschien dat ze dat verstaat? Allerdomste wat ik ooit heb gehoord en waanzinnig debiel, zelfs een kind snapt dit. Tenzij je dingen wilt doen zonder toestemming van landen of burgers, denk aan oorlog of de bouw van wapentuig zoals tanks en vliegtuigen. In Oost Europa hebben ze grote plannen en nog ruimte zat die zitten te springen om oorlog. Dan nog financieel gaan ze veel te hard en zoveel verder dan ze ooit gezegt hebben, ze doen precies waar iedereen bang voor was en zij zeiden toen dat het nooit zo de bedoeling zou zijn, maar deden het dus lekker toch. De euro is een zwakke munt en staat op instorten daarbij zal ik een voorbeeld geven 1kg goud was in 2001 10.000 euro dat is nu 70.000 in 2024 dus 7x over de kop. Dit betekent dat €70,- in 2001 nu slechts €10,- waard is. 23 jaar gedeeld door 7 is: 3,29% per jaar. Dan heb je daarbovenop een krimpende economie, en dan heb je het over het klimaatmodellen de Hockeystick die volkomen verkeerd begrepen wordt en gaat niet over het klimaat maar onze economie, dat gebeurd ermee.

    Geliked door 3 people

  3. Julia zegt:

    Ik wil dat de corrupte ongekozen Von der Leyen morgen nog bij haar haren wordt gepakt en wordt veroordeeld. Dit wijf verraad Europa en is corrupt tot op het bot. Wederom weer een Duitse Helga die Europa naar de rand van het faillissement drijft en in een oorlog mee sleurt. We moeten er voor zorgen dat we wederom niet onze ondergang tegemoet gaan net als tijdens WOII. De Duitsers en de Fransen hebben teveel macht in de EU dus tijd om allemaal ons goed te realiseren op wie wij gaan kiezen tijdens de Europese verkiezingen laat het vooral rechts zijn.

    Like

  4. hubert zegt:

    Nu de eu er financieël zeer slecht voor staat, bedenkt

    tiran v.d.l. weer iets nieuws.

    Ze moeten nog meer geld aan die oorlog besteden en

    nog gekkere eisen gaan stellen.

    Hierdoor worden de armen nog armer en gaat onze

    levens standaard nog verder terug.

    Like

Plaats een reactie