Steeds meer naaktslakken door krapte op de huisjesmarkt (satire!)

(Door: Mark Versigny en Tom Baalbergen)

Mensen met een tuin is het vast al opgevallen: er zijn steeds meer naaktslakken in ons land. Ook op fietspaden, wandelroutes en overige stukken gras zijn de glibberige beestjes steeds vaker te vinden. Biologen denken te weten hoe dit komt: de krapte op de huisjesmarkt.

“Het systeem is al een tijdje verziekt en vastgelopen”, zegt Freek Vonk. “Er komen minder nieuwe schelpen bij die als huisje voor de slak gebruikt kunnen worden. En slakken die wel een huisje hebben, blijven er door minder giftige bestrijdingsmiddelen in de tuin langer in wonen. Of het aan klimaatverandering ligt weet ik niet, maar er moet een oorzaak zijn.”

Bron:
speld.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Steeds meer naaktslakken door krapte op de huisjesmarkt (satire!)

  1. Niek zegt:

    Nieuwstaat, ik vind ze geweldig door de omkering van het probleem en soms werkt het ook verhelderend om te laten zien hoe belachelijk de werkelijk problemen zijn, ga zo door.

    Geliked door 2 people

  2. Rini Stegeman zegt:

    Kan wel van Speld wezen, maar men heeft er donders veel last van. Zelfs een blad van de Hortensia wordt opgevroten………, maar ja………………geen huis……………..volgens Laura Bromet komt dat door de stikstof……………

    Geliked door 2 people

  3. Ardbeg zegt:

    die kutbeestjes het stikt ervan. Mijn groente aangevreten. Kersen, Bonen, aardbeien sierplanten. Ik moord ze de hel in, je ontkomt niet aan gif te spuiten, anders heb je niks meer van al dat werk godverdekutklote slakken vliegen mierenshit.

    Och ja, huisjes markt, die andere slakken (dat mens soort dus) die ons gewerkte arbeid komen opvreten.

    Moet ik dan zogenaamd natuurlijke bestrijders gaan aanschaffen met een resultaat van 0 % Kosten 100 euro voor 20 M² tuin? Heb het al gedaan, loste haast niks op.

    Ik ga roundup kopen en spuit nu alles plat, egaal wat groene denken, die kunnen de brand in vliegen.

    Geliked door 1 persoon

    • memaxq zegt:

      Gelukkig is bij onze zuiderburen nog prima slakkendood te koop met 6% metaldehyde. Werkt net zo goed als zout op slakken…………. Vinden de natuurdeugers natuurlijk niet leuk maar het werkt wel !!!

      Like

  4. scherpschutter1943 zegt:

    Dat had je al veel eerder moeten doen.

    Geliked door 2 people

  5. BigLJohn zegt:

    Hetzelfde als mensen die deze achternaam hebben; Naaktgeboren. Een open deur intrappen met deze naam. Als ik zo’n rare naam had liet ik hem veranderen. Heb je wel eens iemand meegemaakt die gekleed werd geboren ? Ja, en ook in mijn tuin stikt het van de slakken, zowel naakt als kuis gekleed met een huisje er omheen. Nudisme komt dus ook voor in de dierenwereld !

    Like

Plaats een reactie