Saoedi-Arabië onthoofdt Soedanese “tovenaar”

In Saoedi-Arabië werd maandag in Medina een Soedanese man met het zwaard onthoofd. Hij werd beschuldigd van toverij en hekserij, aldus het ministerie van binnenlandse zaken.

Abdul Hamid al-Fakki “deed aan hekserij en toverij”, die volgens de Arabische shariawet illegaal zijn, aldus een ministerieel statement dat werd gepubliceerd door het Saoedi-Arabische staatpersbureau SPA.

Vorig jaar oktober zei Amnesty International dat zij protest had aangetekend bij koning Abdullah via een brief om Fakki´s doodvonnis teniet te doen.

Zijn executie brengt het aantal van onthoofde mensen in Saoedi-Arabië dit jaar op 42, aldus informatie van AFP, gebaseerd op officiële en mensenrechtenrapporten.

In juni had de in Londen gevestigde organisatie Amnesty International Saoedi-Arabië ertoe opgeroepen geen doodvonnissen meer uit te spreken, met als motivering dat er een significant groter aantal executies in de afgelopen zes weken hadden plaatsgevonden.

Amnesty zei, dat er alleen al in de maan mei 15 mensen waren geëxecuteerd.

Verkrachting, moord, afvalligheid, gewapende overval en drugs dealen vallen allemaal onder de doodstraf in de strikte Saoedi-Arabische interpretatie van de islamitische shariawet.

Saoedi Arabië onthoofd “tovenaar” (de beelden)

In de onderstaande video een interview met een Saoedische beul:

Bron:

http://www.nowlebanon.com/NewsArticleDetails.aspx?ID=313122

Auteur: AFP/NOW Libanon

Vertaald uit het Engels door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Kijk ook af en toe eens op onze nieuwspagina!!

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

Een reactie op Saoedi-Arabië onthoofdt Soedanese “tovenaar”

  1. Dit is een zeer leerzaam filmpje, nooit geweten dat je verticale en horizontale strokes hebt en inderdaad, het is maar een baantje, een of twee of drie executies, het gaat toch in een moeite door?

    Over betaling werd niet gepraat. Krijgt deze meneer een vast maandelijks salaris of wordt hij per executie betaald? Heeft hij een goede ziekteverzekering? Wat doet hij op een dag zonder executie(s)? Zwaarden poetsen?

    Ik vond dat mens in haar roze hoofddoek veel ergerlijker met haar lacherige mond.

    Like

Plaats een reactie