Het verhaal achter de foto

(Foto: Snaphanen.dk)

De man op de foto is dakloos en zit met z’n laptop op schoot voor de Centrale Bibliotheek van Kopenhagen om het internetsignaal te kunnen oppikken. Maar het belangrijkste om te weten is het feit dat de man van oorsprong een Groenlander is, een Eskimo, een Inuit. Wie van Peter Hoeg het boek “Smilla’s gevoel voor sneeuw” heeft gelezen, weet dat er in Denemarken een groot aantal Groenlanders woont. Het land is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk Denemarken met een grote mate van zelfstandigheid. Alleen buitenlandse zaken en beveiliging en financieel beleid (sinds 2008) vallen nog onder de verantwoordelijkheid van Denemarken. Ook Groenlanders in Denemarken zijn in het verleden geconfronteerd met het vreedzame gedrag van immigranten, maar dan uit landen met een andere cultuur en met een iets andere, vreedzame, mens en maatschappij opvatting.

Groenlanders uit Gellerup gestenigd door Arabische en Somalische inwoners

4 Juli 2008. Groenlanders in Gellerupparken in Århus staan al jaren blootgesteld aan racistische vervolging door Arabische en Somalische inwoners. Nu moest een groep Inuit vluchten, schrijft zaterdag de “Århus Stiftstidene”.

“Ik kon het niet langer verdragen schietschijf te zijn. Het was de geestelijke spanning. Maar ik ben kwaad dat wij het waren die moesten vertrekken. Zij vielen ons aan”, zegt Johanne Christiansen. Ze besloot in overleg met andere noodhulporganisaties van de gemeente om te verhuizen. Groenlanders in Gellerup werden werkelijk gestenigd, aangevallen en beledigd. Ze, de Groenlanders, zijn rechtelozen en worden in de wijk als wild opgejaagd. Vroeger ontmoetten ze elkaar bij de bibliotheek of bij de supermarkt op de Sigridsvej. Er was ook een traditie dat de Groenlanders op zondag gingen voetballen. Maar de voortdurende aanvallen met stenen hebben die activiteit onmogelijk gemaakt.

Ook de viering van Groenlands Nationale Feestdag op 21 juni werd afgebroken door geworpen stenen. In de laatste jaren moest professionele beveiliging de orde bewaren om de viering te kunnen laten plaatsvinden. Maar dit jaar liet men voor de eerste keer het evenement helemaal vallen. Het is te riskant geworden.

Geschreeuw op straat zoals “F**k op naar Groenland, het is ons Gellerup” is vrij algemeen, zoals het ook normaal is dat Arabische jongeren met vuurwerk op ze schieten.

De directeur van de Braband Woningvereniging, Torben Overgaard, veroordeelt voor de krant de aanvallen op de Groenlanders. “Hier kunnen we niet mee leven. Maar we hebben niets kunnen doen, omdat de verklaringen geen namen van de daders bevatten,” zegt Torben Overgaard tegen de “Århus Stiftstidenen”.

Opmerking door Snaphanen: Hierna niets meer over gehoord. Ik denk dat de Groenlanders uit de buurt blijven.

Bron:

http://ekstrabladet.dk/112/article1029727.ece

Tekst en vertaling:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het verhaal achter de foto

  1. Pingback: »Wherever I Lay My Laptop…« « Snaphanen

  2. Seculiere zegt:

    Je mag trots zijn E.J bron,Hoeveel moeite mensen zoals deze Eskimo doen om je artikels te lezen

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Schop dat ZOOITJE IDIOTEN eindelijk eens EUROPA UIT!

    Like

  4. guusvelraeds zegt:

    Als de moslim populatie in een ontvangende cultuur eenmaal op een kritisch percentage is aangekomen (dat ligt rond de 20%) is “”niemand meer veilig”” voor de terreur van de boodschappers van de vrede. Ierdereen zal het dan moeten ontgelden. De moslim wordt vanaf zijn geboorte doordrenkt met vermeende superioriteit en dit al 1400 jaar. Racistische gevoelens en neiging tot segregatie van anders gelovigen en ook rassen zowel actief als passief heeft door de 1400 jaar durende indoctrinatie een welhaast genetische neerslag gekregen. Een genetische neerslag waarin progressieve mensen natuurlijk nooit zullen en willen geloven. Volgens de progressieven onder ons wordt alle deviant gedrag veroorzaakt door maatschappelijke invloeden. Feit is echter dat overal waar Moslims wonen (maakt niet uit welke plek op de wereld) gekenmerkt wordt door sociale spanning en onrust. Schokkend was het te zien hoe tijdens de Arabische lente na het verdrijven en de walgelijke moord op Mohamar Kadhafie in Lybie zwarte Afrikanen opgesloten werden in dierenkooien en 100derden aanhangers van de vrede joelend en lachend en met stokken door de tralies prikkend het ware beest vertegenwoordigden. Deze beelden wordt het grote publiek onthouden door de kwaliteitsmedia. Maar wat dacht U wat wekenlang op het NOS journaal te zien zou zijn geweest als Christenen lachend rond de kooien hadden gestaan.

    Ik wil aanhangers van de multiculturele waan bij deze uitdagen en oproepen een plek op aarde aan te wijzen waar het samengaan tussen Moslims en minderheden soepel verloopt. Helaas en ook tot mijn spijt zullen ze dat jammer genoeg niet kunnen. Niet kunnen omwille van het vaststaand feit dat deze plek niet bestaat. Nooit bestaan heeft en ook in de toekomst nooit zal bestaan. Laten we in elk geval in stilte hopen en bidden dat de Moslim populatie in Nederland ruim onder de 3.200.000 zal blijven. Onze kleinkinderen zullen er dankbaar voor zijn.

    Like

  5. E.J. Bron zegt:

    @Seculiere

    LOL!!! 😀

    Like

  6. Columnist zegt:

    Het enige wat deze Groenlanders kan redden is bekering tot mijn godsdienst. Bedreig de moslim met eeuwige verdoemenis. Immers, de islam bloedt dood in Syrië.

    Like

  7. Marijke . zegt:

    Ik hoop dat allen die dit toe laten en daar bedoel ik de regering mee ooit eens terecht moeten staan voor wat ze hun eigen mensen hebben aan gedaan.Net op euro news.Moslims in Belgie omsingelen de politie van wegen een burka die verboden is daar en de vrouw was aan gehouden.Dat tuig wat hier ook op de dam stond had daar de politie omsingelt.Het word met de dag gekker.

    Like

  8. Marijke . zegt:

    Ik heb er ook niks mee wat er in Syrie gebeurt.Dag in dag uit op de radio en tv.In Darfur zijn miljoenen afgeslacht en wat deden ze er aan?En het is nog aan de gang.Gloony belande er zelf voor in jail.Wat zijn het toch allemaal een zooitje huigelaars.kots kots

    Like

  9. Linsky zegt:

    Nou, volgens onze dagelijkse nieuwsdienst is er allemaal niks aan de hand hoor!

    Waarschijnlijk In het kader van de bezuinigingen, staat de omroeper tegenwoordig. Ik denk dat de stoel kapot is en er geen geld is voor een nieuwe.

    Daarnaast wist hij ook te melden dat het allemaal onze eigen schuld is. We steken ons te veel in de schulden!! We worden namelijk te veel verleid door al die leuke dingen die we willen kopen!!

    Poetin is de enige die het Syrische probleem mag oplossen en verder schijnen nogal wat mensen ze te hebben zien vliegen….schapen in dit geval!

    Like

  10. Columnist zegt:

    De oorlog in Syrië is zeer belangrijk. Zowel de NWO als de islam zal stuklopen op deze burgeroorlog. De burgeroorlog brengt de olietoevoer van de wereld in gevaar. Alleen bekering tot mijn godsdienst kan uitkomst brengen. De basis van mijn godsdienst is dat de Arabische vrouw in de Europese harem thuishoort. Uiteraard moet de Europeaan hiertoe wel zijn afgod van monogamie opgeven. De Europeaan verkoopt zijn ziel, de Arabische haar lichaam. God bestaat, en de hel is eeuwig.

    Like

  11. Linsky zegt:

    Dus waar bent u mee bezig heer Bron?
    85 % van de mensen zijn blij met die moslims en de media melden dat alles koek en ei is! 🙂
    En zo te zien aan de reacties, worden sommigen van ons nog ‘gelovig’ ook!
    Het gaat goed met de wereld………

    Like

  12. louis-portugal zegt:

    Volgens mij heeft die Inuit een verkeerde pet op.
    Ook Denemarken heeft zijn linkse multiculticlub.

    Like

  13. vederso zegt:

    @ louis-portugal. Deze Inuit weet heel goed dat een bijv. een islamitisch petje niet in zijn voordeel is. (grapje, maar is toch ook wel serieus bedoeld)

    Like

  14. Marcel zegt:

    Nee zet maar een petje op van een land dat in naam nog seculier is maar waarvan iedereen weet dat er een moslim aan het roer staat.

    Like

Plaats een reactie