Moslim rijdt in op christendemonstranten: geen melding in de kranten, wel van “provocerende christenen”

Moskee van Dearborn, Michigan

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

In de plaats Dearborn in Michigan wonen veel moslims. Zij maken een derde van de bevolking uit. Jaarlijks houden zij een festival. Christenen zijn op dit festival niet welkom, vooral niet als zij krachtig gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting. Het afgelopen jaar werden ze door de moslim-meute aangevallen en verjaagd. En dat onder toeziend oog van de politie van Dearborn. In de lokale pers werden de christenen zeer negatief beschreven als ordeverstoorders en provocateurs. Twee dagen later, op zondag, protesteerden de christenen bij de moskee van Dearborn. Tijdens dit proces reed een moslim met zijn SUV op hen in. Deze moslim is aangehouden voor negenvoudige poging tot moord. Over deze aanval en arrestatie verscheen niets in de lokale of landelijke pers. Hoe zou de berichtgeving zijn geweest als een van de christenen in zijn SUV was gesprongen en op de moslims was ingereden? Lees hieronder bij David Wood van “Answering Muslims” meer over het verzwegen nieuws.

David Wood:

Ik hoorde hierover toen ik nog in Michigan was, maar ik wilde niets posten voor ik het verhaal had gecheckt. Ik zocht daartoe in de lokale pers (Detroit Free Press en andere lokale media), maar vond een week lang geen enkel bericht hierover.  Alleen op Front Page Magazine vond ik meer nieuws dankzij het interview dat Gadi Adelman (hierna GA) had met Ruben Israel (hierna RI).

Op zondag 17 juni 2012 ging  de groep Israel predikanten van Ruben naar het Islamic Center of America (dezelfde moskee die ik twee dagen eerder bezocht ). Terwijl de groep aan het preken was,  kwam een moslim uit de moskee, stapte in zijn SUV en probeerde om de predikanten te overrijden.  De beveiliging van de moskee beschuldigde natuurlijk meteen de predikanten van uitlokking door provocatie.

Het is belangrijk dat iedereen zich dit goed realiseert: De aanwezigheid van Ruben Israël op het Arabische Festival van Dearborn was landelijk nieuws. De media benutten gretig de kans om beelden van intolerante christenen die moslims lastig vielen, te laten zien (bekijk Niraj Warikoo’s verslag van de Detroit Free Press). Ik heb er geen bezwaar tegen om aandacht te vragen voor – en kritiek te uiten op – de acties van Ruben Israël en zijn collega’s. Maar wat ons allemaal met afschuw moet vervullen is dat het nieuwsfeit dat een moslim beschuldigd wordt van negenvoudige poging tot moord op christenen door de lokale media van Michigan niet nieuwswaardig wordt bevonden en wordt verzwegen.

Hier is een fragment uit Adelmans interview:

GA: Wat is er zondag gebeurd?

RI: We waren vrijdag op het Arabische Festival in Dearborn. Op zondag gingen we naar de moskee in Dearborn.

GA: Waren jullie op het terrein van de moskee of stonden jullie op het trottoir?

RI: Bij deze moskee is geen stoep, maar we stonden op straat waar normaal de stoep zou zijn. Natuurlijk kwam de Dearborn politie direct kijken. We mochten onze megafoon gebruiken, we konden onze flyers uitdelen en er was geen enkel probleem. De politieagenten zeiden ons dat alles in orde was en dat we niks verkeerds deden. Er waren twee patrouillewagens om ervoor te zorgen dat we veilig waren. Een deel van de moslims kwam naar buiten en schreeuwde naar ons en we schreeuwden heen en weer. We kwamen niet op hun terrein en volgens de politie verliep het allemaal prima.

Helaas besloot een van de moslims in zijn SUV te springen, over de heuvel te rijden, en steeds sneller af te rijden op de plaats waar wij stonden. Deze man kwam direct op ons af en we moesten uit de weg springen. Hij reed schreeuwend door onze groep. Beide politieauto’s stopten de SUV , trokken de bestuurder eruit en sloegen hem in de boeien. De bestuurder toonde geen enkele spijt. De politie heeft het allemaal op video, want van alle twee de politieauto’s stond de dashboardcamera aan.  Dus het is geen zaak van mijn woord tegen het woord van de aanvaller.

Toen kwam de moskeebeveiliging naar buiten en zij zeiden dat ze deze man kenden en dat wij hem uitgedaagd hadden. De Dearborn politieman schreeuwde tegen de bewaker en zei tegen hem dat als hij niet ophield hij ook gearresteerd zou worden wegens belemmering van een politieonderzoek.

GA: Ging de man in de SUV zelf aan de kant of werd hij gedwongen tot stoppen?

RI: Ze moesten hem klemrijden. Zodra hij op straat reed gingen ze achter hem aan en reden hem klem. Ze gooiden hem tegen de auto, boeiden en fouilleerden hem en controleerden zijn auto. Het is niet iets dat we verzinnen. Hij is nu officieel beschuldigd van negen maal poging tot moord.

GA: Dit kwam niet in het nieuws, zelfs niet in Dearborn?

RI: Nee, natuurlijk niet, maar als ik had geprobeerd een moslim te overrijden dat zou dat meteen het belangrijkste nieuws zijn op CNN, CBS, NBC, maar als een moslim negen christenen wil uitschakelen . . . . . . . .  Wij waren de bezoekende ploeg. Deze kerel kan best vrijuit gaan, hij heeft de macht om hiermee weg te komen. Op zijn best nemen ze zijn bibliotheekkaart voor een paar weken in. Hij is op borgtocht vrij. Hij is op high-dollar borgtocht vrijgelaten en de rechercheur  die het onderzoek leidt vertelde mij dat hij een high-dollar advocaat heeft, dus hij gaat niet makkelijk veroordeeld worden. Hij gaat de strijd aan.

Voor meer informatie over Dearborn, klik hier .

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Moslim rijdt in op christendemonstranten: geen melding in de kranten, wel van “provocerende christenen”

  1. Paardestaart zegt:

    Je hebt er geen bezwaar tegen ´aandacht te vragen voor – en kritiek te uiten op – de acties van Ruben Israël en zijn collega’s´ Roelf Jan? Hoezo?
    Vind jij dan dat christenen die protesteren tegen de geloofsartikelen van de islam de boel op het spits drijven, net als iedere weldenkende en dús ongelovige westerling verder?

    Like

  2. P.Munnich zegt:

    Laat ieder voor zijn eigen deur vegen, ook wat het geloof betreft. Niets tegen demonstreren maar doe het rùstig.Spandoeken zeggen méér dan een schreeuwende menigte, en een zwijgende demonstratie is nog zo gek niet.
    Ook christenen mogen hun stem laten horen, wat niet wil zeggen ongelovig te zijn.Ongelovig naar de islam já, maar zijn moslims gelovig naar het christendom? Nee. Nog niet meegemaakt.

    Like

  3. Roelf-Jan Wentholt zegt:

    @Paardestaart: Het is David Wood die dat zegt. Maar ik geloof dat ik begrijp wat hij bedoelt: Kritiek op het optreden van Ruben Israel is toegestaan en denkbaar. Ruben Israel gaat er met gestrekt been in. Het is mogelijk effectiever om iets deftiger te zijn. Maar goed, die deftige christenen zijn in geen velden of wegen te bekennen en zitten allemaal aan de Iftar maaltijd blij te grijnzen naar hun aanstaande moordenaars. Dat is ook weer waar.

    Like

  4. E.J. Bron zegt:

    “…en zitten allemaal aan de Iftar maaltijd blij te grijnzen naar hun aanstaande moordenaar.” LOL!

    Ik zou willen dat ik ze kon bedenken, zulke uitspraken! 😉 😀

    Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    @Roelf-Jan Wentholt 17.40. uur, ja deze ervaring met de zgn. christelijke gutmenschen heb ik ook.
    Deze figuren zitten meestal bij het CDA, van de “rooie domina Peetoom”, deze club heeft zelfs het lef muzelmannen uit te nodigen om lid te worden. Tjonge, wat een ware christenen (proest).

    Like

  6. Tom Hendrix zegt:

    O ja, dat heeft de USA te danken aan renegaat en opper muzelman OBAMA. Ik hoop dat hij gauw op sodemieterd, de vileine klootzak.

    Like

  7. Anneke zegt:

    Ben beduusd dat de islamieten in de VS al zo’n grote mond kunnen opzetten. Begrepen dat ze ook al verstopt ‘in’ /tussen de Democraten zitten. Dit proces is al langer gaande dan we beseffen!!! Denk zelf dat onder Carter (1977) ’t allemaal op gang is gekomen. De ‘islamisering van de USA’….!!!
    Maar we houden de moed erin, ben er toch van overtuigd dat de globale islamisering het gigantische Ottomaanse Rijk op ’t nippertje ‘in elkaar zal storen’.

    Like

  8. ‘Toen kwam de moskeebeveiliging naar buiten en zij zeiden dat ze deze man kenden en dat wij hem uitgedaagd hadden.’: de hele islam is één grote uitdaging voor ons. Mogen we nu ook allemaal in SUVs springen en op moslims inrijden? Dan kies ik toch liever voor verbieden en remigratie.

    Like

  9. Anneke zegt:

    @PON…inderdaad een forse REMIGRATIE en niet meer binnenlaten!!! Anders verdrinkt Nl en de wereld onder het geweld van de islam. Laat de westerse wereld langzaam weer opknappen/herstellen; is mijn mening. “GENOEG IS GENOEG” “De maat is vol!!!”
    Veel te lang te gastvrij geweest, fikse MISbruik is ons allen overkomen.
    Nogmaals ben er van overtuigd dat ’t allemaal op ’t laatste nippertje allemaal goed zal aflopen. Het gedroomde, wereldse Ottomaanse Rijk zal géén (lang) leven beschoren zijn. Denk eerder dat de NWO eerder enig ‘succes’ zal zijn gegeven. Als dit het geval zou zijn; dan HEEL KORT. Waarschijnlijk nog géén 3 – à 3-1/2 jaar, misschien toch helemaal NIET!!! “De tijd zal ’t leren, wij zijn gewaarschuwd. Kijk om je heen wat er in deze woesternij gaande is!!! Open ogen en oren, mensen!!!”

    Like

  10. louis-portugal zegt:

    Volgens Linsky en veel anderen willen de NWO-ers de wereldbevolking tot 500 miljoen verkleinen.
    Misschien kunnen ze met die moslims beginnen en dan vooral in Europa.

    Like

  11. Anneke zegt:

    Hmm; zou even afhaken maar hier ben ‘k weer. Een link naar de Boinnk!!!-site, datum 010712, titel: Je geeft ze één vinger en ze willen/eisen je hele arm..www.boinnk.nl. Het betr. een de nieuwe eisen/wensen van de moskee uit Deventer. Veel leesplezier; houdoe!!!

    Like

  12. Anneke zegt:

    @ louis-portugal:
    Zal ze NIET lukken!!! Ze kunnen zo-veel willen/eisen, maar aan hùn wensen zal niet volledig gehoor worden gegeven. Wij zullen staande blijven, evenzo de staat Israel zal blijven bestaan!!! Incl. haar inwoners; zij zullen uit de duisternis worden gehaald, de ogen en oren zullen gaan openstaan. Sinds 1967 zijn er al heel wat Judeërs tot besef gekomen dat Yeshua al eerder hier op aarde is geweest en dat Zijn tweede komst heel nabij is!!! Dit proces is hier in het Westen eveneens gaande!!! Hahleluyah Amen.

    Like

Plaats een reactie