Berneck zegt Zwitsers de huur op

De Zwitserse gemeente Berneck zal in de herfst tien asielzoekers onderbrengen in het “Honglerhaus” aan het Raadhuisplein (foto). Daarom werd bij drie Zwitsers de huur opgezegd. Nu wil men een petitie starten.

Het zojuist gekozen parlementslid van het kanton Mike Egger (SVP) coördineert de ontevredenen in Berneck en de handtekeningenverzameling voor een petitie aan de gemeenteraad.

“Dat bestaat toch niet”, zegt hij aan de telefoon. De gemeente zegde een Zwitsers echtpaar en een alleenstaande Zwitserse vrouw de huur op van de centraal gelegen woningen, “alleen om plaats voor asielzoekers te creëren”. Nu willen Egger en zijn helpers zich met een petitie sterk maken voor de Zwitserse huurders en voor een andere oplossing voor de vluchtelingen.

“Open voor voorstellen”

De situatie werd op aanvraag bevestigd door burgemeester Jakob Schegg, die verzekert dat de gemeenteraad “zou openstaan voor betere voorstellen”. Hier zou de raad zelf lang naar hebben gezocht – en deze niet hebben gevonden. “Wij konden niemand vinden die zijn woning wil verhuren aan asielzoekers”. Daarom zou de gemeenteraad besloten hebben om het zich in het bezit van de gemeente bevindende Honglerhaus vrij te maken voor de tien vluchtelingen, die vermoedelijk in de herfst door de overheid aan de gemeente worden toegewezen.

Plicht vervullen

Op grond van de actuele “verdeelsleutel” zou Berneck verplicht zijn om 17 asielzoekers onder te brengen. Een paar wonen nu al op de bovenverdieping van het Honglerhaus. Omdat twee vluchtelingenfamilies, bestaande uit 4 en 6 personen (die in andere privéwoningen in de gemeente wonen en daar blijven), de voorlopige verblijfsvergunning B hebben gekregen, moet de gemeente tien nieuwe asielzoekers opnemen. “Dat is nu eenmaal de wet”, zegt Schegg. “Wij hebben de asielwetten niet gemaakt, maar de gemeenteraad is verplicht woonruimte beschikbaar te stellen en regelmatig te controleren of iedereen zich aan de regels houdt.”

Bron:

http://www.tagblatt.ch/ostschweiz/stgallen/rheintal/rt-pi/Berneck-kuendigt-Schweizern;art169,3056841

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

6 reacties op Berneck zegt Zwitsers de huur op

  1. Ad de Koning zegt:

    Het is overal hetzelfde. Mensen zouden eens moeten nadenken als ze naar de stembus gaan. Stem op een partij als de PVV, in Zwitserland zal ook wel een dergelijke partij zijn, denk ik. Bespottelijk dat autochtone zwitsers hun huis moeten verlaten voor asielzoekers. Dit zou niet mogeloijk moeten zijn. Er is niet een land waar de asielzoekers vandaan komen waar ze ooit zoiets voor ons zouden doen. Het is tijd dat de bevolking hiertegen een flink protest laat horen en vergeet zulke dingen niet bij de stembus.

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Eigen volk laatst! Dat is een van de zegeningen van de schoften van de EUSSR. Kotsmisselijk en strontziek word ik van die linkse idioten en criminelen. Voor de rest volg ik de conclusie van de Koning.

    Like

  3. E.J. Bron zegt:

    @Ad de Koning

    Jazeker!! Bijvoorbeeld deze geweldenaar van de Schweizerische Volks Partei, Oskar Freysinger:

    Like

  4. benny zegt:

    zo ver is het al gekomen,eigen volk uit hun woning zetten om legale of misschien wel illegale migranten in te laten trekken.
    wij(belastingbetalers) betalen er zelfs voor om zo behandeld te worden.
    door en door triest.

    Like

  5. Guus Velraeds zegt:

    Ooit uit krant of informatie programma vernomen dat in een Islamitisch land Moslims de huur wordt opgezegd om Christelijke vluchtelingen en/of asielzoekers een plek te bieden zich te huisvesten? Nooit gehoord en we zullen dit ook nooit horen. Waarom zijn er asielzoekers en waarom bieden deze zich alleen aan in rijke, open en vrije samenlevingen? Gewoon om het simpele feit dat bij ons alle deuren voor deze zogenaamd misdeelden opengaan. Alle deuren wat betreft huisvesting, gratisgeld en gezondheidszorg. Alle deuren voor onbeperkt, beschermd en financieel ondersteund vasthouden van hun religie, cultuur en allerlei andere folklore, zoals: besnijdenis, polygamie, Islamitisch onderwijs, sharia rechtspraak en sharia banking. Wat we in tegenstelling wel lezen als nieuws uit Islamitische landen is dat alle niet Moslims het land linea recta uitgezet worden als zij tijdens de ramadan in het openbaar zouden eten, drinken of roken. En geloof maar dat zij die uitgezet worden niet in staat zullen zijn her en der een tentenkamp op te zetten. Als men in een Islamitische land het heeft over uitzetten dan bedoeld men ook uitzetten. Onze landen zullen pas bijsturen als de pleuris ongenadig uitbreekt. En die zal uitbreken! Echter dan zal het veel en veel te laat zijn en zal er veel bloed gaan vloeien. Bloed dat de multiculturele droom ongenadig nat zal doen wegspoelen.

    Like

  6. Asielzoekers verdrijven toeristen uit hotels


    en

    Zweden: Op weg naar de ondergang?

    Het is ook daar al aan de gang, het wachten is op dat het hier in Nederland gaat gebeuren!

    Like

Plaats een reactie