Kees Driehuis werkt een ritueel af met halve garen

Kees Driehuis

(Door: Martien Pennings)

Zondagmiddag 14 oktober 2012 weer eens naar Buitenhof gekeken. Toeval. Want ik heb in de keuken een hometrainer staan met uitzicht op een tv-toestel en ik was toe aan een traininkje. Het is nu inmiddels dinsdagmorgen en die uitzending laat me niet los, want het was een hallucinante ervaring. Ik heb dat voor het laatst gehad toen Kees Driehuis nog lang haar had en ik nog wel eens een hasj-sigaretje rookte: dat je dus ineens denkt de werkelijke werkelijkheid te zien via een verhoogd bewustzijn, weet je wel.

Het meest gewóón links-leipenistisch vond ik nog die Petra Stienen,  een “Midden-Oosten-deskundige”, die je het beste kan leren kennen als je hier gaat kijken op 4:05 waar ze, gezeten in een panel naast de intellectuele terrorist Tariq Ramadan, uitlegt dat het juist heel goed was om vlak na de aanslag op de Twin Towers haar pas geboren dochter een Arabische naam te geven. Let op die intense slachtofferigheid en de fokking selfrighteousness waarmee ze het brengt. Enfin, Stienen is niet uit de media weg te slaan en zo’n beetje vaste gast bij Pauw & Witteman, nadat ze een diepmenselijk prachtboek had geschreven  over de “Arabische Lente”. Ze was ook nog hoofdpersoon in “Het Mooiste Meisje van de Klas”.

Het kan niet op: sucesvol, mooi en ook nog een erkende Gutmensch.  Ze is vooral dol op Egypte en daarom zou ik wel eens haar commentaar willen horen op dit filmpje, waarin een islamitische hystericus, onder de goedkeurende blikken van Moslimbroeder Morsi, inmiddels president, voor een brullend gehoor van tienduizenden Moslimbroeders opriep tot een mars van miljoenen martelaren om “Al Qoeds” te gaan “bevrijden”. Inmiddels heeft deze Hitler-kloon  zeer recent opnieuw opgeroepen om Jeruzalem gewelddadig te bezetten.

Petra Stienen blikt intens naar Tariq Ramadan

Maar daar vroeg Kees Driehuis niet naar. Die vroeg naar wat er in Syrië moest gebeuren. Ingrijpen van de NAVO, zei Stienen, voordat er nog meer extremisten daar neerstrijken. Want was Turkije niet nog steeds een NAVO-land? Nou dan! Enfin, Stienen vond natuurlijk dat Syrië dezelfde weg op moet als Egypte en ik denk inderdaad dat zulks niet te vermijden is. Je hebt in het Midden Oosten de keuze tussen meer pragmatische militaire islamitische dictaturen en meer fanatieke haatbaard-dictaturen. Meer smaken zijn er niet en die komen er de eerste duizend jaar ook niet. Maar Petra Stienen is vooral voortdurend vrolijk en optimistisch en toch intens humaan. Ik denk dat Petra Stienen vooral bezig is te zorgen dat het prettig is in haar eigen hoofd en in linkse hedonistisch-narcistische kring is dat eigenlijk heel normaal.

Frans Bauduin

Die twee andere gasten vond ik een stuk gekker. Misschien ben ik degene die getikt aan het worden is, maar die bijna-rechter-in-ruste Frans Bauduin en Ben Bot, een diplomatenfossiel van CDA-huize, blijven voor mijn geestesoog verschijnen en ik denk dus steeds sterker dat ik twee krankzinnigen heb gezien. Want een normaal mens kan simpelweg niet zo zijn zoals die twee zich daar zaten te gedragen. Iedereen keert natuurlijk in het publieke leven in zekere mate een “persona” naar buiten. U weet niet wat een “persona” is?  Dat is een Jungiaanse term voor het “sociale masker” dat mensen op zetten. Het is een façade, een image. Maar zowel bijna-rechter-in-ruste Frans Bauduin als diplomatenfossiel Ben Bot volhardden tot in het extreme in hun rolletje. Beide speelden de genuanceerde bekaktheid.

 Ben Bot

Die zaten daar constant deftig te praten en de vleesgeworden wijze evenwichtigheid uit te stralen. Intussen zeiden ze eigenlijk niks. Nou ja, dwaasheden en linkse clichés. Zoals “Europa is goed en Europa moet”,  “Frans Timmermans zou een bekwame minister van buitenlandse zaken zijn” (Ben Bot) en “rechters zijn helemáál geen rare mensen die misdadigers idioot lage straffen opleggen” (Frans Bauduin). Driehuis stelde ook geen enkele werkelijk kritische vraag en gaf beide heren intussen gelegenheid tot het subtielere Wilders-bashen. Ik heb nog nooit zo sterk de indruk gekregen dat ik naar een façade zat te kijken en ik dacht: “Ik word verondersteld dit een intelligente en beschaafde presentator te vinden”, maar ik zag iemand die steriel een ritueel afwerkte met halve garen. Ik zag de leegte van links.

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Dhimmitude, landverraad, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

25 reacties op Kees Driehuis werkt een ritueel af met halve garen

  1. Alf Janszoon zegt:

    Ik kan mij vergissen maar die mevrouw Stienen is een universitair opgeleide dame die een puike baan heeft gekregen bij BuZa. En was er nog een praatprogramma met mevrouw Stienen en ene mevrouw H. Bouazza waarin besproken werd dat de positie van de vrouw in de Arabische wereld door het Westen met veel vooroordelen werd beschouwd: een beetje in de trant van die andere taqqiyya kunstenaar Edward Said.

    Like

  2. Marc Bouwman zegt:

    Tja, het lijkt erop dat met de wederkeer van de PvdA de geriatrische media als een boemerang opnieuw de maatschappelijke werkelijkheid mag inkleuren.

    Like

  3. nicolazien zegt:

    Niet alleen islamieten zijn gehersenspoeld, er zijn er meer, zowel ter linkerzijde alsook rechts…..dat maakt het leven tegenwoordig zeer onoverzichtelijk.

    Like

  4. Jan zegt:

    Ik trek die troep hooguit nog 10-15 minuten, Martien. Toen ik zag dat Stienen weer in Buitenhof zat heb ik de tv maar uitgezet.
    Gisteren ‘Tegenlicht’: “Rawabi, de beloofde Palestijnse stad” (mede door Qatar gefinancierd!), om te huilen de propaganda en sneren naar Israël: wij zijn zielig en zij zijn klootzakken. Na 15 minuten had ik het gehad.
    http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/palestijnse-stad.html

    Like

  5. Erw zegt:

    “De leegte van links”

    Heel goed geformuleerd. Links in Nederland is inhoudelijk gereduceerd tot het oplepelen van tenenkrommende platitudes waarvan ze zelf ook wel weten dat die niet kloppen (dat veronderstel ik gezien de enorme banaliteit). Maar de tegenstanders van links verzuimen volgens mij net zo goed om te formuleren wat ze nu precies *wel* willen. Geert Wilders is het beste voorbeeld. Hij draait van anti-moslim, zonder hele goede reden naar anti-Oost-Europese criminaliteit, naar anti-EU.

    Al deze 3 standpunten zijn volledig legitiem en onderschrijf ik zelf ook. Het probleem is dat deze terechte standpunten je niet verder helpen in termen van hoe je *wel* een samenleving moet organiseren. Ik weet het antwoord op de stelling. Je moet je verdiepen in de grondslagen van de Europese cultuur. Ik denk dat mensen dan tot hele verrassende conclusies komen, over welke ideeën nou vooraf gingen aan de islamisering van Nederland en de rest van Europa en welke ideeën Europa groot hebben gemaakt.

    Like

  6. vederso zegt:

    Misschien wel het beste artikel dat ik ooit van dhr. Pennings heb gelezen. Inderdaad, de dagelijkse werkelijkheid van de MSM blijft verbazen. @ Jan. Ik trek P&W niet meer. Ik kan het niet meer aanzien.

    Like

  7. Peter Selie zegt:

    Uitgezonderd de PVV is zowel links als rechts is nog steeds euforisch over het behaalde verkiezing resultaten en men heeft iedere nacht keer op keer een natte droom over de socialistische heilstaat genoemd Europa, Bijna alle journalisten zijn links voor wat voor enkele media zij ook werken, in hun vrije tijd bekijken zij trouw P & W en DWDD deze laatsten zijn de vlaggendragers van de vrije linkse omroepen.

    Like

  8. louis-portugal zegt:

    Vederso misschien komt dat doordat hij redelijk gematigd blijft.
    Ik heb de laatste tijd wel meer goeie stukken gelezen. en ook van jou trouwens bij een bevriende site.

    Like

  9. Hellen zegt:

    Inderdaad , ik had het na 15min. ook al gezien , wat een enorme over t paard getilde , irritante kwijlen , die Stienen is een rat eerste klas , ze liegt net zo hard als haar favoriten , de verachtelijke islamieten , ze zit bijna als vaste gast bij Pauwel en Wauwel , ook bij die 2 zap ik als een waanzinnige weg , ik kan die volkomen idioten niet meer zien .
    Je zou bijna denken dat het een aflevering van Koefnoen was .

    Like

  10. vederso zegt:

    @ Louis, dank, schrijf eens een artikel over Portugal. Komt binnenkort beslist groot in het nieuws.

    Like

  11. Tom Hendrix zegt:

    Martien Pennings wederom bedankt, voor dit voldragen betoog. Tja, dat krijg je, als de LINKSE KERK al 40 jaar geinfiltreerd is in alle haarvaten, van het openbaar bestuur, de media en de pers.
    Sieg Heil, linkse parasieten!

    Like

  12. nicolazien zegt:

    Beste Erw (16-11-12; 13:55u), heel goed wat je zegt ‘liever nadenken over wat Europa groot gemaakt heeft’ alleen….zelf geef je daartoe ook geen aanzet, en ik begrijp dat wel, want wat Europa werkelijk groot gemaakt heeft dat is de Katholieke Kerk en het katholiek denken, maar daarvan wil echt niemand iets weten. Schrijvers als Thomas Woods (How the Catholic Church built Western civilization) en Rodney Stark (The Victory of reason) en anderen hebben hierover geschreven

    Like

  13. willemientje zegt:

    Martien, ik ben het hartgrondig met je eens, ik heb met stijgende verbazing zitten kijken, en uiteraard kwam Wilders weer aan de beurt,, en daar betalen we zelf nog aan mee, net als aan DWDD, vooral als Prem, of Jan Mulder aanzitten, gruwelijk!!

    Like

  14. Tom Hendrix zegt:

    @Willemientje 15.51. uur, dat gedoe van de omroep ” De ROOIE RAAP”, heeft ertoe bijgedragen, dat mijn eega en ik, de STAATSZENDERS KOREA -1,2,en3 niet meer bekijken Willemientje!

    Like

  15. Piet Klont zegt:

    Niks bijzonders.
    Ik heb ook zo’n hometrainer met uitzicht op de TV.
    Alleen staat die bij mij niet in de keuken.

    Like

  16. Talentvol geschreven.

    .
    De wereld is op vele fronten surrealistisch geworden.
    .

    Op Duitse sites (die ik volg) is de islam de ideale zondebok, die zichzelf aanprijst voor het geval het financiele stelsel van schulden bestrijden met nieuwe schulden (vuur met vuur) omvalt.

    En langzamerhand snappen de politici en pers in Duitsland ook dat ze een bliksemafleider nodig hebben voor als het misgaat. Steeds meer openbaarheid over de wantoestanden, die normaal verborgen bleven in de Duitse pers. het is niet echt veel, maar wel mondjesmaat en regelmatig.

    Multiculti ist gescheitert, zul je hier in Nederland niet aan de top horen.

    De Nederlandse pers is zum kotsen.

    Like

  17. Tom Hendrix zegt:

    @Hyperinflatie 17.07. uur, daarom kijken mijn vrouw en ik NOOIT MEER naar NOORDKOREA 1,2 en 3. Ik walg van het RODE GESNATER de hele dag!

    Like

  18. vederso zegt:

    @ Martien Pennings. Zie je wel? Talentvol. Nu hoor je eens van iemand anders. Ik wist wel dat je het in je had. Gewoon doorgaan! Groet.

    Like

  19. Goed artikel, Martien! Ik heb het gelukkig niet bekeken. De Staatszenders staan niet in de favorieten van mijn TV ingesteld want deze verdienen dat plekje niet. Ach, waarom zou ik uberhaubt de moeite doen om die staatszooi te bekijken terwijl ik haast verzuip in al die docu’s die ik nog moet kijken van mezelf 😉

    Like

  20. G.Deckzeijl zegt:

    Dat Buitenhof moeten ze maar opdoeken, vind ik. De uitzending van de 14e oct jl. deed voor mij de deur dicht. Die eng-linkse Driehuis kan niet eens interviewen.
    Er moet dan ook meer ruimte voor RECHTS komen op tv. Maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren als iedere sufferd het verkeerde hokje rood maakt als er weer eens verkiezingen zijn.

    Like

  21. Jan zegt:

    Hoorde ik niet net in Buitenhof Petra Stienen zeggen dat Erdogan ‘zijn’ land de 21-ste eeuw heeft ingeleid en dat Morsi tegenvalt? Waarom was deze troela eigenlijk in de studio?

    Like

  22. Martien Pennings zegt:

    Ik zag het.
    Filsoof Gray zag in tien jaar de EU desintegreren en de minderheden in gevaar komen door de toxic politics van Europa, maar noemde wel de Joden en zigeuners, maar niet de moslims.
    Gut, zou Gray op de aller-indirectste van manieren iets willen laten weten?
    En ook die Petra Stienen, bij wie de krankzinnigheids-glimlach op het Gutmenschen-aangelaat gebeiteld zit.
    Ik moet niet meer naar dat wijf kijken, anders krijg ik misschien nooit meer een erectie.
    Enfin, zie Hans Jansen over Stienen: http://bit.ly/RyhobT.
    En Gerrit Zalm van ABN-AMRO( 4 keer de Balkenende-norm) liet weten dat Griekenland uit de euro gaat, maar dat je dat nog niet moet zeggen, want dat zulks slecht is voor de financiële markten.

    Like

  23. E.J. Bron zegt:

    Daarvoor bestaan van die blauwe pilletjes Martien!! 😆

    Like

  24. Pingback: Omroepje IKON: dól op de islam, iets minder op Israël | E.J. Bron

  25. Pingback: Femke Halsema , de steelneger en de bajes-Jood: wij gedenken Nationale Collaboratiedag | E.J. Bron

Plaats een reactie