Een heksenjacht in Zweden

Screenshot_43

Er komen verontrustende berichten uit Scandinavië. Dat viel te verwachten, maar ze nemen een vorm aan die toch steeds weer verrast. Hier een poging om wat er nu gaande is te beschrijven.

De krant Expressen heeft een database opgezet met, laten we zeggen, kritische, antimoslim reacties. De krant heeft daaruit namen gepubliceerd en mensen zijn heel bang geworden. Als hun werkelijke naam bekend wordt, kan dit vervelende gevolgen voor ze hebben. Verlies van baan is daar één van, maar sociale gevolgen binnen een gemeenschap, zelfs binnen een familie, kunnen ook voorkomen. Alleen voor het hebben van een mening. Dit tekent de Zweedse journalistiek. Niet gewoon feiten brengen en hoor en wederhoor toepassen. Ze is zo verworden tot een actiegroep en is geen serieus te nemen beroepsgroep meer en verscheidene mensen willen niet meer met Zweedse journalisten praten.

In Jyllandsposten, 14 december 2013, ook online, verscheen er een brief van Søren Espersen dat juist dat gegeven behandelt: “Waarom ik niet meer met Zweedse journalisten praat”. Snaphanen geeft in een aantal artikelen een overzicht van de stand van zaken. Snaphanen heeft al reacties van mensen op hun verzoek moeten verwijderen, omdat ze bang waren geworden voor eventuele consequenties. Uit het artikel op Jyllandsposten:

Søren Espersen: Zouist kreeg ik een email van een Zweedse journalist van het nieuwsagentschap TT, die wilde weten of ik “enkele vragen zou willen beantwoorden….”. Haar naam zegt me niets en daarom kan ik uitsluiten dat ze haar vak verstaat en belezen is. Maar hoe dan ook, ik bedankte voor het interview. Dit doe ik altijd als er een verzoek komt van Zweedse journalisten.

Screenshot_41

Is dat fair? – Nee.

Is dat discriminerend? – Ja, heel erg!

Maar hoe dan ook – zoals ik vroeger deed – schaam ik me niet meer om “nee” te zeggen – om de eenvoudige reden dat ze Zweden zijn. Maar als ik me toch schaam, is het omdat, nogal schokkend, ik me realiseer dat de Zweedse journalisten helemaal geen journalisten zijn…… (!).

Laat me dat uitleggen…:

Ik heb, zowel als perschef als parlementariër, een zee aan interviews gegeven aan buitenlandse journalisten. Ik heb er altijd de tijd voor genomen, omdat ik het belangrijk vond de wereld over Denemarken te vertellen – zoals door onze ogen gezien.

Dus met andere woorden: Er zijn veel kopjes koffie die ik in het gezelschap van buitenlandse journalisten heb gedronken – Duitse, Franse, Britse, Noorse, Iraanse, Spaanse, Turkse, Arabische, Japanse, Chinese, Amerikaanse…. en ik weet niet wie nog meer….

En vroeger dus ook Zweedse. Totdat ik het niet langer kon verdragen. Dat was toen ik begreep dat het geen journalisten zijn, maar propagandisten – “voor de goede zaak…”.

Screenshot_39Af en toe is het inderdaad nodig om te generaliseren – en in dit geval is het voor mij overduidelijk dat in het standpunt van de journalisten, zoals ze zich gemeld hebben in het immigratiedebat, gemiddeld is als aanhanger van het “Systeem Zweden”. Dit systeem schreef jaren geleden voor dat als iemand – om welke reden ook – zich keerde tegen immigratie dat slecht is en dus bestreden moet worden.

De Zweedse pers heeft hierin de Zweedse culturele instituties aan zijn zijde, met vakbonden, werkgevers, met de Zweedse Kerk en met alle politieke partijen. Behalve natuurlijk met de Zweden Demokraten, die per definitie slecht zijn.

Een Zweedse journalist moet daarom niet alleen noodzakelijkerwijs de Deense Volkspartij beschouwen als een medespeler of als opponent (min of meer neutraal – vert.) zoals een normale journalist zou doen, maar altijd als een directe tegenstander die bevochten en verslagen moet worden. En daarom voelt elke Zweedse journalist die de Deense Volkspartij bezoekt in Christiansborg zich als een soldaat van de 101e Airborn Divisie, zoals voor D-Day gedropt achter vijandelijke linies….en achter elke struik verbergen zich vijanden.

Welnu, de Zweedse journaliste kan heel goed met een pokerface mijn koffie drinken en doen alsof ik een gewoon mens ben – maar natuurlijk weet zij beter! En ze kan bijna niet wachten de recorder aan te zetten, de camera of het blocnote tevoorschijn te halen. En dan begint het derde graads verhoor…! Zij is de heilige Grootinquisiteur die weet dat ik schuldig ben – nu word ik gedwongen te bekennen.

En plotseling voel ik me als de kleine Alexander in Ingmar Bergmann’s “Fanny en Alexander”, die recht tegen over de bisschop staat die – natuurlijk met liefde – met zweepslagen Satans tentakels uit me zal drijven – richting God’s vergeving…

Screenshot_45

“De Zweedse journalist….” Ach, ja… het is een minachtende term geworden in de internationale pers.

En de reden is natuurlijk gelegen rond de vraag of Zweedse journalisten in het algemeen journalisten zijn – of dat ze werkelijk goed betaalde propagandisten zijn voor het “Systeem Zweden”.

Ik heb zoveel meetings en moet zoveel dingen regelen. Maar ik doe altijd een poging beschikbaar te zijn voor journalisten uit binnen- en buitenland en dat doe ik graag. Altijd voor werkelijke journalisten…!

Hoogachtend,

Søren Espersen.

Screenshot_44

Bronnen:
http://blogs.jp.dk

http://snaphanen.dk

Auteur: Søren Espersen

Vertaald uit het Deens door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Appeasement, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

7 reacties op Een heksenjacht in Zweden

  1. Martha N zegt:

    Vederso, bedankt voor de moeite van het vertalen.
    Heb het net gelezen, en ga het straks nog eens op mijn gemak herlezen.

    >>>En daarom voelt elke Zweedse journalist die de Deense Volkspartij bezoekt in Christiansborg zich als een soldaat van de 101e Airborn Divisie, zoals voor D-Day gedropt achter vijandelijke linies….en achter elke struik verbergen zich vijanden.
    Welnu, de Zweedse journaliste kan heel goed met een pokerface mijn koffie drinken en doen alsof ik een gewoon mens ben – maar natuurlijk weet zij beter! En ze kan bijna niet wachten de recorder aan te zetten, de camera of het blocnote tevoorschijn te halen. En dan begint het derde graads verhoor…! Zij is de heilige Grootinquisiteur die weet dat ik schuldig ben – nu word ik gedwongen te bekennen.
    En plotseling voel ik me als de kleine Alexander in Ingmar Bergmann’s “Fanny en Alexander”, die recht tegen over de bisschop staat die – natuurlijk met liefde – met zweepslagen Satans tentakels uit me zal drijven – richting God’s vergeving…<<<> natuurlijk met liefde-met zweepslagen Satans tentakels uit me zal drijven- richting God’s vergeving…

    Eén bisschop was voor mij niet genoeg ben ik bang voor, om duivels’ tentakels uit me te slaan…

    Goed stuk.

    Like

  2. gielah zegt:

    Dat virus werkt dus wereldwijd op journalisten.
    Ik zou graag eens tijdens een sollicitatiegesprek van een journalist met de hoofdredacteur van een krant willen meeluisteren… hoe zo´n kandidaat daar in de gewenste mal wordt gestampt… en met welke openlijke of min of meer verholen bewoordingen.
    De Scandinavische landen doen het niet alleen qua media-wanbeleid erg slecht, maar ook qua antisemitisme.
    Terwijl die landen volstromen met Midden-Oosten figuren, die een groot gevaar vormen voor vrouwen, ouderen en de hele Scandinavische cultuur ( voor zover die anno 2013 nog bestaat), wordt dat antisemitisme ( dat ook de nieuwkomers niet vreemd zal zijn) waarschijnlijk de uiteindelijke oorzaak van hun definitieve val.
    De tijd van de afrekening zal geen pretje voor deze de-weg-kwijt-zijnden worden, daar en overal elders.

    Like

  3. koddebeier zegt:

    Dat zijn toch wel behoorlijke fascistische trekjes, maar ja, wat is het verschil tussen een socialist en een nationaal socialist………..Niets dus !!

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Koddebeier: 11.33. uur. Beste koddebeier, de SOCIALISTEN de RODEN, zijn gewoon een NAZI PARTIJ net als de NSDAP dat is geweest. De RODEN- ik noem ze niet anders meer- VERRADEN met gemak HUN EIGEN LAND EN BEVOLKING. Het zijn de grootste hypocrieten die er bestaan. Helaas, door tientallen ROOD BEWIND en de RODE GELIJKGESCHAKELDE PERS en MSN, is ZWEDEN verloren!

      Like

  4. koddebeier zegt:

    Trouwens objectieve en eerlijke journalisten bestaan die nog dan ??????

    Like

    • bigljohn zegt:

      Die zijn er nog wel. Alleen komen ze of nergens aan de bak, of in het andere geval krijgen ze hun ontslag als ze bij hun krant, als ze het lef hebben – de waarheid – af te laten drukken. Met een rectificatie achteraf, als zou het gewraakte artikel niet op waarheid berusten.

      Like

  5. helletocht zegt:

    Er is voorspeld dat Zweden het eerste sharia land van Europa zal worden. Wij hebben de verkeerde politici, die kiezen niet voor de eigen bewoners! De grote strijd voor de komende paar decennia zal de strijd tegen de islam zijn. Vergeet het economische herstel, zij vreten ons financiëel leeg aan alle staatsloketten, en als ze dat niet doen zitten ze in de criminaliteit, en dat kost ook kapitalen. Los van de moslims, geldt dit ook voor onze vrienden uit Oost-Europa en uit die klote eilanden die we zo nodig moeten houden. De goede moslims, die zijn er ook worden bedreigd als ze iets zeggen. Nederland wie helpt ons?

    Like

Plaats een reactie