IJsland zal aanvraag tot EU-toetreding intrekken

Screenshot_3

De IJslanders willen niet in de EU. De regering zal daarom haar aanvraag tot toetreding intrekken.

De IJslandse regering buigt voor de meerderheid. Ze zal haar aanvraag tot EU-toetreding intrekken. De betrekkingen met de Europese Unie dienen zich te beperken tot economische aspecten.

De IJslandse midden-rechts regering zal de aanvraag van het land op een EU-lidmaatschap intrekken. De op dit moment bevroren onderhandelingen over een toetreding zullen dus niet meer worden opgepakt. Een dienovereenkomstige wet werd vrijdag naar het parlement gestuurd, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Reykjavik zaterdag tegen het persbureau dpa. De fracties van de regeringspartijen hadden voor deze stap gestemd. De regering zou niet genoeg steun hebben om het toetredingsproces voort te zetten, citeerde de nieuwssite “Visis.is” regeringsvertegenwoordigers. De komende week zal er in het parlement over de wet worden gediscussieerd.

De vroegere midden-links regering had de toetredingsonderhandelingen in 2009 opgenomen. Het jaar daarvoor was het land vanwege de instorting van de banken in een financiële en economische crisis gestort. Vorig jaar mei had de huidige middenrechts regering de gesprekken eerst uitgesteld. In peilingen spreekt een meerderheid van de IJslanders zich regelmatig tegen een EU-lidmaatschap uit. De regering wil zich op de betrekkingen met de EU in het kader van het Europese economische gebied EWR concentreren. De vrijhandelszone omvat de 28 EU-landen en Liechtenstein en Noorwegen.

Screenshot_4

Bron:
www.handelsblatt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, IJsland. Bookmark de permalink .

7 reacties op IJsland zal aanvraag tot EU-toetreding intrekken

  1. Tom Hendrix zegt:

    De bevolking van IJsland, heeft meer verstand als de Eurofielen in ons land! Ik hoop dat het GEDROCHT EUSSR, zo snel mogelijk kapot gaat, dit communistische gezwel moet totaal vernietigd worden.

    Like

  2. Cathja zegt:

    Die IJslanders hebben tenminste ruggengraat. Het IJslandse volk wil hun souvereiniteit niet uit handen geven aan Brussel. Groot gelijk! IJsland bewijst hiermee dat het een democratisch land is, waar nog geluisterd wordt naar wat het volk wil.
    Bravo!

    Like

  3. Jade zegt:

    Slim van ze, ze hebben natuurlijk gewoon gezien hoe
    Nederland in een paar jaar aan de bedelstaf is geraakt.

    Like

  4. wouteenhoorn zegt:

    Zelfs als Feyenoord verliest is mijn zondag nog goed.

    Like

  5. Yvonne zegt:

    Ze hebben genoeg af kunnen kijken hoe het in andere landen is vergaan:naar de knoppen dus!Daarom snap ik die lui in Oekraine ook niet;ze weten niet wat ze zich op de hals halen;armoe en dictatuur en ongebreidelde islam op de kop toe!Pffff,je moet er maar zin in hebben!

    Like

  6. Jan zegt:

    IJslanders accepteren de beslissing van de regering niet om niet lid te worden van de EU
    Massaal protest bij het Alþing:
    http://rt.com/in-motion/iceland-protesters-eu-referendum-870/

    Like

Plaats een reactie