“Dat is geen democratie, dat is totalitarisme” – Tucker Carlson interviewt Aleksandr Doegin

(Vertaling: E.J. Bron)

In het interview met Tucker Carlson licht de Russische filosoof Aleksandr Doegin de betekenis van het nieuwe liberalisme toe. Bij deze “heerschappij van minderheden” zou het niet om individuele vrijheid gaan, maar om wokeïsme. Het zou geen democratie, maar totalitarisme zijn.

De Amerikaanse journalist Tuscker Carlson heeft een interview van 20 minuten met de gerenommeerde Russische filosoof en politieke commentator Aleksandr Doegin gepubliceerd. Het gesprek werd gisteren op het YouTube-kanaal van Tucker Carlson geplaatst (zie video onderaan het artikel!)

Westerse media hebben Doegin op grond van zijn vermeende invloed op president Vladimir Poetin en de Russische elite “Poetins hersenen” genoemd. Als scherp criticus van het Westen en buitenlands-politieke havik ondersteunt Doegin Ruslands militaire operatie tegen Kiev. Volgens hem zou een onafhankelijke Oekraïense staat “niet moeten bestaan”.

In het jaar 2022 werd zijn dochter Darija bij een autobomaanslag gedood, die volgens Russische autoriteiten door Oekraïense agenten werd georganiseerd. Meerdere media citeerden daarop niet nader genoemde Amerikaanse medewerkers van de geheime dienst met uitspraken, volgens welke ook Washington er van uit zou gaan dat Oekraïense autoriteiten bij de aanslag betrokken zouden zijn geweest. Carlson stelde Doegin voor als “een schrijver, die over grote ideeën schrijft”. Zijn boeken zouden in de VS “door de regering-Biden verboden zijn” en men zou ze niet op Amazon kunnen kopen.

Tijdens het gesprek verklaarde Doegin dat de liberale ideologie, die in het Westen sinds de val van de Sovjet-Unie in principe onaangevochten zou zijn, tot de neergang van het concept van de familie zou leiden.

De familie wordt ten gunste van het individualisme vernietigd.”

De natuurlijke ontwikkeling van het liberalisme zou ertoe leiden dat “de menselijke identiteit wordt opgegeven”. Doegin sprak bovendien over het verband tussen liberalisme, wokeïsme en totalitarisme:

Volgende fase: het nieuwe liberalisme. Nu gaat het niet meer om de heerschappij van een meerderheid, maar om de heerschappij van minderheden. Het gaat niet om individuele vrijheid, maar om wokeïsme. Dat is geen democratie. Dat is totalitarisme.”

Video van het hele interview:

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Dat is geen democratie, dat is totalitarisme” – Tucker Carlson interviewt Aleksandr Doegin

  1. bobzelf zegt:

    Moskou gaf via de staatstelevisie een directe waarschuwing aan het adres van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië, zodat deze landen geen troepen naar Oekraïne zouden sturen.

    Het hoofd van het televisiestation Rossiya Segodnya en plaatsvervangend voorzitter van de Nationale Omroepraad van Rusland, Dmitry Kiselyov, zei dat als deze drie landen troepen naar Oekraïne sturen, Rusland ze zal treffen met kernwapens.

    “Als de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië troepen naar Oekraïne sturen, dan zal op hetzelfde moment gebeuren wat president Vladimir Poetin heeft gezegd: waar hebben we de wereld voor nodig als Rusland niet achter ons staat?” zei Kiselyov, die een duidelijke boodschap van dubbele vernietiging uitzond “moge mijn ziel sterven na de vreemdelingen”.

    “In dat geval sturen we alles wat waar dan ook vliegt. De Sarmat, Yars en Avangard raketten. Amerikaanse commandocentra, lanceerinstallaties op land en op zee hebben we al in het vizier.

    Frankrijk, een kernmacht, zal onmiddellijk worden ontwapend. De Britse eilanden en, met excuses aan Ierland, zullen worden onderworpen. Daar hebben we de technologie voor.

    We hebben dit al eerder gezegd. Natuurlijk is het beter om niet zo ver te gaan en deze waarschuwing is geen propaganda,” merkte Kiseliov op.

    WELKOM IN ELYSIUM 

    WHEN YOU ARE RIDING YOUR HORSE 

    AND THE SUN SHINES IN YOUR FACE 

    YOU ARE ALREADY IN ELYSIUM 

    (GLADIATOR )

    BY OME BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

    • boorzalf zegt:

      Mag dan hopen dat ze de yankees als eerste aan pakken, want dat is tenslotte de kop van de slang. Zodra dat gebeurt begint de rest om vrede te piepen denk ik zo. Als het al niet te laat is dan.

      Geliked door 1 persoon

  2. wim zegt:

    Dank voor het plaatsen van dit interview. Geeft veel om over na te denken. Als je ergens middenin zit is een blik van een ‘buitenstaander’ altijd verhelderend. Mits je die niet van tevoren als vijand definieert.

    Like

  3. nemo zegt:

    Als je inzicht wilt krijgen in het wetenschappelijke werk van Doegin, is dat op dit moment moeilijk omdat de zoekmachines niet meer behulpzaam zijn. We voeren tenslotte een kleine oorlog met Poetin, en Dugin is zijn vriend.
    En ik ben een vriend van vrijheid van informatie. Dus hier is een link naar een van zijn fundamentele werken, waarin hij de marxistische en neomarxistische ideologie kritisch onder de loep neemt: Tempeliers van het Proletariaat. (Templars of the Proletariat)
    https://archive.org/details/567jhgfdsdfghu7654345t6y/mode/1up

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    ZE ZIJN ER NOG WEL .

    MENSEN ALS ZELFDENKENDE MET WERKENDE HERSENEN

    JA. IN HET WESTEN ZIJN ZE ERG SCHAARS TEGENWOORDIG 

    EN IN DE USA .. IS ”ZELFS THE LAST OF THE MOHICANS ‘ VERDWENEN

    I REST MY CASE .. 

    WIE KAN ONS NOG REDDEN ?? 

    DE RUSSEN DUS EN THE BRICS .

    MET VOOR DE HANDEL EN FABIEKEN GOEDKOOP GAZZZZZZZ

    LIFE IS SO SIMPLE

    MAAR ER RIEP EEN TYPHUS KLOOTZAK 

    HET IS OOK ONZE OORLOG . HIJ IS GISTEREN ANAAL GENOMEN 

    IN TURKYE NA HET KUSSEN VAN WAT SCHOENEN 

    UW LOSER RUTTE 

    DE ARMOEDE ZAL MET REUZE STAPPEN BINNEN GIEREN 

    OOM DAGOBERT

    Geliked door 1 persoon

  5. mooinique zegt:

    Klopt als een bus. Familie bestaat niet meer. Alleen in het Oosten nog en het Zuiden. Daar gaat het Westen aan kapot. Ik Ikke en IK!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie