Kremlin: “Dat klopt niet” – vredesgesprekken alleen om de doelen van de speciale militaire operatie te behalen

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland zou tot onderhandelingen over een wapenstilstand bereid zijn wanneer Kiev de actuele frontlijnen zou accepteren, bericht “Reuters”. Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, spreekt dit tegen: Moskou zou alleen maar vredesgesprekken voeren om de doelen van de speciale militaire operatie op diplomatieke wijze te behalen.

De Russische president Vladimir Poetin (foto) is bereid om de militaire acties in de Oekraïne door onderhandelingen over een wapenstilstand te beëindigen, die “de actuele frontlijnen” zouden vastleggen, bericht “Reuters” onder verwijzing naar vier Russische bronnen. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, becommentarieerde deze uitspraak met een kort antwoord: “Dat klopt niet.” Hij voegde er aan toe dat Rusland alleen maar vredesgesprekken met de Oekraïne zou voeren om de doelen van de speciale operatie via diplomatieke weg te behalen.

Volgens drie gesprekspartners, die vertrouwd zijn met details van de overwegingen binnen de Russische staatsleiding, zou Poetin in gesprekken met een kleine groep adviseurs zijn teleurstelling geuit hebben over “de pogingen van het Westen om de onderhandelingen te saboteren” en over dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de mogelijkheid van een dialoog uitgesloten zou hebben.

In de herfst van 2022 ondertekende Zelensky een decreet dat onderhandelingen met Rusland zou verbieden zo lang Poetin president zou zijn, herinnert de nieuwswebsite RBK. Dit gebeurde, nadat Rusland de gebieden Volksrepubliek Donetsk, Volksrepubliek Loehansk, Zaporozja en Cherson in zijn federatie had opgenomen. In april 2024 sloot Zelensky niet uit dat de dialoog weer opgepakt zou kunnen worden wanneer de Oekraïne haar “document ter oplossing van alle vragen” uitgewerkt en het aan de Russische zijde ter discussie voorgelegd zou hebben.

Een van de gesprekspartners gaf tegenover “Reuters” toe dat de leidingen in Moskou en Kiev niet in staat zouden zijn om tot overeenstemming te komen zo lang Zelensky de president van de Oekraïne zou zijn, maar Rusland zou kunnen proberen om “tot overeenstemming met Washington te komen”. Een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat elk vredesinitiatief “de territoriale integriteit van de Oekraïne binnen haar internationaal erkende grenzen” zou moeten respecteren. Daarentegen zouden de Russische autoriteiten niet alleen bereid zijn de speciale operatie “zo lang als noodzakelijk” voort te zetten, maar haar alleen maar in ieder geval te “bevriezen” wanneer bij onderhandelingen rekening gehouden zou worden met de belangen van Rusland.

Daarvoor verklaarde Dmitri Peskov als woordvoerder van de Russische president tegenover het agentschap dat Rusland herhaaldelijk duidelijk gemaakt zou hebben dat het open zou staan voor een dialoog om zijn doelen te bereiken en geen “eeuwige oorlog” zou willen. Peskov benadrukte dat een overdracht van de nieuwe regio´s, die Rusland in zijn territorium had geïntegreerd, aan de Oekraïne uitgesloten zou zijn.

Vorige week zei Poetin tijdens een bezoek aan China: “Wij zijn tot gesprekken bereid, dat hebben we nooit geweigerd.” Daarvoor had de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, verklaard dat Rusland een dialoog alleen maar “onder inachtneming van de realiteiten ter plaatse” en zijn veiligheidsbelangen zou voeren.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Kremlin: “Dat klopt niet” – vredesgesprekken alleen om de doelen van de speciale militaire operatie te behalen

  1. Elst zegt:

    Goed zo Rusland. De westere media proberen Rusland te dicteren hoe de vrede er uit zou moeten zien. Geef geen duimbreed toe. Maak ze duidelijk dat er alleen vrde komt op de voorwaarden van Rusland. Er hoeft dus geen overleg plaats te vinden. Rusland maakt het decreet op hoe de vrede tot stand kan komen. Oekraine hoeft alleen maar te tekenen. Het is gewoon slikken of stikken.

    Geliked door 3 people

  2. Ardbeg zegt:

    Hadden vanuit “het Westerse” ( de US ) de Zelenski dat niet lang geleden verhindert willen worden een overeenstemming te bereiken?

    Of heb ik het mis?

    Explosieven gevonden vlak bij NAVO-pijpleiding in Duitsland (nos.nl)

    Een stukje uit de link:

    Veiligheidsdiensten wijzen er echter al langer op dat Rusland niet terugdeinst voor aanvallen met zulke explosieven en andere sabotageacties. “

    En nu, volgens msm dat men de Russen verdenkt een sabotage op Nato pijpleiding??

    Welke pijpleiding? Niet die van mij in ieder geval 😄

    Like

  3. bobzelf zegt:

    hahahahahaha . whahahahahahaha

    GENIAAL . DUS DE USA START DE OORLOG IN 2014 .

    MC CAIN THE USA WARLORD VOOROP

    EN NU ????? MAG PUTIN VREDESBESPREKINGEN MET DE

    MASSAMOORDENAARS VAN DE WERELD GAAN HOUDEN ..

    NOU DAT GAAT HIJ VAST EN ZEKER NU GELIJK DOEN !!!!

    BESTAAT DIE HELE USA TYPHUS BENDE UIT ALLEMAAL SVALLIES ???

    DUS ……

    GAAT MIJN OOM RUSTIG EN DAPPER VERDER …

    HET FRONT IN NU GEOPEND OP 3 VERSCHILLENDE PLEKKEN ..

    EN OP NAAR DE DNEPR ZEG MAAR ..

    DAN IS INEENS ODESSA OOK OM DE HOEK ZEG MAAR

    ALLEEN AL DE DOMBO USA VOORSTELLEN ALSOF

    DIE FALIETTE BENDE NOG IETS UITMAAKT

    SLVA RUSSI .

    WQT WEL FIJN IS DAT ORBAN NU RUSLAND OOK EVENC WAARSCHUWD

    VOOR HET GEKKENHUIS NAVO ??

    DIE VERZINNEN GEWOON ALLES MOMENTEEL …

    IK ZAL HET HIERONDER PLAATSEN …

    HUGGIE DE OPENB ARINGEN VAN OME BOB JESAJA 13 VAN ORBAN

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

      · 

    De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft gezegd dat Europa en de NAVO zich voorbereiden op een oorlog met Rusland en dat hij op zoek is naar een manier om de relatie van het land met het bondgenootschap te herzien.

    Hij zei dat hij niet wil dat Hongarije betrokken raakt bij een oorlog met Rusland.

    Hongarije wil niet deelnemen aan militaire NAVO-missies in Oekraïne. Dit is niet in het belang van Hongarije.

    Ondanks Hongarijes lidmaatschap van de NAVO benadrukt Orbán dat deelname aan militaire missies moet worden afgewogen op basis van nationale belangen.

    “Voor de twee wereldoorlogen besteedden de media veel tijd aan de voorbereiding van een oorlog.

    Ik denk dat wat er nu gebeurt in Brussel en Washington, maar waarschijnlijk meer in Brussel dan in Washington, een soort voorbereiding is op een mogelijk direct conflict.

    We kunnen zeggen dat er voorbereidingen worden getroffen voor Europa om ten strijde te trekken, en dit gebeurt in de media en in verklaringen van politici.”

    Hij zei dat hij het niet waarschijnlijk acht dat Rusland een NAVO-land zal aanvallen en stelde dat het hele gepraat over de “Russische dreiging” een uitvinding is van het Westen als een “excuus” voor oorlogsvoorbereidingen.

    “Hongarije is hier tegen. Er wordt in de regering hard gewerkt om te bepalen hoe we lid kunnen blijven van de NAVO zonder deel te nemen aan de oorlog.”

    “Dit is iets wat de Hongaarse diplomatie moet oplossen,” zei hij, waarbij hij opmerkte dat toen het bondgenootschap werd opgericht er geen scenario was dat de NAVO militaire acties kon uitvoeren buiten haar grondgebied en een oorlog kon beginnen buiten het grondgebied van het bondgenootschap.

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    EN DEZE KAN ER DAN GELIJK ACHTERAAN HOPPA

    BOB S OPENBARINGEN

    LEUK HE DAT UW HARING INPAKKRANTEN

    EN DAN OOK ALLEMAAL

    DOODSTIL ZIJN

    NOU VLADIBOBBIE NIET HOOR . HOPPA

      · 

    Volgens Reuters is de Russische president Vladimir Poetin bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen en te onderhandelen over een staakt-het-vuren op voorwaarde dat Oekraïne en het Westen de tussen 2014 en 2024 bezette gebieden erkennen als “Russisch”.

    Dit zijn de gebieden van vijf regio’s: Zuid-Kherson, Zuid-Zaporizja, Oost-Kharkiv, Lugansk en Donetsk.

    Deze informatie is afkomstig van vier anonieme bronnen dicht bij Poetin, zoals het persbureau beweert.

    Poetin zegt echter dat hij bereid is het conflict voort te zetten als Kiev niet ingaat op de Russische eisen.

    Moeilijkheden van Oekraïne

    Oekraïne streeft naar een staakt-het-vuren vanwege een ernstig tekort aan personeel.

    Slachtoffers op het slagveld en voortdurende militaire operaties hebben het land in een moeilijke positie gebracht, waardoor het op zoek moet naar manieren om het bloedvergieten in te dammen en zijn troepen te hergroeperen.

    De rol van Vladimir Poetin

    De Russische president heeft, volgens drie bronnen met kennis van de gesprekken in zijn entourage, zijn frustratie geuit over de door het Westen gesteunde pogingen om de onderhandelingen te blokkeren en over de beslissing van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om de gesprekken uit te sluiten.

    Poetin is van mening dat de winst die hij tot nu toe in de oorlog heeft geboekt voldoende is om als een overwinning voor het Russische volk te worden gepresenteerd.

    Poetin is alleen bereid om over een staakt-het-vuren te praten als Rusland de gebieden die het heeft bezet behoudt, en daarover valt niet te onderhandelen.

    Wat met bloed wordt gewonnen, wordt immers alleen met bloed verloren.

    Poetins woordvoerder, Dmitri Peskov, zei dat de leider van het Kremlin herhaaldelijk duidelijk heeft gemaakt dat Rusland openstaat voor een dialoog om zijn doelen te bereiken en dat het land geen “eeuwige oorlog” wil.

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft herhaaldelijk verklaard dat een vrede op de voorwaarden van Poetin onhoudbaar is.

    Het Westen stelt op zijn beurt dat elk vredesinitiatief de Oekraïense “territoriale integriteit binnen zijn internationaal erkende grenzen” moet respecteren.

    Als Zelensky en het Westen dezelfde eisen blijven stellen, is elke kans op vrede voorlopig uitgesloten

    SOMS DENK IK . ???

    DAT DE USA. DE SPREUK

    VAN EEN KOUWE KERMIS THUIS KOMEN .

    NOG NIET HELEMAAL BEGREPEN HEBBEN

    WHAHAHAHAHAHAHAHA ..

    DEUTRONOMIUM 11. VERS 38

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    Zowel de destijds onafhankelijke Krim als de voormalige Oekraïense regio’s Luhansk, Donetsk, Zaporizja, en Kherson, hebben zich geheel conform de daarvoor geldende internationale regels, en gebruikmakend van het in de rechten van de mens vastgelegde recht op zelfbeschikking, aangesloten bij de Russische Federatie.

    Deze hele procedure heeft onder internationaal toezicht plaatsgevonden, en is dus gewoon rechtsgeldig, om het even wat men daar in het Westen van vind.

    Dit houd dus in dat Oekraïne momenteel grote delen van drie tot de Russische Federatie behorende oblasten bezet, waardoor de Russen nooit en te nimmer met een “bevriezen van de frontlijn” in zullen stemmen.

    Dit is dus gewoon weer een staaltje Westers wensdenken, Westerse luchtfietserij zonder enige connectie met de realiteit.

    Ze blijven maar op reeds gepasseerde stations willen uitstappen, totdat de trein uiteindelijk ergens vlak voor de Poolse grens tot stilstand komt…

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie