Italië: sigaretten voor illegalen op Lampedusa kosten € 450.000,-

Screenshot_9

Alleen al € 450.000,-  sinds het begin van dit jaar kosten de aan de illegalen op Lampedusa ter beschikking gestelde sigaretten… uiteraard op kosten van de belastingbetaler.

Dit kwamen we onlangs te weten van de vereniging “Welkom in Lampedusa”, een van die “goedmenschelijke” organisaties, die zich bezighouden met de lucratieve handel van de illegale immigratie in Italië. Deze vereniging beheert de beide immigratiecentra op het eiland: het hoofdcentrum, dat vorige week dinsdag door Tunesiërs in brand werd gestoken, en een centrum voor minderjarigen, “Loran”, dat op een voormalig NAVO-steunpunt is ondergebracht. De aanbesteding, die door het ministerie van binnenlandse zaken werd gedaan, voorziet, dat iedere illegaal één pakje sigaretten per dag krijgt. De kosten voor iedere bewoner van het opvangcentrum bedragen € 33,42 per dag. Nu begrijpt men waarom de Italiaanse regering ondanks een rigoureuze bezuinigingskoers in juli het budget voor de illegale immigratie tot het einde van het jaar naar 728 miljoen euro moest verhogen.

“De sigaretten”, zo probeerde het Cono Galipò, de voorzitter van de vereniging, aan de pers uit te leggen, “dienen als een soort kalmeringsmiddel”.

Na een 48 uur durende guerrillaoorlog van de immigranten op Lampedusa werd in de nacht van donderdag op vrijdag ook de auto van Cono Galipò in brand gestoken. Het bestuur van de vereniging bracht daarop zijn verwondering tot uitdrukking: “We hadden toch altijd een hele goede relatie met de mensen op Lampedusa en overal werd erkend, dat wij een belangrijke rol spelen, omdat wij ook in de moeilijkste momenten de eilandbewoners terzijde stonden.”

Meneer Galipò kan waarschijnlijk niet begrijpen, dat € 450.000,- sigarettengeld alleen om de gemoederen van de illegalen tot bedaren te brengen, die desondanks toch hun opvangcentrum in brand staken, terwijl tegelijkertijd Italiaanse gezinnen uit armoede gedwongen zijn om in hun auto´s te wonen, tot heftige reacties kan leiden.

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/09/28/italien-zigaretten-fur-illegale-auf-lampedusa-kosten-450-000-e/

Auteur: derpatriot

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Bovenstaand artikel geeft niet per se de mening van de vertaler weer. Dit geldt overigens eveneens voor alle andere vertalingen van E.J. Bron)

E.J. Bron is ook te volgen via Twitter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Immigratie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Italië: sigaretten voor illegalen op Lampedusa kosten € 450.000,-

 1. 1 pakje sigaretten per dag….. Ik vind dit onbegrijpelijk. Iedereen weet dat roken ongezond is en toch geeft men per dag gratis een pakje sigaretten??

  Zelfs “passief” roken is ongezond.

  Misschien zijn waterpijpen wat gezonder en ook goedkoper? Dat zou eens moeten worden onderzocht (en snel ook).

  Reaktie van een niet-rookster (ook niet verslaafd aan een waterpijp)

  Like

 2. Peter Pardon zegt:

  Als er in het jaar 600 sigaretten hadden bestaan, b.v. van het merk Camel, dan had Mohammed daar 40 zweepslagen op gezet.
  P.Pardon van http://www.multicul.nl

  Like

 3. yvonne zegt:

  Sorry, ik heb hier geen woorden voor.
  de lagere klasse Italianen weten niet hoe ze de eindjes aan elkaar moet knopen en hier gooien we evn gewoon geld over de balk.
  terug naar waar ze vandaan komen, waarom zie ik alleen maar jonge kerels en geen vrouwen en kinderen?
  Geef ze maar een enkeltje thuisland in plaats van sigaretten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s