Watchdog roept VN-chef op om de vergelijking tussen Israël´s Gilad en Hamas-terroristen te verduidelijken

Een in Genève gevestigde watchdog roept VN-chef Ban Ki-Moon op om zijn opmerkingen die hij gisteren maakte, die een morele vergelijking leken te trekken tussen de gevangenschap van de Israëlische soldaat Gilad Shalit en Hamas-terroristen, te verduidelijken.

“Ik ben erg geanimeerd door de gevangenenruil van vandaag na jaren van onderhandelingen”, zei de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon gisteren tegen Reuters. “De VN heeft opgeroepen om een einde te maken aan de onacceptabele gevangenschap van Gilad Shalit en tot de vrijlating van alle Palestijnen, van wie de mensenrechten constant werden geschonden.”

“Meneer Ban Ki-Moon moet duidelijkheid verschaffen, omdat het leek alsof hij refereerde aan de Palestijnen, die zulke gruwelijke misdaden hebben gepleegd zoals de bomaanslag op de pizzeria Sbarro in Jeruzalem, die aan 15 mensen het leven kostte, de bomaanslag op een nachtclub in Tel Aviv, waarbij 21 mensen werden gedood en de bomaanslag op het Netanya´s Park Hotel, waarbij 29 mensen om het leven kwamen”, zei Hilel Neuer, de directeur van UN Watch.

“We roepen meneer Ban Ki-Moon ertoe op om diegenen, die terroristische aanvallen op vrouwen en kinderen plannen en uitvoeren verachtelijke criminelen zijn, geen onschuldige slachtoffers, en dat hun gevangenschap veelmeer een morele en veiligheidsverplichting is dan een zogenaamde schending van de mensenrechten”, zei Neuer.

“De VN werd opgericht op basis van morele helderheid en zijn hoogste officials zouden beter moeten weten dan betrokken te raken bij valse morele vergelijkingen. In plaats daarvan zouden ze iedereen moeten veroordelen, die obsceen koelbloedige moordenaars als helden bejubelen.”

Video: aanslag op Israëlische tieners in een nachtclub te Tel Aviv

UN Watch is a Geneva-based human rights organization founded in 1993 to monitor UN compliance with the principles of its Charter. It is accredited as a Non-Governmental Organization (NGO) in Special Consultative Status to the UN Economic and Social Council (ECOSOC) and as an Associate NGO to the UN Department of Public Information.

Bron:

http://www.unwatch.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=bdKKISNqEmG&b=1316871&ct=11231843

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s