Islamitische gebedsruimte in academisch ziekenhuis Fulda

In het academisch ziekenhuis in Fulda kan nu in een gebedsruimte naast de kapel rondom de klok tot Allah worden gebeden. De ruimte (foto boven) bevat geen ramen, zodat de mannen van de vrouwen zijn, en een pijl richting Mekka. Op de plank staan korans. Bovendien is er voor gebedskleedjes en een schoenenkastje gezorgd. Alleen de voetenwas-installatie ontbreekt nog.

Deze eerste islamitische ziekenhuisgebedsruimte in de Duitse deelstaat Hessen werd ingewijd door burgemeester Gerhard Möller van Fulda en de voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, Thomas Menzel, en bovendien:

De ruimte werd in aanwezigheid van Raphael Kaltenecker (katholieke geestelijke verzorging van het ziekenhuis), Sonja Panhoff (evangelische geestelijke verzorger van het ziekenhuis), imam Ramazan Taktak (bestuursvoorzitter van de DITIB islamitische gemeenschap Fulda), Selcuk Drogruer (gevolmachtigde van de DITIB Hessen voor interreligieuze en interculturele samenwerking) en Fuat Kurt (bestuursvoorzitter van DITIB Hessen) in gebruik genomen.

Bondskanselier Merkel en de integratiegevolmachtigde van de Duitse regering Maria Böhm konden bij deze grootse gebeurtenis helaas niet aanwezig zijn. Fulda was ooit de meest katholieke stad van Duitsland. Hier ligt Bonifatius, de “apostel van de Duitsers”, die 1300 jaar geleden de heilige Donar-eik heeft geveld, in de Dom begraven.

De volgende islamitische eis bij de inrichting van een extra gebedsruimte in een ziekenhuis bestaat erin de bedden van de patiënten richting Mekka te plaatsen. De Britten zijn wat dat betreft een beetje verder dan wij. Kijk maar in de Yorkshire Post!.

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/10/islamischer-gebetsraum-im-klinikum-fulda/#more-217000

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

4 reacties op Islamitische gebedsruimte in academisch ziekenhuis Fulda

  1. G.Deckzeijl zegt:

    Ik hoop dat die pijl de verkeerde kant op staat. Lachen!

    Like

  2. Fatma zegt:

    Hallo,
    Wij moslims zouden ook graag een gebedsruimte willen.
    Mensen met een uitkering,waar ook moslims bij horen zijn verpicht om naar school te gaan voor de Nederlandse taal te leren. Wij hebben een verzoek ingedient bij de manager van het school.
    Helaas is het gelijk met de eerste gesprek door de management afgewezen.
    Wij vragen u voor advies vanwegen jullie gebedsruimten.
    We horen het graag.

    Mvg Fatma

    Like

  3. E.J. Bron zegt:

    @fatma

    Ik heb daar een hele duidelijke mening over: geloof hoort achter de voordeur en in jullie geval tevens in een moskee. Indien mogelijk in een ver buitenland!!
    Een school is een onderwijsinstelling. Ik heb nog nooit gehoord van een synagoge in een school bijvoorbeeld….
    Ophouden met eisen stellen en je “geloof” in de privésfeer belijden.
    Als je dit niet kunt, vertrekken naar het dichtstbijzijnde islamitische land, waar je te pas en te onpas overal mag bidden. Niemand die je tegenhoudt!!

    Like

  4. vederso zegt:

    Oei! Privékwestie? Ik weet niet of Fawaz Jneid het daar wel mee eens is. Dat ga ik hem vragen.

    Like

Plaats een reactie