Rechtbank stopt bouw van een grote moskee in Marseille

De administratieve rechtbank in het Zuid-Franse Marseille heeft een bouwstop afgekondigd voor de geplande grote moskee. Het project werd in de aanbestedingsfase negatief beoordeeld door omwonenden en zakenmensen, die de bouw van een nieuwe moskee overbodig en zelfs uitermate schadelijk noemden.

Bloc Identitaire beschouwt bouwstop als politiek succes

Deze beslissing is een ernstige tegenvaller voor het bouwplan, dat 18 maanden geleden al in de koelkast was gedaan. De rechtbank volgde nu de aanbevelingen van de bouwinstantie, die er tijdens een hoorzitting op 20 oktober op had gewezen, “dat de kwestie van de planning van de parkeerplaats voor het gebouw, op het terrein van het oude slachthuis in het noorden van de stad, waarvan de bouw in februari zou beginnen, nog steeds niet opgelost” zou zijn.

Het Bloc Identitaire, dat samen met de Ligue du Sud tegen de bouw van de nieuwe moskee had opgeroepen, kon zodoende opnieuw een mooie overwinning boeken.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005952-Gericht-stoppt-Bau-einer-Grossmoschee-Marseille

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

9 reacties op Rechtbank stopt bouw van een grote moskee in Marseille

 1. Bert, fijn dat je af en toe ook van dit soort bemoedigende berichten hebt. Geeft de burger weer wat moed.

  Like

 2. ejbron zegt:

  Kijk nu even naar de “Nieuws”-pagina. Eerste voorzichtige protesten van christenen in Parijs (video!)

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Eindelijk eens een GOED bericht!! Nu de rest vd wereld dus nog!

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik ben gaan kijken maar zie alleen 2 grote zwarte vlakken, die video’s werken kennelijk niet of IK doe iets verkeerd, dat kan natuurlijk ook nog, maar ms dat je er even naar wilt kijken?

  Like

 5. ejbron zegt:

  Even op F5 drukken. Pagina is inmiddels ingekort en laadde langzaam. Er stonden teveel video´s op! 😀

  Like

 6. Dat is inderdaad ook hoopvol. Krijgen we natuurlijk niet bij de Publieke Omroep te zien. Wordt tijd voor PopNed.nl op de buis.

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Zowieso is de bouw van welke Moskee schadelijk te noemen.
  Men gaat er nog altijd van uit dat een Moskee een soort van kerk is, maar dat van daaruit de jihad gestuurd word wil de gemiddelde burger niet weten en maar janken over het feit dat de vrouwen op straat uitgemaakt worden voor hoer.
  Ik vraag me af hoe leng het zal duren voordat de statistieken ook hier net als in Noorwegen aangeven dat alle verkrachtingen te danken zijn aan de import van het hele Islamgebeuren

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Moskeeën hebben naast hoofddoeken en andere voorbeelden van de verzonnen islamitische modeshow maar één functie, namelijk de ZICHTBAARHEID van de islam in ons openbare leven opvoeren. Dat schreef S.Ephimenco in zijn boek Het land van Theo van Gogh. In Gaza bv. gebruiken ze moskeeën als opslagplaatsen voor wapens: de IDF en IAF schieten nl. niet op moskeeën en daar maakt dat hamas-TUIG dankbaar gebruik van. Dan nog even Erdogan’s visie op het fenomeen moskee: http://tinyurl.com/6hyhstp
  Ziezo, nu is iedereen weer helemaal op de hoogte.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  In een miljoenenstad als Marseille (die overigens in 600 v. Chr. was gesticht door de Grieken en die waren zeker géén moslims!) zullen talloze rasechte Fransen er zeker niet om staan te springen dat er daar een megamoskee gaat verschijnen! Stel dat die moskee groter en hoger wordt dan de Notre Dame de la Garde of de Cathédrale de la Major, de inwoners van Marseille die niet-moslim zijn worden vast razend daar hun stad al teveel moslims vanuit Afrika en Azië heeft moeten opvangen!
  Laat Marseille gewoon een Franse havenstad blijven en géén moslimstad of anders moet die moskee maar gewoon een paar kilometer buiten Marseille worden geplaatst wat ze eventueel ook in Parijs en Lyon mogen doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s