Benghazi: Demonstratie voor de invoering van de sharia

Het islamitische rechtssysteem sharia staat bekend om zijn brutale straffen – desondanks kwamen er in het voormalige Libische bolwerk van de rebellen Benghazi ongeveer 3000 mensen bijeen om te demonstreren voor de invoering van de sharia.

“Islamitisch, islamitisch!”, scandeerden de deelnemers aan de manifestatie op het Tahrirplein in de Oost-Libische stad Benghazi. Enkele demonstranten hielden de koran omhoog.

In een pamflet eisten de deelnemers, dat de islam als staatsreligie in de grondwet wordt verankerd. Over dit artikel zal waarschijnlijk niet in een referendum over de grondwet gestemd kunnen worden.

Aankondigingen van de Overgangsraad

De demonstranten spraken zich ook uit tegen een federale staat. Onder de deelnemers bevond zich Ghaith al-Fachri, een van de vooraanstaande figuren van de islamistische beweging in Libië.

De voorzitter van de Nationale Overgangsraad van het Noord-Afrikaanse land, Moestafa Abdoel Jahlil, had 23 oktober toegezegd, dat het nieuwe rechtssysteem van de nieuwe Libische staat overwegend door de sharia moet worden beïnvloed.

Sharia: Draconische straffen

De sharia is geen geschreven wetboek, maar een systeem van regels. Ze bestaat uit de som van de plichten en verboden, die het leven van het individu en van de samenleving bepalen – van de religieuze praktijk tot het erfrecht, van de voedingsregels tot het straf- en oorlogsrecht.

Het islamitische strafrecht is een van de onderwerpen, waarbij in vergelijking met westerse wetgeving de grootste verschillen bestaan. De sharia voorziet in draconische straffen voor maatschappelijk wangedrag. Daartoe behoren o.a. het toedienen van zweepslagen, het hand afhakken of de steniging.

 

Bron:

http://www.tagesschau.sf.tv/Nachrichten/Archiv/2012/01/21/International/Benghasi-Demonstration-fuer-Einfuehrung-der-Scharia

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islam, Islamisering, Sharia. Bookmark de permalink .

16 reacties op Benghazi: Demonstratie voor de invoering van de sharia

 1. Linsky zegt:

  Misschien dat we hier ook eens tegen moeten demonstreren:
  Ik kan zo snel de draad niet mee vinden waar de andere bericht staan, ik dus hoop dat je dit niet erg vind E.J. Het gaat hier om de man die net als Kat de pedofiele organisaties aan de kaak stelt.

  Weer inval in huis Ben van den Brink ** Update nieuwe politie-inval**
  http://www.argusoog.org/breaking-inval-in-huis-ben-van-den-brink/

  Like

 2. chantal zegt:

  Goeie links, Rowi:
  ‘Er zijn allerlei regels van de sharia die je moet kennen om te geloven dat ze werkelijk luiden zoals ze luiden, en zelfs dan nog heb je om de zo veel tijd de neiging het weer eens op te zoeken, of een collega te vragen of het wel klopt. De kwaadaardigste regel van de sharia is nog steeds dat een gehuwde vrouw verstoten kan worden door haar man, en dat die man die verstoting kan herroepen zonder dat haar mee te delen. Maar dan geldt ze voor de sharia nog wel als gehuwd, en een eventueel nieuw door haar gesloten huwelijk met een derde is ontucht – op ontucht staat de doodstraf door steniging. In de praktijk weet een vrouw nooit zeker of ze volgens de sharia nu gescheiden is of niet.’
  Knettergek, dat leven onder sharia wetgeving.

  La vida loco

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  Steniging, hand afhakken, ophanging. Daar heb ik allemaal geen moeite mee. De mens moet de consequentie van zijn daden aanvaarden. Zo niet, dan heeft hij pech gehad. Iets anders is de walgelijke kotsmisselijk makende aanname van de moslimman dat hij intelligenter is dan de vrouw. De vrouw is anders, gecompliceerder, lastig, onberekenbaar. Dat is allemaal waar. Vaak zijn vrouwen zeurderige types die aangehoord moeten worden om de lieve vrede in huiis te bewaren. Ik spreek niet alleen uit ervaring, maar namens veeeeeele ervaringen van anderen. Trouwens, HET IS TOCH IMMERS ZO!

  Maar een vrouw is niet minderwaardg aan de man. Haar intelligentie kan wedijveren aan die van de man. Moslims accepteren dat niet. Logisch. Zij zijn dom. Achterlijk groot gebracht met de paplepel van eersteklas woestijndebiel Mohammed die een kind van zes te grazen nam in zijn perverse islamitische huwwelijksbootje en haar onophoudelijk probeerde te neuken tot het eindelijk lukte toen zij (Aisha) negen jaar puber was. Tel uit je winst met islam. Een weerzinwekkende religie die beter vandaag dan morgen van de aardbodem definiteif verbrand moet worden!

  Like

 4. chantal zegt:

  Als grootste pedofiele macht staat, in devote navolging van de profeet, de islam te boek.
  Ook kindermoordenaars ontspringen naar sharia kromspraak de dans aldus Arabist Hans Jansen:

  ‘Of ook kindermoord. Dat is, in Nederlandse termen gezegd, een klachtdelict waar de voogd van het vermoorde kind over klagen moet. Maar als die voogd nu zelf de moordenaar is? Dit heeft eigenaardige consequenties wanneer het over eremoord gaat. Het maakt de eremoorden mogelijk.’

  Like

 5. chantal zegt:

  Linsky heeft een punt. Ook hier in Nederland ontsprnigen pedo’s zoals de hoogste ambtenaar op het ministerie van justitie – Joris Demminnk nog steeds de dans. Bij voorkeur scheen hij zijn gerief te zoeken bij licht getinte kindertjes.

  Like

 6. chantal zegt:

  Dank voor de support, Hans van de Mortel! 🙂

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @rowi2011, 14:38 Dus je hebt ook EINDELIJK Het Project ontdekt…??? En heb je ’t begrepen?
  Ga je moslims erop aanspreken, laten merken dat je hun snode plannetjes met ons doorhebt?

  Like

 8. seculiere zegt:

  die mannen daar hebben blijkbaar niks beters te doen met hun tijd

  Like

 9. seculiere zegt:

  zalig liedje La vida loco,eigenaardig had het gisteren nog opgezocht 🙂

  Like

 10. Gideon zegt:

  Wat men in onze huidige links-liberale wereld onder democratie verstaat, is de onderwerping aan de wil van de wrede massa.

  Like

 11. seculiere zegt:

  dat soort mensen hebben gewoonweg geen geweten voor hun vrouwelijke medemens,gewoonweg walgelijke mensen

  Like

 12. vederso zegt:

  Alice Cooper – Only Women Bleed. (sex, sharia remix)

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Ik zie bij die demonstranten niet één vrouw.
  Voor mij is de “uitvinding” van de islam erg simpel.
  In die tijd wilden de redelijk domme mannen met houten koppen, die ze nu nog hebben, geen discussie met hun vrouwen omdat ze die meestal verloren.
  Aangezien deze macho´s daar niet tegen konden hebben ze een stelletje regeltjes, mede met toen al geldende regels, opgesteld om die vrouwen permanent onder de duim te houden.
  Door de huidige openheid in de media, waarbij hun gedrag aangevallen wordt, raken velen telkens meer gefrustreerd en worden fanatieker om hun oude hegemonie te behouden.
  enz. enz.

  Like

 14. Columnist zegt:

  Moslims die van ongelovigen stelen moet inderdaad de hand worden afgehakt. Wat betreft kindermoord, de Islam stelt dat voorbehoedsmiddelen verborgen kindermoord zijn, en dat het niet toegestaan is je kinderen te doden omdat je denkt dat er geen voedsel voor ze is. Klaarblijkelijk wel om andere redenen. Kan iemand misschien uitleggen hoe dat zit?

  Like

 15. vederso zegt:

  Tenslotte staat hier je verstand bij stil. Dit kan ik niet meer begrijpen. Als bijvoorbeeld elke financiële steun aan Tunesië zou worden gestopt, zijn deze zelfde vrouwen de eerste slachtoffers. Moeten we toch “compassie” hebben? Naar mijn mening niet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s