Zwitserse Minister van Buitenlandse Zaken wil zich onderwerpen aan EU-wetten

Nadat de EU in de crisis steeds minder willige geldschieters krijgt, probeert ze nieuwe gebieden te ontsluiten. Een geschikte kandidaat daarvoor is Zwitserland, dat uit de euro is gebleven en daarom nog steeds een stabiele economie kan laten zien. De Zwitserse burgers verzetten zich er daarom heftig tegen om door de EU onderworpen te worden – maar de nieuwe eurovriendelijke Zwitserse Minister van Buitenlandse Zaken probeert een afhankelijkheid via de achterdeur te bewerkstelligen.

Vanuit Brussel kwam eerst de dreiging om de bilaterale onderhandelingen – op basis waarvan Zwitserland tot nu toe met de EU samenwerkte – stop te zetten als Zwitserland zich in het vervolg niet “institutioneel zou willen laten integreren”. Bedoeld wordt zich aan de EU-wetten te onderwerpen. Deze eenzijdige onderwerping zou voor een waarachtig soeverein land ondenkbaar zijn: Hoewel de toenmalige sociaaldemocratische Minister van Buitenlandse Zaken Micheline Calmy-Rey eerst voorstander was van deze verordening, haperden de gesprekken en de EU-toenadering verzandde.

De nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken Didier Burkhalter van de liberale FDP verkondigde ook, dat een algehele “institutionele integratie” zou moeten worden afgewezen. Anderzijds kondigde hij echter aan de identieke eisen in het kader van een geplande bilaterale energieverdrag te accepteren.

Critici in heel Zwitserland, vooral de vertegenwoordigers van de energieverzorging branche, hebben scherpe kritiek op dit plan: Zwitserland werd er door de EU en de VS al toe gedwongen om in de financiële sector – deels door pure chantage – zijn soevereiniteit op te geven. Nu vreest men, dat een verlies van de zelfbeschikking in de energiesector de status van Zwitserland als productiestandplaats zou bedreigen. Het vertrek van vele ondernemingen evenals het verlies van duizenden arbeidsplaatsen zouden de gevolgen zijn.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007073-Schweizer-Aussenminister-will-sich-EU-Gesetzen-unterwerfen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Zwitserland. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zwitserse Minister van Buitenlandse Zaken wil zich onderwerpen aan EU-wetten

 1. Linsky zegt:

  Duitse regering wil spaartegoeden blokkeren; Europese interventiemacht tegen EU-kritische burgers opgericht
  Het zou weer goed gaan in Duitsland? Opel fabriek in Bochum met sluiting bedreigd – Kleurcode voor Europese burgers in elektronische dossiers: rood, geel of groen

  Europese interventiemacht tegen kritische burgers
  Auteur en researcher dr. Udo Ulfkotte schokte het publiek door in zijn toespraak te wijzen op het door de media verborgen feit dat overal in Europa speciale militaire eenheden worden voorbereid op het uitbreken van sociale onrust.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=652824&r=1&tbl_archief=&

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s