Syrië: In de wurggreep van de media

Wie naar de Syrische staatstelevisie kijkt of Syrische kranten leest, duikt in een wereld, die er heel anders uitziet dan die van de internationale media. Zou het zo kunnen zijn, dat de internationale media aangestuurd worden of zijn het de Syrische media die worden aangestuurd, zoals altijd beweerd wordt? Wie zijn de revolutionairen in de bolwerken van de opstanden in Syrië, wat zijn dat voor organisaties, die ons worden verkocht als vrijheidslievend en waarom verzwijgen de media wie er achter de terroristische acties tegen Bashar Al-Assad, tegen het Syrische leger, tegen de Syrische politie en tegen het Syrische volk zit? Ze verzwijgen dit aan ons, omdat de islamisering van de wereld en de re-islamisering van Syrië, omdat het deel uitmaakt van een groter plan van een kleine groep bloedzuigers om de wereld te beheersen.

De Syrische oppositie

Een van deze terreurorganisaties of oppositiegroeperingen, zoals ze in het Westen genoemd worden, is de Khalid ibn al-Walid-brigade, genoemd naar een bendelid van Mohammed. Zij is een van de bekendere militante islamistische oppositiegroeperingen en is vooral in Homs gestationeerd. Een van haar leiders is de islamist Abdel-Aziz Tlass. Deze terreurorganisatie gaat al maandenlang niet alleen brutaal tekeer tegen politiebureaus, partijgebouwen en ziekenhuizen, maar ook tegen de inwoners van Homs, die weigeren zich bij hen aan te sluiten. Desalniettemin wordt hen door grote media zoals Al Jazeera een podium geboden, om hun versie van de gebeurtenissen in Homs in de wereld te verbreiden. Hun raddraaiers worden door bekende journalisten zoals Nir Rosen geïnterviewd. Nir Rosen, een journalist, die denkt dat Hezbollah geen terroristische organisatie is, maar een wijdverbreide en legitieme politieke verzetsbeweging. Mannen zoals hij zijn de bekende journalisten en Midden-Oostendeskundigen, die de leugenachtige meldingen de wereld inbrengen om de meningsvorming te manipuleren. In het Westen beweert men, dat de Khalid ibn al-Walid-brigade samengesteld zou zijn uit gedeserteerde soldaten, die zich willen verzetten tegen de regering en het leger – dat is niet de waarheid.

20 kilometer ten noorden van Homs en ongeveer 22 kilometer verwijderd van Hama ligt de stad Al-Rastan, ook een bolwerk van de opstand. Daar terroriseren vooral de islamistische Salafisten, die we al kennen uit Egypte, de Syrische staat en niet te vergeten bestaan er in Syrië ook nog de alom aanwezige Moslimbroeders, die wachten op hun machtsovername. Hoewel het grootste deel van de Syrische bevolking nog steeds achter Bashar Al-Assad staat, wordt daarover nauwelijks bericht, om de indruk te wekken dat het bij de revolutionairen niet om islamitische terroristen zou gaan, maar om een volksopstand of een burgeroorlog. In de verslaggeving in de media worden constant de verliezen van het Syrische leger en de politie verzwegen of opgenomen in het totaal aantal slachtoffers en dat is een duidelijk signaal voor een eenzijdige, gemanipuleerde verslaggeving.

In de wurggreep van de media

Maar er is ook nog een ander probleem. In het tijdperk van de sociale media, in tijden van geblokkeerd nieuws en wanneer naties zoals Syrië de noodtoestand uitroepen, worden berichten over vuurgevechten tussen gedeserteerde soldaten en het leger via sociale netwerken zoals Facebook of Twitter door als “betrouwbaar geldende anonieme verslaggevers” doorgegeven, die niet echt per se betrouwbaar zijn. Zo houdt men vast aan het bestaan van het “vrije leger”, waarvan het bestaan echter nooit echt werd bevestigd, maar alleen door anonieme ooggetuigen en vervalste video´s werd ingebracht. Op YouTube zijn veel video´s te vinden, die gedeserteerde soldaten laten zien, die echter heel vaak maar een handvol spelers laten zien en daarmee geen bewijskracht hebben. In de onderstaande video kunt u zien hoe luitenant-kolonel Abdel-Aziz Tlass uit het Syrische leger stapt en dit bekendmaakt:

Een klassiek voorbeeld van manipulatie is de volgende YouTube-video, waarin zogenaamd door de politie gedode vrijheidslievenden tijdens een demonstratie tegen het regime van Assad in lijkkisten worden gedragen, maar zoals men ziet, waren de kisten leeg.

Een ander voorbeeld van hoe bekende media aan hun leugenachtige informatie komen, is het volgende: “Die Zeit” berichtte daarover in een artikel met als titel “Een jonge Syrische blogster is 40 en draagt een baard”. “Die Zeit” schrijft in dit artikel: “De wereld hing aan haar toetsen. Wekenlang gold de lesbische blogster uit Syrië in kranten, op de televisie en op het internet als kroongetuige van de brutale onderdrukking van het Assad-regime tegen zijn burgers”. Hier was alles nep en allemaal haalden ze de informatie voor hun verslaggeving van deze nep-blog! Men zou zelfs zo ver kunnen gaan dat er bij enkele YouTube-video´s iets niet klopt. Afgezien van Tlass en zijn kliek, heeft nauwelijks een van de soldaten een rang. Ze dragen vaak sportschoenen en geen militaire kisten en vaak geen legerkleding. Andere video´s zijn met zekerheid door de islamisten zelf gemaakt, want de wereld moet geloven dat de Syrische politie op bevel van de president brutaal optreedt tegen ongewapende mensen. Zo creëert men precies de sfeer, die de oppositie en de beschermelingen van de VS willen hebben om verder ongestraft chaos in het land te mogen verbreiden en rechtvaardigt deze zodoende de afzetting van het Bashar Al-Assad-regime.

De misleiding gaat nog verder: De terroristen, die zichzelf de oppositie noemen, laten in een video een patrouillerende marineboot zien en beweren, dat Latakia werd beschoten. Dit werd later weerlegd. Volgens informatie van de Syrische oppositie hebben in Jisr al-Shoghour reguliere strijdkrachten 120 deserteurs doodgeschoten. Ook deze bewering werd inmiddels al lang weerlegd. Op 13-05-2011 moest het gerenommeerde persbureau Reuters zich verontschuldigen voor de verspreiding van beeldmateriaal, dat de algemene opstand in Syrië zou aantonen. Er werd bewezen, dat het om archiefbeelden uit Libanon ging. Op 18-05-2011 verontschuldigde het ZDF zich voor beelden van martelingen, die zogenaamd uit Syrië afkomstig waren. Citaat ZDF: “Het materiaal is afkomstig van een vrouw, die uit Syrië gevlucht is en het materiaal bij zich had”. Bij de beelden ging het om archiefmateriaal uit Irak. Er bestaan nog minstens 500 voorbeelden, waarin zogenaamde doden hun eigen dood ontkenden. Bijvoorbeeld op 18-06-2011, toen Abu Haitham Qassous een melding van Al Jazeera ontkent dat hij en zijn vrouw gedood zouden zijn. Al op 27-04-2011 was er de melding, dat een Syrische soldaat tijdens zijn vakantie te horen zou hebben gekregen dat hij door de politie doodgeschoten zou zijn.

In de beelden worden gepantserde infanterievoertuigen getoond en wordt er beweerd, dat er steden met tanks en door artillerie beschoten zouden zijn. En bij de aanblik van een hoofdbureau van politie bericht men, dat er woningen in brand waren gestoken, omdat westerse burgers geen Arabisch kennen en niet kunnen vaststellen dat islamisten een hoofdbureau van politie in brand hebben gestoken. Na al deze foutieve verslaggeving gaan gerenommeerde media nog steeds niet kritischer met hun bronnen om – een faillietverklaring van de journalistiek of is het alleen nog maar hofjournalistiek?

“Monitor” berichtte op 03-06-2004/ nr. 519 in een bijdrage van Georg Restle en Petra Ensminger onder de titel “Hoe de VS in Syrië laten martelen”, citaat: “Met de geheime dienst daar onderhoudt de Amerikaanse regering uitstekende contacten, heel anders dan de officiële regeringspolitiek. De deportatie van Maher Arar is slechts één geval van velen, zoals een voormalige topagent van de CIA ons vertelt.”

Het platform WikiLeaks onthulde, dat de CIA al minstens sinds 2006 Syrische oppositiegroeperingen financiert. De voormalige Libanese minister-president Saad Hariri, bericht de “Kleine Zeitung”, heeft voorstellen aan de VS gedaan voor een regimewisseling in Syrië, zoals blijkt uit vertrouwelijke diplomatenpost, die door WikiLeaks gepubliceerd en door de pers van Beiroet werd verspreid. Hariri zou zich vooral hebben ingezet voor de deelname van de door het Syrische Baath-regime vervolgde Moslimbroeders aan een overgangsregering.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat de VS achter het destabiliseringproces in Syrië zitten om een re-islamisering van Syrië te bereiken en de politieke macht, net zoals daarvoor al in Iran, Tunesië, Libië en Egypte, toe te spelen aan de radicaalislamitische groeperingen.

Trouwens, de VS hebben ook belang bij een destabilisering van Europa. De permanente chantagepogingen in Brussel m.b.t. tot het opnemen van Turkije in de EU met het doel om de EU te verzwakken, om een concurrent op de wereldmarkt beslissend te verzwakken, is een geopolitieke tactiek. Het produceren van stromen vluchtelingen in de islamitische wereld en de daarmee gepaard gaande sluipende islamisering, maken ook deel uit van dit grotere plan. Ooit maken we nog de financiële ondersteuning van radicaalislamitische groeperingen in Duitsland door de CIA mee, dus de ondersteuning van de Moslimbroeders, van de Salafisten en van de wahabieten om de macht uiteindelijk over te dragen aan de islamisten. Het doel is altijd hetzelfde: Destabilisering.

Wie het optreden van Amerikaanse geostrategen en de uitspraken van een Amerikaanse adviseur zoals Zbiegniew Brzezinski volgt, zou de plannen ter destabilisering van de wereld zelf ook kunnen schrijven. Het is altijd hetzelfde draaiboek en het zijn altijd dezelfde regisseurs: islamitische revoluties, die als democratische revoluties worden verkocht, inclusief de demonisering en de demontage van de heersende politieke klasse, met daarna een regimewisseling met als enige doel de destabilisering en diens gevolgen zoals onlusten, burgeroorlogen, teloorgang van de naties en steeds opnieuw duiken daarbij de namen Bernard Lewis en Zbiegniew Brzezinski op.

Voor deze doelen worden de grote media wereldwijd gemanipuleerd, met valse informatie gevoed, duidelijke twijfelachtige bronnen met fake scènes gepresenteerd, drieste beweringen de wereld ingebracht en zelfs levenden tot doden verklaard. Ze schuwen geen enkel middel om de publieke opinie te manipuleren.

Islamitische landen, zoals Saoedi-Arabië, Turkije en Katar, zijn bij het ion de praktijk brengen van de nieuwe wereldorde net zo goed helpers als de EU, maar op zekere dag zal men ook een oplossing moeten bedenken voor Saoedi-Arabië, Turkije en Katar. Katar en Groot-Brittannië hebben speciale eenheden naar Syrië gestuurd, schrijft de krant “Nesawissimaja Gaseta”, onder verwijzing naar het Israëlische nieuwsportaal “Debkafiles”. De wapenleveranties aan de islamisten geschieden via het territorium van het islamistische Turkije. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie bereidt op dit moment een militaire inzet voor in het geval dat de subversieve activiteiten bij de ondersteuning van de radicaalislamitische oppositie in Syrië mislukken en Bashar Al-Assad niet ten val wordt gebracht. Nadat Rusland en China de Syrië-resolutie in de VN-veiligheidsraad opnieuw geblokkeerd hebben, zullen andere subversieve krachten buiten de VN handelen en de Syrische islamisten op een andere manier ondersteunen. Terwijl schijnheilige politici, zoals de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle, voortdurend een einde aan het geweld in Syrië eisen, worden islamisten in Syrië met wapenleveranties en training ondersteund om een einde aan het geweld te verhinderen. Waarschijnlijk zal zich uiteindelijk het Libische geweldsscenario, dat een overtreding is van het volkenrecht, van buitenaf in Syrië herhalen als Syrië kan standhouden tegen de islamisten.

Bron:

http://parseundparse.wordpress.com/2012/02/14/syrien-im-wurgegriff-der-medien/

Auteur: Ardaŝir Pârse

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Arabische wereld, Islam, Islamisering, NAVO, New World Order, political correctness, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

28 reacties op Syrië: In de wurggreep van de media

 1. Pingback: Syrien: Im Würgegriff der Medien | Pârse & Pârse پارسه و پارسه

 2. Fartâb Pârse zegt:

  Ich danke Dir mein Freund für die Übersetzung in Niederländisch 😉

  Like

 3. Marijke . zegt:

  Ik geloof dat de moslimbrother hood een grote vinger in de pap hebben,en geloof de helft niet wat ik allemaal hoor en zie.

  Like

 4. vederso zegt:

  Tsjonge, EJ. Met deze vertaling en ook de verschillende links breng je wel wat teweeg. In de cruciale link onder “Conclusie” wordt de grand old man van de islamkritiek Bernard Lewis in verband gebracht met een groots plan om het Midden-Oosten op te delen langs ethnische grenzen, met als achterliggend doel “Verdeel en Heers,” in wiens voordeel dan ook. Ik geef toe, hierbij begint het mij te duizelen. Ik heb de betreffende link aangeklikt en heb ook geprobeerd deze (duitse) tekst te lezen, maar na verloop van tijd begon ik er in te verdwalen. Misschien omdat ik de geschiedenis van de genoemde ethnische groepen onvoldoende ken. Ik kan de reikwijdte van de inhoud van deze link helemaal niet inschatten en dat stoort me. Er wordt gesproken over een Bernard Lewis-Plan en dat is niet niks. Daarom maar op zoek naar namen en rugnummers.
  1. Was Lewis persoonlijk aanwezig op de G8 Conferentie in Sea Island?
  2. Waren vertegenwoordigers van de Rand Corporation aanwezig op deze Conferentie?
  3. Wat betekent; Formal schlug Lewis beispielsweise …..vor.
  Misschien maar begonnen met Dreyfus en Le Marc; wat is dat voor bron en wat beweren deze mensen. Ik ben voor elke kritische hulp dankbaar in het ophelderen van deze zware beschuldiging
  richting Lewis.
  Voor wie Bernard Lewis niet kent; hij is één van de geïnterviewden in de lange documentaire; The Third Jihad, ook op de website van E.J.Bron.
  Tsjonge. Eerst maar de tekst en link nogmaals een paar keer lezen.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Tjeetje, da’s toch geen complot, hè?
  Die Ardaŝir Pârse klinkt ook alsof hij geen enkel vertrouwen heeft in de goede bedoelingen van onze overheden.
  Enne,..E.J. weet je zeker, dat wij ook niet zo’n lesbische blogster in de gelederen hebben of wat manipulators? 😦
  Want dat blijkt dus heel vervelend te zijn, hoor!

  Like

 6. Max zegt:

  Binnen de kortste keren zal het Midden Oosten dankzij Obama’s politieke en militaire steun voor de allerlei dubieuze islamitische krachten, veranderd zijn in een groot anti-Israëlisch islamitisch Moslim Broederschap bolwerk, dat zijn pijlen niet alleen zal richten op de Joodse staat, maar tevens op het hele Westen.

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Toevallig heb Ik gisteren nog een reactie geplaatst bij AP over het soort misinformatie welke via de “streetjournalisten”gegeven word.
  Heel dikwijls zit er bewuste misinformatie in en in den beginne met de Irandraden zijn wij er ook een paar keer goed ingestonken.
  Het lijkt erop dat al deze groepen steeds meer bijleren van Hamas want die zijn er meester in.
  Daarbij moet Ik de ,mensen vooral waarschuwen voor de Franse Journalisten want die lijken er patent op te hebben om de zaak willens en wetens te flessen.
  De reden van de Fransen zal zijn dat ze gestuurd worden door de Franse regering om weer enige macht in het midden oosten terug proberen te krijgen, denk Ik

  Like

 8. vederso zegt:

  Achter de link in de tekst op de voorpagina zitten 5 zeer interessante artikelen die door de schrijver(s) als volgt worden getypeerd; “Die Wahrheit der Geschichte unterscheidet sich grundlegend von der in den Geschichtsbüchern auch wenn sie manchem phantastisch und unbegreiflich vorkommen mag, der unsichtbare Faden von scheinbar zeitlich weitauseinander liegenden Ereignisse im Laufe der letzten 100 Jahre sind miteinander eng verbunden.” Dat is niet gering en ben ik even stil van. De 5 artikelen laten zich misschien ruw als volgt samenvatten; Er is al sinds de 1920er jaren een grootschalige poging van US, Israëlisch, Brits, Frans, Duits en de oliediplomatie aan de gang om te verhinderen dat ook Perzen kunnen genieten van de vruchten dezer aarde. Maar dat vind Achmadinejad ook! Ik heb het hem zoëven horen zeggen op de BBC World News. Omdat ik ook de reactie van Henk der Niederländer om 19.39 heb gelezen, begin ik nu te vermoeden dat de website Parse und Parse mogelijk door Teheran wordt gecontroleerd en zich onder een dekmantel presenteert als een seculiere, oppositiegroep tegen de mullah’s.
  Niets is wat het lijkt.
  Ik wil graag een bewijs dat ooit Bernard Lewis in opdracht van een commissie van experts van Cambridge en Oxford met een 6 punten plan rond 1960-1961 naar Washington is gereisd en dat ooit (wanneer(?) door Newsweek is onthuld. Dat zou een aanknopingspunt kunnen zijn, maar in de 5 artikelen wordt er geen noot voor aangeleverd.

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @vederso

  Ik zou zeggen: klik de link van het origineel aan en gebruik de commentfunctie. Je Duits is goed genoeg!! 😉

  Like

 10. vederso zegt:

  @ EJ. Huh? Ik begrijp je even niet en ik probeer hier niet lollig te zijn of iemand af te zeiken. Ik vind dit echt razend interessant!!!

  Like

 11. vederso zegt:

  @ EJ. LOL!! Nu begrijp ik pas wat je met origineel bedoeld en je hebt nog gelijk ook!

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @vederso

  Dat bedoel ik ook niet!! Ik begrijp uit je vorige comment, dat je bepaalde vragen hebt. Daarom adviseer ik je om je vragen te stellen aan de maker van het originele artikel, dus je vragen te plempen in de commentruimte onder het originele artikel!

  Like

 13. vederso zegt:

  De reacties kruisten zich

  Like

 14. vederso zegt:

  @ EJ. Mein Kommentar muss noch moderiert werden. Da bin ich mal gespannt.

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  Oké. Abwarten also! 😉

  Like

 16. Henk der Niederländer zegt:

  Hier nog zo iets waar je alleen maar vraagtekens bij kunt hebben.

  Moordenaar schoot betogers dood voor Syrische overheid

  Sa’er omschrijft zichzelf als een huurmoordenaar in dienst van de Syrische regering. Tijdens de hevige protesten schoot hij al op ongewapende betogers, vermoordde hij zeker 70 mensen en sneed hij één man de keel over. Hij vertelde deze gruwelijke feiten aan een journaliste van CNN.

  http://www.hln.be/hln/nl/9556/Opstand-in-Midden-Oosten/article/detail/1395195/2012/02/15/Moordenaar-schoot-betogers-dood-voor-Syrische-overheid.dhtml

  Like

 17. Chantal zegt:

  Nou Vederdso, ik wens je veel succes.
  Als inderdaad de literatuur zo vol zit met de informatie waar je om vraagt dan waren een of meer direkte links daarnaar toch niet zo moeilijk geweest lijkt me. 😉

  Like

 18. Chantal zegt:

  Entschuldige Vederso, een d’tje te veel.

  Like

 19. vederso zegt:

  @ Chantal. Inderdaad ontbreken de links en is men ook zeer spaarzaam met verwijzingen cq. noten. Dat maakt het ook zo moeilijk zoeken. Lees van de website Parse und Parse vooral de mooie tekst “Über uns.” op het dashboard. Dat is op het oog een hele sympathieke tekst totdat… (zoekplaatje) of ben ik nou gèk? Daar staat dat Perzië de bakermat is van onze westerse cultuur. Omdat ik nog van vóór de Mammoetwet ben, heb ik dat in de lessen geschiedenis echt anders geleerd, maar ja, ik was te gast op een buitenlandse blog met gecompliceerde roots en dan wil ik niet al de eerste keer als een blind paard door de porceleinkast stappen. Het zijn nmm. dus sympathieke, seculiere, nationalistische, monarchistische, anti-islamitische Zoroastriërs en Perzen in exil. Moet kunnen.

  Like

 20. vederso zegt:

  @ Chantal. Overigens, dat er verschillend over Lewis gedacht wordt was me bekend. “Controvers” vind ik nu iets te zwaar aangezet, maar ik zal wel zien wat het oplevert.

  Like

 21. vederso zegt:

  @ Henk der Niederländer. Bedankt voor de link naar Verhofstadt. Nmm. een domme en daardoor gevaarlijke meneer. Hij werd geïnterviewd door Terzake over Syrië en geeft er blijk van nog steeds geen twijfels te hebben over de “Arabische Lente” Overigens was ejbron al zeer lang kritisch en terughoudend over de situatie in Syrië. Zoek maar es begin november in een artikel over Al-Arabiya en de meer recente artikelen.

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.19838/2.19839/1.1220369

  Like

 22. Max zegt:

  Maar het is ook mogelijk dat er in Syrië een zelfde scenario wordt afgedraaid als in Libië. Dan wordt binnenkort ook Damascus bevrijd!De succesformule van Libië wordt netjes herhaalt. http://www.voltairenet.org/Free-Syrian-Army-commanded-by Saoedi-gefinancierde Jihad doelen:
  Syrie als laatste seculiere Arabische Staat:http://www.youtube.com/watch?v=6FodpDvJRu4&feature=player_embedded Al Qaeda vlag wapperde op een gerechtsgebouw in Bengazi, de Libische stad waar de opstand tegen Gaddafi begon:http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8861608/Libya-Al-Qaeda-flag-flown-above-Benghazi-courthouse.html

  Like

 23. vederso zegt:

  Jürgen Todenhöfer was in oktober in Damascus en had een interview met Assad; Tagebuch einer Revolution (ARD, vanaf minuut 22 in Syrië)

  http://mediathek.daserste.de/sendung-verpasst/9549254_reportage-dokumentation/9549268_tagebuch-einer-revolution

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s