Zwitsers gaan stemmen over immigratiequota

Een “initiatief tegen massa-immigratie” van de SVP (Zwitserse Volkspartij) heeft grote instemming gekregen. Nu dient het volk te gaan stemmen over aantallen buitenlanders.

De Zwitsers zullen gaan stemmen over de beperking van immigratie. Zo´n quotum zou ook veel EU-burgers raken en zou tot een breuk van de verdragen met Brussel kunnen leiden.

Voor haar desbetreffende initiatief “tegen massa-immigratie” overhandigde de invloedrijke nationaal-conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP) nu 136.195 handtekeningen aan de regering in Bern – bijna 37.500 meer dan noodzakelijk voor een referendum.

Daaruit zou niet alleen de “organisatorische en financiële kracht van de SVP blijken, maar ook de actualiteit van het thema”, stond er in de Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

SVP-partijchef Toni Brunner zei over het referendum, dat Zwitserland weer de mogelijkheid zou moeten krijgen om ook de migratie uit Europa weer zelfstandig te bepalen en hiervoor desbetreffende quota vast te stellen. Hij zei: “Het is zaak om de immigratie te sturen, te beperken en voor de arbeidsmarkt te selecteren.”

Gevaar voor verdragen met de EU

Het initiatief wil geen bovengrens voor de immigratie vastleggen. Het maximum aantal immigranten dient zich volgens het initiatief te richten op “algemene economische belangen”.

Buitenlandse werknemers dienen verplicht een hen aangeboden baan in Zwitserland kunnen aantonen, voordat ze binnenreizen. Bovendien moeten ze “integratievermogen en een voldoende, zelfstandige bestaansbasis” kunnen aantonen.

De plannen van het initiatief voorzien ook in, naast nieuwe instrumenten om de immigratie te controleren, nieuwe onderhandelingen over het vrije personenverkeer. Het akkoord dient binnen drie jaar aangepast te worden. Daarvoor neemt de SVP een mogelijke opzegging van bilaterale verdragen met de EU op de koop toe.

Naast linkse en liberale politici kondigde vooral de economie verzet aan. Het initiatief van de SVP zou geen problemen oplossen, maar zou “beproefde” bilaterale verdragen, waaronder die van het vrije personenverkeer, ten nadele van Zwitserland op het spel zetten, wordt er in een verklaring van de top van de Zwitserse economie gezegd.

Of het tot een referendum over het SVP-initiatief zou kunnen komen, is nog onduidelijk. Op dit moment zijn bijna 1,8 miljoen van de bijna 8 miljoen inwoners van Zwitserland buitenlanders.

Bron:

http://www.zeit.de/politik/ausland/2012-02/schweiz-zuwanderung-volksabstimmung

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zwitsers gaan stemmen over immigratiequota

  1. Linsky zegt:

    verhip!
    Met al die dissidenten de laatste tijd, komen we natuurlijk nooit tot een gezellig verenigd Eurabië!

    Waarom liggen die mensen toch allemaal zo dwars?
    Snappen ze dan niet dat de wijze mannen het beste met ons voor hebben?
    Dat we in een ongekend Paradijs zouden kunnen leven als we eens wat gehoorzamer zouden zijn.

    Kijk toch eens hoe fijn en veilig onze steden zouden worden als we die mensen hun gang laten gaan.
    In België zijn ze tenminste al een stuk verder met de nieuwe vrijheden!

    Islamitische zedenpolitie in Antwerpen

    Like

  2. Marijke . zegt:

    Als ik dit hoor kan ik wel janken,waar gaan we in gods naam naar toe.Het moet toch niet gekker worden.

    Like

  3. G.Deckzeijl zegt:

    Dit had ik gisteren al gemeld! http://tinyurl.com/77f4rlb

    Like

  4. hoop maar dat ze alle moslims er uit giooien

    Like

  5. Marijke ik jank met je meeeeeeeeeeeee ok

    Like

Plaats een reactie