Uppsala: Verkeersbord te sexy

In de provincie Uppsala in het oosten van Zweden leidde een willekeurig decreet van enkele verwarde ambtenaren ertoe, dat een moderne variant van een verkeersbord werd verbannen. Het verkeersbord laat het silhouet zien van een vrouw tijdens het oversteken van de straat, quasi de vrouwelijke tegenhanger van het poppetje in het voetgangerslicht in Zweden.

Het bord werd gemaakt door onafhankelijke designers en werd door het Zweedse Ministerie van Verkeer uitgekozen, maar desondanks door de plaatselijke autoriteiten afgewezen.

Het verhitte de gemoederen van enkele locale politici en journalisten, omdat het bord een wezenlijk jongere vrouw met grotere borsten in een kortere rok en een fermere pas laat zien dan het tot nu toe gebruikte verkeersbord.

Volgens de locale “Uppsala Nya Tiding” (UNT) waren de borsten van het vrouwelijke silhouet te groot. Deze mening maakte zich ook meester van de stedelijke ambtenaren, die zich toen ook afvroegen wat voor gevolgen het bord op straat wel niet zou kunnen hebben.

Het in 2008 vernieuwde “Fru-Garman”-bord werd daarop na een zogenaamde golf van protesten afgewezen, omdat het “te vrouwelijk” was en niet in overeenstemming met de regel, dat een nieuw verkeersbord niet mag prikkelen, omdat het met een bestaand design verwisseld zou kunnen worden. Als gevolg daarvan worden nu overal in en rondom Uppsala de “Fru-Garman”-borden verwijderd, hoewel er geen bezwaren van inwoners waren.

Wie weet, misschien zien de “Fru-Garman”-borden in Uppsala er straks wel zo uit:

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/02/uppsala-strasenschilder-zu-sexy/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in political correctness, Zweden. Bookmark de permalink .

9 reacties op Uppsala: Verkeersbord te sexy

 1. Marijke . zegt:

  Zou me niet eens verbasen als we verkeers borden krijgen met burkas er op.Stukje bij beetje krijgen ze toch hun zin.Om te huilen

  Like

 2. Linsky zegt:

  Ik zei toch al, het wordt steeds leuker in dit wereldje.
  Over the top of madness!

  Like

 3. Marijke . zegt:

  Linsky ik moest van de week in Geuzenveld in Amsterdam zijn ik kon mijn oogen niet geloven.Ik heb niets anders dan hoofd doekjes gezien.Dat heb ik in Turkijen nog niet eens gezien ik had een gevoel of ik in mijn eigen land op vacantie was.Turkse vlaggen aan de ramen ik heb daar van alles gezien en vroeg me zelf af wat is er in godesnaam gebeurt en zo vlug als dat allemaal is gegaan.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Like

 4. Linsky zegt:

  Marijke,
  ik heb er ook al verschillende malen melding van gemaakt, dat het bizarre verschijnsel zich steeds vaker voordoet hier in mijn eigen buurt!
  Soms wandel ik door de straat, (een vrij lange) en constateer op zeker ogenblik, dat er zich echt alleen maar Arabische pinguïns rond me bevinden. GEEN ENKELE AUTOCHTOON!
  Teken aan de wand….en zeer verontrustend! 😦

  Like

 5. Britt Hoogenboom zegt:

  In Rotterdam zijn er gelukkig al meer vrouwen op de verkeersborden te zien! > http://www.facebook.com/womenonboard

  Like

 6. Hanny Wulffele zegt:

  Het valt mij nog mee , dat je als vrouw ” met ” borsten over straat mag lopen waar ze bij mij echt niet om heen kunnen ha h haha . Maar het word nog veel extremer wachten jullie maar lekker af want de doorsnee stomme Hollander heeft toch alleen maar een grote bek vanachter de gordijnen , en doet er toch niets aan om dat ze te schijterig zijn of ZGN tolerant . Oh het woord alleen al , maakt mij kots misselijk !! Ik vertrek uit dat Kut land sorry voor mijn taal gebruik , want ik ben het meer dan zat om tegen dove mans oren te praten en mijn kostbare energie er in te stoppen .Ook al om dat ik zelf te ziek ben letterlijk en figuurlijk , wil ik niet meer in NLD wonen wat vor mij al lang geen NLD meer is !!! Het enige wat je over de straat ziet zeilen nog dadelijk , zijn die moslimase stoephoeren en die enge bebaarde of besnorde moslims met een giga grote bek !!! Ik wens jullie nog veel plezier in moslimland ,waar hun straks de baas spelen .De groeten.

  Like

 7. isidor zegt:

  ik ben geen schrijver ,en ik heb geen grote bek achter de gordijnen.
  en gelukkig zijn er toch nog veel mensen als ik.
  want voor ons is het praat tijdperk allang voorbij.
  dit woestijnvolk verstaat maar een taal,oog om oog tand om tand.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Héé Rommel, misschien helpt het als dit bord wordt ingevoerd…
  http://tinyurl.com/88vzv4o
  (ook te vinden in… http://tinyurl.com/85fvnse )

  Like

 9. Daniel Deblaere zegt:

  Leve de diversiteit, de bonte verscheidenheid: een wereld van (h)eerlijke verschillendheid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s