IGFM: Iraanse predikant kort voor terechtstelling

De vanwege “afvalligheid van het islamitische geloof” en “verbreiding van niet-islamitische leren” in Iran ter dood veroordeelde evangelische predikant Youcef Nadarkhani schijnt kort voor zijn terechtstelling te staan. Volgens informatie van de “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” (IGFM) heeft de hoofdgevangenis van Rasht aanwijzingen gekregen om Nadarkhani de komende dagen te executeren.

Op haar website schrijft de organisatie:

De vanwege het ruilen van geloof in Iran ter dood veroordeelde predikant Youcef Nadarkhani zal een van de komende dagen terechtgesteld worden, aldus IGFM. De hoofdgevangenis van Raht, waar Nadarkhani gevangen zit, zou van justitiële autoriteiten opdracht hebben gekregen om de spoedige uitvoering van het bevel voor te bereiden. Nadarkhani werd op 20 december 2011 vanwege “verbreding van niet-islamitische leren” en “afvalligheid van het islamitische geloof” tot de dood door ophanging veroordeeld. Nog op 20 december 2011 had de rechtbank opdracht gekregen om een jaar te proberen hem terug te brengen tot de islam.

Iran lijkt zich niets aan te trekken van de internationale golf van verontwaardiging. Ook door haar ondertekende bindende volkenrechtelijke verdragen laten haar koud: geloofwaardige bronnen berichten over de aanstaande executie van de predikant. Mocht het doodvonnis daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zou dit “niet alleen de eerste executie met de officiële motivering ´afvalligheid van de islam´ zijn, maar een stap terug naar de duistere Middeleeuwen”, aldus Martin Lessenthin, woordvoerder van het bestuur van IGFM. Tot nu toe werden in Iran steeds opnieuw mensen terechtgesteld, ook zonder executiebevel en zonder dat de familie werd geïnformeerd. Ook de familie van predikant Youcef Nadarkhani kreeg niet zo´n executiebevel.

Predikant Youcef Nadarkhani (geboren 1977) werd in december 2006 voor het eerst gearresteerd. De IGFM benadrukt, dat hij met zijn overgang tot het christendom en zijn werk als predikant slechts aanspraak heeft gemaakt van zijn recht op godsdienstvrijheid. Dit recht heeft ook Iran bindend erkend. Op 12 oktober 2009 werd Nadarkhani opnieuw gearresteerd. Sindsdien zit de predikant in een gevangenis van de geheime dienst in de stad Lakan.

Naast de IGFM hebben ook de CDU en het petitiecomité van het Duitse parlement zich voor de vrijlating van Nadarkhani ingezet.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/02/igfm-iranischer-pastor-vor-hinrichtung/#more-241095

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Iran, Islam. Bookmark de permalink .

20 reacties op IGFM: Iraanse predikant kort voor terechtstelling

 1. Marijke . zegt:

  Het is verdori toch niet te geloven.Wat is het toch een tuig.Als ik dit weer lees word ik weer zo nijdig.Ik walg hier van.bah bah.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Sommige aspecten van de Middeleeuwen wel leuk. Maar van heroïsche helden zoals in onze ridderverhalen is bij die gedegenereerde woestijnratten weinig te merken.

  Als een volk na 2000 jaar nog geen norm, ethiek en beschaving heeft ontwikkeld, is er geen hoop meer voor. Dit dient verbannen te worden naar gekrochten ergens op een zware, donkere planeet.
  Hoewel ik zelf de overtuiging heb, dat zij ergens ooit ontsnapt zijn uit de hel!

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Wordt het geen tijd dat de Europese Unie tegen Iran zegt: Als je nog één keer een mens op dubieuze gronden tot de dood veroordeelt en executeert zullen we als represaille hier ook een aantal moslims, en dan met name uit Iran afkomstig, oppakken en ook terechtstellen.
  En nu niet zeggen dat dat juridisch niet kan. Een noodverordening is snel genoeg gemaakt. Dit zijn maatregelen waar Iran dan uiteindelijk naar zal luisteren.

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Nou Sion zou wel mooi zijn een beetje tegen gas geven ,maar dat zal nooit gebeuren daar zijn ze veel te slap voor.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Volgens mij hebben jullie niks in de gaten. Al die allahschreeuwers met hun eeuwige GEZEIK over afvalligheid en dat daar volgens hun kippebrein de doodstraf op staat, ambiëren de hele wereld, ze willen een wereldkalifaat. Zodra dat een feit is, wat gebeurt er dan? Denken jullie echt dat die FASCISTEN ons zullen overslaan?
  Denken jullie nou werkelijk dat bv. een nieuwe fractievoorzitter van de partij v.d.allahschreeuwers daar ook maar een sikkepit aan kan veranderen?
  http://tinyurl.com/6wgjajm
  Daar is heel wat meer voor nodig dan zo’n club moslimvriendjes, dachten jullie ook niet?

  Like

 6. Lotte zegt:

  Ze zijn ooit uit de hel ontsnapt, maar de ellende is dat ze die zelfde hel weer op eisen in het ander land waar ze terecht zijn gekomen.
  Snap jij het, snap ik het?

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Weet je Lotte, ze zijn eeuwenlang genetisch gemanipuleerd. Eeuwenlang van kinds af moeten aanhoren dat ongelovigen dood moeten, dan ga je ’t op die manier nog geloven ook, toch?
  Tot op de huidige dag worden moslimkindertjes zo opgevoed, kijk maar in Gaza.Inteelt speelt ook een niet onbelangrijke rol. Striktgenomen zijn het allemaal stakkers, rijp voor het gekkenhuis.
  Maar ja, d’r zijn nou eenmaal te weinig gekkenhuizen hè.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Decky, ik heb laatst nog eens suggesties gedaan ivm. die migratier naar de Polen.

  Op de Noordpool kunnen diegenen terecht, die meer behoefte hebben aan gezelschap, wat in meerdere mate refereert aan hun ruige, gewelddadige aard. De ijsberen en de pinguïns zullen hen ongetwijfeld ter wille zijn en behulpzaam zijn bij de integratie.

  Het assimilatieproces op beide Polen zal ongetwijfeld wel enige tijd in beslag nemen, maar persoonlijk heb ik er alle vertrouwen in dat de separatie van beiden tot algeheel genot en veiligheid zal leiden…op den duur.
  Een van de vele voordelen is, dat het koortsige, dagelijkse waan en vurige haatgevoelens, naar alle waarschijnlijkheid wel zullen AFKOELEN daar.

  https://ejbron.wordpress.com/2011/12/21/overpeinzingen-van-een-brabantse-boerenlul/

  Like

 9. guus velraeds zegt:

  M.A.L. Sion zegt:
  22 februari 2012 om 23:47

  Wordt het geen tijd dat de Europese Unie tegen Iran zegt: Als je nog één keer een mens op dubieuze gronden tot de dood veroordeelt en executeert zullen we als represaille hier ook een aantal moslims, en dan met name uit Iran afkomstig, oppakken en ook terechtstellen.
  En nu niet zeggen dat dat juridisch niet kan. Een noodverordening is snel genoeg gemaakt. Dit zijn maatregelen waar Iran dan uiteindelijk naar zal luisteren.

  Beste Sion,
  Dit meen je niet, althans hoop ik en ga ik ook vanuit. Welke mensen uit Iran zou je dan willen executeren? Als christelijke landen dit doen verlagen ze zich tot een land als Iran. Beter is het dit land openlijk aan de schandpaal te nagelen en meteen verwijderen uit alle wereld organisaties. Alhoewel de VN “”zum beispiel”” ook is verworden tot een organisatie waarvan ik spontane braak neigingen krijg. Laten we hopen dat Iran vroeg of laat door interne uitholling en verzet in elkaar stort. Wellicht gaat Israël een handje gaat helpen bij het “”aus radieren”” van deze aardse schandvlek.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Op de Noordpool is niet één pinguïn te vinden.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Decky, dat zei ik ook niet!
  Ik sprak over DE POLEN!
  Op de Zuidpool zitten die nonnen en de beren op de Noordpool!
  Of wou je maar laten weten dat je je huiswerk hebt gemaakt? 🙂

  Like

 12. Marijke . zegt:

  Die mensen kunnen geen schaamte en trekken zig er niets van aan wat het westen er van vind.Hoeveel mensen hebben er al niet aan de hijskraan gehangen en van al dat protest hebben ze zig nooit iets aan getrokken.Het zijn barbaren.kijk wat er nu gebeurt in het midden oosten ze slachten elkaar af.net weer op de radio zo veel dooden in Irak,Agfganistan en ga zo maar door,zelfs voor een heilig boekje moorden ze nog.Bah wat een cultuur.

  Like

 13. http://tora-yeshua.nl/2012/02/protestbrief-tegen-koran-wegens-vermoorden-van-christenen-nu-in-iran-pastor-yousef-nadarkhani-bij-elke-moskee/
  Wie van jullie doet mee?
  Uitprinten die brief op de link, overhandigen of versturen aan een moskee in je buurt aub.
  Shalom,
  Ben

  Like

 14. Na dit gezien te hebben, moeten wij westerse wereld ook niet harder op treden als
  zij onschuldigen ophangen en de hier moslims die echte criminelen zijn ook niet de doodstraf opleggen hier . Godverdomme regering hier in holland zijn jullie nou echt zo onbenullig hier…
  verander je wet doe er wat aan..

  Like

 15. Ad zegt:

  Het is de hoogste tijd dat de gezamenlijke westelijke legers Iran aanpakken. Ze zullen in Iran nergens voor terugdeinzen. En dan gaan ze elke keer weer zo braaf die Iraanse atoombunkers inspecteren, waarbij ze natuurlijk niets te zien krijgen, en iedereen allang weet dat Iran toch zijn eigen gang zal gaan. En hier maken ze misbruik van hun democratisch rechten.

  Like

 16. gielah zegt:

  @Mal Sion: Wij hangen hier geen mensen op!
  Wie nu zegt: ‘Húnnie zijn toch begonnen… dus nu mogen of moeten wij ook…’ zit nog op geestelijk kleuterschoolniveau…… hoewel de meeste kleuters gelukkig nog wel zullen beseffen dat zo’n handelwijze griezelig gemeen is.
  Wij berechten onze chriminelen, ook die uit Iran afkomstig, naar ónze wetten!
  Vroeger deden onze rechters dat nog weleens eerlijk, maar nu krijgt de één voor hetzelfde een zwaardere straf dan een ande, die hetzelfde gedaan heeft …. zeker als die ander toevallig een moslim is.

  Wij moeten hier geen islamitische methodes in de rechtsspraak en de straffen nastreven, maar moeten eisen dat het Néderlandse recht behoorlijk en naar de bedoeling van de wet wordt gehandhaafd.

  Het vanaf nu hélemaal niet meer helpen van álle islamitische landen is een veel betere optie.
  Dan zullen al die landen zich…. mogen we verwachten…. woedend tot Iran gaan wenden en misschien zelfs wel militaire maartegelen tegen hen gaan nemen…. wat ze nu liever die stomme westerlingen voor zich laten doen…. en dan kost het de westerlingen al dat geld en al die doden.

  Like

 17. Linsky zegt:

  In ieder geval zou het eens afgelopen moeten zijn om daar op vakantie te gaan in dat soort zieke islamitische landen!

  Like

 18. Linsky zegt:

  Per definitie moet je volgens mij geen creaturen suporten die de nare overtuiging aanhangen dat ‘anders’ denken de strot dient te worden afgesneden!

  Naar mijn mening zijn alle Goden uit de klassieke boeken, buitenaardsen. Aliens die hier ver voor ons waren. Uiteindelijk hebben ze blijkbaar hun genen/DNA vermengd met dat van toen levende primaten, waaruit het menselijke ras is ontstaan.

  Vervolgens geloof ik dat de Christus, uit het Nieuwe Testament, de eerste mens was die in het openbaar wees op de autonome essentie van de mens zelf. Hij wilde m.i. juist af van elke God en afgoderij, door te wijzen op de Vader (Hoger Bewustzijn) binnenin ons zelf! Ergens zegt hij zelfs; ‘“U bent goden, zonen van de Allerhoogste, allemaal.” (Psalmen 82,6)

  Behoudens de geschiedenis die beschreven staat in alle oude klassieken zoals, de Veda’s, de Ramayana, Mahabaratha, het Gilgameh Epos, de Popol Vu, en de Edda etc., zijn ze als religieuze kennis of info-boeken volkomen waardeloos…. Om bovengenoemde reden.

  Wel zijn ze natuurlijk van het grootste belang om de echte geschiedenis te duiden. Het is niet voor niets dat dit niet op scholen wordt onderwezen en dat het establishment er het etiket, mythologie op plakt! Men is helemaal niet gebaat bij kennis onder het klootjesvolk. Geschiedvervalsing is trouwens een van de grote talenten van de heersende klasse!

  Dit alles neemt echter niet weg dat de mens door de tijden heen, bepaalde energieën heeft ontwikkeld en die met macht heeft bekleed. Dat dit door enorme massa’s een machtige ‘Gestalt’ is geworden mag evident zijn. Het een en ander is overigens ook door behavioristisch en psychologisch onderzoek aangetoond.

  En desondanks, heb ik eigenwijs als ik ben, een eigen Godsbeeld en wereldvisie ontwikkeld.
  Een God van vrijheid en vrede, die gedeeld wordt met elk welwillend mens!
  Tja, …misschien toch wel zwaar gestoord!

  Like

 19. Pingback: BOINNK!!! | IGFM: Iraanse predikant kort voor terechtstelling

 20. Pingback: IGFM: Iraanse predikant kort voor terechtstelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s