Kinderen in Turkije gemarteld

Mensenrechtenvereniging doet beklag over seksueel misbruik van gevangen Koerdische minderjarigen.

Het jongste nieuws uit Turkse gevangenissen roept bij veel mensen in Turkije herinneringen op aan de film “De Muur” van regisseur Yilmaz Güney. De in 1983 opgenomen film heeft de verkrachting van kinderen en jongeren in een gevangenis in Ankara tot onderwerp. Volgens informatie van de Turkse mensenrechtenverenging IHD staan veel om politieke redenen gevangen genomen minderjarigen bloot aan seksuele mishandeling. Voormalige gevangenen hadden aan de IHD verteld, dat kinderen en jongeren in de gevangenis van Pozanti bij Mersin door met hen samen gevangen zittende volwassenen, waaronder moordenaars en plegers van seksuele misdrijven, regelmatig werden verkracht, zonder dat de leiding van de gevangenis ingreep. De gevangenis zou zo vol zitten, dat er twee tot drie minderjarigen, die meestal jonger dan 16 jaar zouden zijn, één bed zouden moeten delen, bericht de voorzitter van de IHD in Mersin, Ali Tanrivedi. De kinderen zouden door het personeel geslagen worden en worden bestraft met dagenlange onthouding van eten.

De afgevaardigde van de pro-Koerdische Partij voor Vrede en Democratie (BDP), Nazmi Gür, kondigde aan de toestanden in Pozanti in het parlement te brengen. De BDP ziet hierin een bewuste politiek van de staat om de Koerden te demoraliseren. Nadat de afgelopen jaren steeds meer minderjarigen aan de militante protesten in de Koerdische delen van het land hadden deelgenomen, werden duizenden kinderen en jongeren tot jarenlange gevangenisstraffen veroordeeld. Officieren van justitie eisen op grond van antiterreurwetten wegens de deelname aan niet toegestane demonstraties en aanvallen op de politie hogere gevangenisstraffen dan de leeftijd van de vaak pas 16-jarige aangeklaagden.

De regering zou in het vervolg kinderen en jongeren, die tijdens demonstraties de politie met stenen bekogelen, op basis van de wet op de kinderbescherming van hun families scheiden en “onder bescherming van de staat plaatsen”, dreigde de gouverneur van Diyarbakir, Mustafa Toprak, met een nog harder optreden. Gepland wordt de onderbrenging van de minderjarigen in “Sevgi Evleri” (Huizen van de Liefde), die behoren tot de gemeenschap van imam Fethullah Gülen. In deze kindertehuizen dienen de jonge koerden dan in de zin van het Turkendom te worden heropgevoed. De stenen gooiende kinderen zouden slechts een symptoom van de onopgeloste Koerdische kwestie zijn, protesteerde de voorzitter van de BDP, Selahattin Demirtas, fel tegen zulke plannen. Niet de kinderen zouden het probleem zijn, maar de politiek van de staat.

Het aantal minderjarigen, dat vanwege de deelname aan niet toegestane demonstraties of aanvallen op de politie tot gevangenisstraffen werd veroordeeld, steeg de laatste jaren snel. Werden voor 2009 de meeste kinderen en jongeren vrijgesproken en slechts enkele tientallen op basis van zulke beschuldigingen gevangen gezet, in 2009 kregen al 1105 minderjarigen een gevangenisstraf en in 2010 nog eens 1023, verklaarde het Ministerie van Justitie op vragen van de BDP in het parlement.

Bron:

http://www.jungewelt.de/2012/02-29/043.php

Auteur: Nick Brauns

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

32 reacties op Kinderen in Turkije gemarteld

 1. Linsky zegt:

  Van dit soort dingen wordt ik altijd zo ontzettend naar, dat ik geen woorden kan vinden om m’n walging met de juiste woorden tot uitdrukking kan brengen.
  Kinderen, ….wezens die we zelf op de wereld zetten, aanvankelijk onschuldigen, die afhankelijk zijn wat volwassenen hen bieden………waar volwassenen verantwoordelijk voor zijn…………
  Dit is gewoon te ZIEK voor woorden. Deze sla ik over! 😦

  Like

 2. Marijke . zegt:

  Erdrogan zou ontkennen dat zo iets in Turkije gebeurt.

  Like

 3. seculiere zegt:

  hier heb ik ook geen woorden voor

  Geliked door 1 persoon

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Vraagje tussendoor: hoeveel Nederlandse krantenredacties zijn PRO-islam..???
  http://tinyurl.com/7qpod8r
  (kijk naar de foto op het abonnement en de naam)
  O ja, de hoofddoek is en BLIJFT een VLAG!
  http://tinyurl.com/5rwq28n

  Like

 5. seculiere zegt:

  hoofddoek is geen vlag,een hoofddoek is w.c. papier

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan Hond zegt:

  Dit is één ongegronde artikel die hoogstwaarschijnlijk tot doel heeft Turkije zwart te maken. In Turkije kunnen minderjarigen geen celstraf krijgen en al helemaal niet dat ze opeens een cel moeten delen met oudere criminelen. Daarnaast is dit niet hèt onderwerp der gevangenissen die mij boeit. Ik word misselijker als ik zie dat in Nederland, Ad van der Berg, stichter van pedo-groep Martijn, zich bedreigd voelt en een eigen celletje krijgt…

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Aha, alweer een fan van Erdogan & Co, zie ik in de gauwigheid.
  De Nieuwe NSB blijkt in de 21e eeuw nog meer aanhangers te hebben dan het geval was met de voorloper tussen 1935-1945.
  Maar goed dat Hannie Schaft en Johannes Post dit niet meer mee hoeven te maken.

  Like

 8. Jan Hond zegt:

  Ik snap het even niet hoor, heb het weer herlezen en uit het artikel blijkt dat er steeds meer jongeren met de militante protesten ‘meedoen’. Betekent dit dan dat de PKK kinderen werft voor haar doelen ? Kindersoldaten, dat is gewoon walgelijk. Dat is gewoon ongerechtvaardigd rechtvaardigheid vragen.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Ik breng ’t even in herinnering, want ik ben het NIET vergeten: deze KLOOTZAK komt binnen afzienbare tijd vrij. http://tinyurl.com/83c3jto

  Like

 10. jowitteroos zegt:

  Kinderen worden voor veel vuiligheid gebruikt: legers in Palestina, Afrika, etc Goed voor de zelfmoordaanslagen met bomgordels en goed voor criminaliteit in het Westen omdat een kind geen gevangenisstraf kan krijgen.

  Inderdaad te walgelijk voor woorden,…….maar eh kinderen worden toch ook in Islam gebruikt, kijk alleen al in het Westen!

  Like

 11. Linsky zegt:

  De Islam infiltreert onze scholen…

  Hitler zei: “Geef mij de kinderen en ik verander de samenleving fundamenteel, binnen een periode van tien jaar”.

  De “islam” heeft zich deze boodschap ter harte genomen en is wereldwijd onze onderwijssystemen aan het infiltreren om de geesten van jongsaf aan te “kneden”, zodat ze ontvankelijk worden voor de boodschap van Mohamed.
  Deze infiltratie op grote schaal wordt uiteraard gefinancierd met petro-dollars van de Saudi’s: scholen ontvangen vette donaties, schooldirecties worden omgekocht, geschiedenisboeken “herschreven” ten gunste van de islam.

  Men gaat zelfs zo ver van speciale “praktijklessen” in te lassen waarbij onze jeugdigen letterlijk in de huid van islamiet kruipen: vasten tijdens de ramadan, ’s avonds aan de zoete tafel zitten met moslims, bezoeken aan de moskee waarbij alle rituelen worden uitgevoerd, hierbij een scheiding tussen meisjes en jongens in acht nemend…

  Onschuldig, denkt u? De scholieren worden tevens onderworpen aan de “sjahada”, de islamitische getuigenis (één van de vijf zuilen of fundamenten van de islam).

  http://kafirharby.blogspot.com/2012/02/de-islam-infiltreert-westerse-scholen.html

  Like

 12. Linsky zegt:

  Islamist Indoctrination In American Schools

  Like

 13. Jan Hond zegt:

  We moeten altijd kritisch zijn, ook tegenover ons zelf. Dat de Rooms-Katholieke kerk in zijn tijd veel kinderen letterlijk heeft misbruikt en dat de pedofielen er vaak met taakstraffen vrijkomen is denk ik wel gevaarlijker voor onze gemeenschap dat de hele tijd praten over een paar kindertjes die al islamiet zijn en naar de moskee gaan.

  Like

 14. jowitteroos zegt:

  @ Jan Hond

  Denkelijk kent u de werking van Islam niet!!! Het grootste gevaar op deze aardkl…

  Dank Linsky voor de aanvullende linkjes!

  Like

 15. seculiere zegt:

  eigenlijk ga deze columm niet over de islam,maar over nationalisme en kindermisbruik,jullie slaan de zaken door elkaar(versta mij niet verkeerd ik verdedigd de islam niet he) @jan hond is wel met het juiste onderwerp bezig

  Like

 16. jowitteroos zegt:

  citaat:
  “De regering zou in het vervolg kinderen en jongeren, die tijdens demonstraties de politie met stenen bekogelen, op basis van de wet op de kinderbescherming van hun families scheiden en “onder bescherming van de staat plaatsen”, dreigde de gouverneur van Diyarbakir, Mustafa Toprak, met een nog harder optreden. Gepland wordt de onderbrenging van de minderjarigen in “Sevgi Evleri” (Huizen van de Liefde), die behoren tot de gemeenschap van imam Fethullah Gülen. In deze kindertehuizen dienen de jonge koerden dan in de zin van het Turkendom te worden heropgevoed”

  imam Fethullah Gulen
  http://en.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen
  http://www.fethullah-gulen.org/op-ed/turkish-imam.html

  Like

 17. Kafir Harby zegt:

  Jan Hond heeft een hoog islamgehalte.

  Like

 18. Jan Hond zegt:

  Het heeft niets met kennis over islam te maken. Als ik aan een moslim zou vragen zou hij precies het tegenovergestelde zeggen van wat jullie zeggen. Het gaat erom dat je kritisch bent tegen alles wat er geschreeuwd wordt. Aangezien ik weinig kennis heb over de islam volgens jullie, bekritiseer ik waar ik wel kennis over heb: christendom en de Nederlandse staat.

  Religie gaat altijd over verspreiden en zo veel mogelijk mensen aantrekken, omdat men denkt dat het de juiste pad is. Zo kan ik ook vertellen hoe het christendom, de Afrikanen en Amerikanen het christendom had “geïndoctrineerd”.

  Like

 19. Linsky zegt:

  Jan hond;
  Het echte probleem zit niet in geloof of religie, maar in de fundamentele opvattingen en overtuigingen dat alles en iedereen die ‘anders’is of denkt, als varkens moeten worden afgeslacht!
  Alleen de islam denkt er zo over en breng dat dagelijks in de praktijk!
  dat is waarom iedereen die daar niet achterstaat, verplicht die hele islam af te zweren en duidelijk te maken, dat het geen gedachtegoed is. Zo niet, dan dienen we dat geteisem wel degelijk over één kam te scheren!
  Islam-koran-sharia, is van een totaal andere orde dan welke religie ter wereld ooit!
  Zij haten het leven zelf!

  Like

 20. niet normaal…
  en hun willen in de EU?

  Like

 21. lucky9 zegt:

  De realiteit overtreft “meestal” de stoutste verbeelding.
  De politiek correcte goedmensen beseffen dit niet of zijn medeplichtig. Dat kan namelijk ook!

  Mijns inziens moeten de afgevaardigden van de Raad van Europa sinds 1976 allemaal terecht staan voor het internationaal strafhof in Den Haag.

  Maar dat zal wel niet lukken zeker?

  Like

 22. Linsky zegt:

  Jan Hond; Weet je dan wel wat de woorden ‘ islamofobie en antisemitisme ‘ betekenen?
  Uit je betoog blijkt enkel een enorm gemis aan terdege kennis in deze!
  Maar voor ons was al heel leng duidelijk dat zogenaamde ‘nuttige idioten en dhimmi’s niet bang zijn, omdat ze denken een streepje voor te hebben!

  Like

 23. Linsky zegt:

  De vrijheid van meningsuiting houd ook in, dat men vrij is te antwoorden of niet.

  Ik ben helemaal niet van zins, om een antwoord op dat soort vragen te geven, zeker al niet omdat in je vorige comment; “EJ Bron zelf ook islamofobie heeft” volgens jou.

  Dat is niks om serieus op in te gaan. dat soort idioterie beschouwen we niet als ter zake doende.
  Ga wat mij betreft je idiote gedachtekronkels elders spuien, want ik ben niet van plan energie te steken in totaal verziekte, nuttige idioten en dhimmi’s!

  Een gek kan overigens meer vragen dan een wijze kan beantwoorden!

  Like

 24. Eline zegt:

  Jan Hond 22:39

  citaat :
  want ik zat te denken wat is het verschil tussen islamofobie en antisemitisme.

  Hier staat je verstand toch bij stil !
  Nou ja, u moet maar zo denken,meneer Hond,een lantaarnpaal is ook van ijzer.

  Like

 25. E.J. Bron zegt:

  @deHond

  Als je er problemen mee hebt, je hoeft hier niet te reageren hoor! Vind je het trouwens zelf ook geen wonder, dat je al dat vuil dat je spuwt hier zomaar kwijt kunt. Dat zou ik eens op de Joop of bij onze lieve vriendin Anja moeten proberen…..
  Dit is echte vrijheid van meningsuiting De Hond!

  Geliked door 1 persoon

 26. Linsky zegt:

  E.J. hij zal toch niet proberen zieltjes te winnen?
  Voor de laffe club “gematigdheid, tolerantie en cultuurverrijking”? 😦

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  @deHond

  OMG!! Een Wilders-basher en pro-“Palestijn”….

  Ik adviseer u nu toch echt om uw comments op deze blog te staken, want daar zit ik niet op te wachten!
  Laatste kans, anders….BAN!!!

  Like

 28. E.J. Bron zegt:

  Iedere webmaster heeft zijn grenzen. Die van mij heb je nu bijna overschreden…

  Like

 29. E.J. Bron zegt:

  Zo, mocht u enige comments missen….dat was de korte carrière van Jan de Hond op http://www.ejbron.wordpress.com! 😀

  Like

 30. Linsky zegt:

  So!
  Dat krijg j’r nou van Jan, je moet nooit de Meester kwaad maken!
  Heb je dan helemaal niks geleerd op school? 🙂

  Like

 31. Sultan Soylu zegt:

  iIk lees de reacties en 1 trekt vooral mijn aandacht. Jan Hond. Je hebt hier wel over kinderen die in oorlogs gebied leven. Meeste kinderen zien dagelijks geweld van politie en soldaten. Ze zien hoe mensen op straat worden gemarteld en gedood. Wat zou jij doen als jij daar woonde en kind was. Ik denk dat jij net als hen een steen zou pakken en elk politie of soldaat zou een bedreiging zijn. Dus praat over iets waar jij verstand van hebt. Volgens mij ben je gewoon een Turk die zicht vermomd onder de naam Jan Hond, of iemand die geld krijgt van de Turkse regering! Walgelijke houding!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s