De rechtsen zijn schuldig – of ze zouden schuldig kunnen zijn

Na de laffe moorden in en rondom Toulouse viel de verdenking in het begin op neonazi´s, die uit het leger zouden zijn gezet. In de krantenredacties steeg in één klap de agressie tegen rechts. Bijzonder driest ging de hoofdredacteur van de “Wiener Zeitung”, Reinhard Göweil, tekeer. “Dodeljke oogst”, kopte hij boven zijn hoofdartikel, waarin volledig duidelijk werd wie volgens hem het zaad had gestrooid.

“Sarkozy heeft daarmee voedingsbodem gegeven aan het racisme in plaats van deze aan hem te onttrekken”, oordeelt Göweil, omdat de president – onder druk van de bevolking en van de patriottische kandidate Marine Le Pen – ten strijde trok tegen de Akkoorden van Schengen. “Er waren zeven doden voor nodig om deze politiek abrupt te beëindigen. Frankrijk is geschokt en de elite van het land zou dit ook moeten zijn vanwege zijn wegkijken.” Maar Göweil liet het niet bij de analyse van de Franse politiek, maar breidde zijn kritiek uit tot half Europa:

In Hongarije bedient regeringschef Viktor Orbán nationalistische kringen, en de in de peilingen op 20% staande rechts-extreme partij Jobbik is openlijk antisemitisch – en tot geweld bereid.

In Nederland is de regering afhankelijk van uiterst rechts agerende partij. In Denemarken en Finland zijn de nationalistische partijen extreem sterk, in Oostenrijk staat de FPÖ in de peilingen op de 2e plaats.

Göweil adviseert Sarkozy dat hij een voorbeeld zou moeten nemen aan Duitsland, waar alle partijen in het parlement zich zouden afgrenzen van de rechter rand.

Nieuwe omstandigheden, oude inzichten

Vandaag wordt het hoofdartikel in de Wiener Zeitung door iemand anders geschreven, namelijk door Georg Friesenbichler. Hij probeert er voor zijn chef met het oog op de nieuwe informatie uit Toulouse tussenuit te knijpen door te verwijzen naar de Noorse massamoordenaar anders Breivik en af te sluiten met de bijzonder doortrapte zin:

En niet toevallig dacht men in het begin dat een rechts-extremist ook in staat zou zijn tot de moorden van Toulouse.

Let op: De rechtsen zijn altijd schuldig. En als ze niet schuldig zijn, dan zijn ze er in ieder geval de schuld van, dat anderen denken, dat ze schuldig zijn – of zoiets.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/007736-Die-Rechten-sind-schuld-oder-sie-koennten-schuld-sein

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Oostenrijk, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op De rechtsen zijn schuldig – of ze zouden schuldig kunnen zijn

  1. louis-portugal zegt:

    Toen ik heeeeel lang geleden nog eens op wintersport ging kon men daar “rechtse krantjes” lezen
    Ik heb inmiddels de indruk dat het daar ook sterft van elitair links zeker na de veroordeling van Elisabeth.

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Zo kennen we laf links weer. Vuile wegkijk praktijken, daar zijn ze goed in. Lenin noemde hen al terecht “de nuttige idioten”, die zijn er bij, maar helaas ook personen met het volle verstand van de linkerkant die willens en wetens de waarheid verkrachten!

    Like

  3. lucky9 zegt:

    Het politiek correcte gedeelte van de Franse rechterlijke macht veroordeelde op 23 maart 2011 (de moordenaar moordde op 11,15 en 19 maart en werd zelf gedood op 22 maart) twee Franse internauten die het hadden aangedurfd kritiek te uiten op de aanhangers van de godsdienst van de vrede op basis van een verondersteld recht op vrije meningsuiting.
    Hierna hun reactie op hun veroordeling tot 12.200 euro boete en morele schadevergoeding: http://www.youtube.com/watch?v=y8wvwcdDJ94
    Sarkozy heeft het ferme voornemen, ditmaal niet met een kärcher maar met heuse strafrechtelijke veroordelingen het internet te zuiveren van haatzaaierij en andere opruiende
    activiteiten. Hadden die rechters tegen ‘ripostelaique’ soms een kristallen bol? http://www.marianne2.fr/Apres-Toulouse-Sarkozy-veut-surveiller-le-Web_a216601.html
    Intussen is het duidelijk dat de censuur op belangrijke informatie voor de autochtone bevolking de enige bekommernis van Sarkozy was.
    Het gedwongen sluiten van een fan-pagina voor Mohammed Merah op facebook is hiervan het sluitende bewijs. Geen enkele Fransman of Française mocht weten dat op amper anderhalve dag meer dan 400 soortgenoten hun sympathie en instemming betuigden met de moordenaar.
    Nu wil hij ook nog haat predikende imams de toegang tot het Franse grondgebied verbieden. Wat een held deze kleine Napoleon.

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    Ik prijs de dag dat Mw. le Pen de verkiezingen zou winnen. Sarkozy is een oorlogsmisdadiger pur sang met Obama en Cameron zou deze persoon terecht moeten staan voor de vuiligheid in Lybië!

    Like

Plaats een reactie