Finnen steeds sceptischer over de EU…

Finland heeft veel ervaring met dictaten van buitenlandse machtscentra en de gemiddelde Fin houdt er niet van. Slechts 51 % stemde voor toetreding tot de EU en dat was na een massieve propagandacampagne voor de zogenaamde voordelen van de toetreding. En ze zijn nog steeds sceptisch, zelfs na het gekonkel door politieke grootheden als Jutta Urpilainen van de SDP, die de Finse leningen aan Griekenland regelde.

Toegegeven, ze wist er een deal uit te slaan die andere staten graag zelf zouden hebben gewild, maar Finland zou nooit met leningen aan Griekenland akkoord hebben moeten  gegaan. Het is allemaal een Ponzi-regeling. Griekenland zal failliet gaan en terugkeren naar de drachme. Zaak gesloten en het geld weg.

Studie toont aan dat de EU onder Finnen minder populair is dan voorheen

Een groeiend percentage Finnen heeft het gevoel dat de verworvenheden van de Europese Unie met betrekking tot immigratie en de economie negatief zijn vanuit een Fins gezichtspunt. Volgens een peiling in opdracht van Helsingin Sanomat en uitgevoerd door TNS Gallup, is 42 % van de Finnen kritisch over de economische prestaties van de EU tegenover 30 % in 2009, toen een soortgelijke peiling werd gedaan. Wat betreft het immigratiebeleid en de daarmee samenhangende problemen is 34 % kritisch over het EU-beleid, een stijging van 24 % ten opzichte van drie jaar geleden.

“Over het algemeen zijn de standpunten over de EU iets somberder en voorzichtiger, maar er is geen sprake van een aardverschuiving in negativiteit”, zegt Juhani Pehkonen van TNS Gallup.

De meningen zijn niet veel veranderd over wat als positief wordt ervaren. De meeste lof is er voor het grotere gemak met betrekking tot buitenlandse reizen en de gemeenschappelijke munt, de euro.

Hoewel er kritiek is op het economische beleid van de EU, is er ook instemming. Waar 38 % van de Finnen vindt dat de EU-resultaten positief zijn nu de economische crisis uit de hand (dreigt) te lopen, is 45 % tevreden met wat de EU bereikt op dat gebied.

Als gevolg van maatregelen van de Europese Centrale Bank is het renteniveau in Finland historisch laag en dat maakt het leven voor mensen met een hypotheek een stuk gemakkelijker.

Lees verder…

Video Finnish Defence League:

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/05/finns-increasingly-skeptical-over-the-eu.html

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Finland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Finnen steeds sceptischer over de EU…

 1. wirbel010 zegt:

  Onbegrijpelijk dat je met 51% een land zo in het verderf dat EU heet kan storten. Die meerderheid is zo miniem dat het wel erg dubieus wordt. Er zou voor dit soort bijzonder grote politieke beslissingen altijd een tweederde meerderheid moeten zijn, zelfde als voor als je de grondwet wil wijzigen.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Nog onbegrijpelijker is dat er echt geen 51% van gekozen zijn, hè!
  Nigel Farage vroeg zich ook al af waar die vandaan kwamen en wie ze daar binnen had gelaten. 😦

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Onderzoeken zijn over het algemeen nooit onafhankelijk en betrouwbaar.
  Een oud Nederlands gezegde: wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Dat klopt precies JooJootje:

  De Amerikaanse wetenschapsonderzoekster Marcel Lafollette schreef over deze kwesties een uitstekend boek: Stealing into Print. Het is een bezorgde analyse van de vele facetten van het wetenschappelijk bedrog.

  Volgens professor Doug Altman van de Universiteit van Oxford zijn de doelen van het onderzoek vaak onduidelijk, zijn uitkomsten vertekend, onderzoeksgroepen te klein en analyses en verslagen incompleet, dubbelzinnig of domweg fout. Heel veel onderzoeksrapporten presenteren te positieve resultaten, negatieve resultaten worden vaak weggelaten of worden helemaal niet gepubliceerd.

  En toch wordt ons dat alles als wetenschappelijk vaststaand en ‘bewezen’ verkocht! Vaak wordt er gewoonweg niet stil gestaan bij de oorspronkelijke belanghebbers van weer nieuwe wetenschappelijke ‘feiten’. Vrijwel alle laboratoria, Universiteiten etc. worden gesponsord door multinationals en grote bedrijven, medische giganten, die er allen natuurlijk wel belang bij hebben dat de resultaten uitermate gunstig voor hen zijn.

  Heel veel resultaten worden dus feitelijk geconstrueerd en gekocht!

  Like

 5. JooJootje zegt:

  Linsky eigenlijk hoort dit algemene kennis te zijn die iedereen moet weten.
  Maar helaas op school bij maatschappijleer of hoe ze het nu noemen wat daar een uistekend onderwerp zou zijn wordt over zulke onderwerpen geen kennis verstrekt
  Met opzet want een kritische burger is een lastige burger.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Ja, JooJootje…… “hij denkt, hij is gevaarlijk!” 😦

  Like

 7. zou goed zijn als finland niet bij de EU kwam .Laat ze maar lekker in dat hoekje bliven zonde zorgen van europa en de rest
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s