Hamburger “nazi”demonstratie: Hoe de media liegen – propaganda en feitenvervalsing zoals ten tijde van Goebbels

Liegen media tegenwoordig weer net zoals ten tijde van Goebbels?

(Door: Michael Mannheimer)

De media weten maar al te goed, dat 95% van hun lezers onkritisch is en alles van hen aanneemt. Vanuit dit feit zou het eigenlijk de voorname taak van de media moeten zijn om de realiteit zo objectief, neutraal en onbevooroordeeld mogelijk moeten voorstellen als maar mogelijk is. Voor persoonlijke interpretaties van de realiteit hebben de media meer dan genoeg ruimte in de commentaren.

De linkse media buigen in het nieuws hun wereld recht

Maar de in de media- en perswetten geëiste strikte scheiding van nieuws en commentaar – een van de meest vruchtbare erfenissen van de Amerikaanse bezetter na de Tweede Wereldoorlog – is al lang dusdanig verwaterd, dat de persoonlijke beoordeling en politieke waardering van de linkse journalisten in het nieuws werden overgenomen, zodat we nu opnieuw eenzelfde soort verslaggeving hebben als onder Goebbels, die de richtlijn vertegenwoordigde dat alleen het politiek gewenst nieuws echt nieuws is dat gedrukt wordt. En als de realiteit niet bij het gewenste nieuws past, wordt er gewoon schaamteloos gelogen.

Linkse media liegen tegenwoordig alsof het gedrukt staat om de realiteit, die zij eigenlijk moeten brengen, te camoufleren, te vervalsen of dusdanig om te buigen, dat deze in hun linkse wereldbeeld past.

Het jongste voorbeeld van krasse mediale desinformatie: De onlusten in Hamburg op 2 juni 2012.

Tijdens de demonstratie van eergisteren in Hamburg organiseren 3000 links-extremen, links-radicalen, de Antifa en het links-autonome blok in Hamburg-Wandsbek een antidemonstratie tegen een (officieel aangemelde) demonstratie van 500 rechtsextremen. In het verloop van deze demonstratie kwam het van de kant van de linksen zoals gebruikelijk tot gewelddadige onlusten, linksen stichtten overal brand en bekogelden de politie met stenen. Het resultaat: Ongeveer 40 gewonde politieagenten en meer dan twaalf voertuigen, waaronder voertuigen van de politie, helemaal of gedeeltelijk verbrand. Van de rechtse demonstranten waren geen gewelddadigheden bekend.

Je zou denken, dat de media dit ook zo zouden berichten. Maar mediaberichten vermelden een volledig andere gebeurtenis dan die echt heeft plaatsgevonden. Leest u hieronder een paar voorbeelden, waar al in de kop de snelle lezer brutaal en bewust wordt belogen:

Hamburger Abendblatt: Balans na de neonazi-demo: 38 gewonde politieagenten

Lübecker Nachrichten: Nazi-demo – chaoten verwoesten Wandsbek

Berliner Morgenpost: Rellen bij neonazi-optocht in Hamburg

Der Spiegel: Na rellen – neonazi´s beëindigen demonstratie in Hamburg

Die Welt: 38 gewonde politieagenten na onlusten tijdens neonazi-optocht

WAZ: Neonazi-demonstratie in Hamburg beëindigd – zware onlusten

Financial Times: Rellen bij nazi-demonstratie

FOCUS: Rellen bij neonazi-demonstratie in Hamburg

Radio Hamburg: Rellen bij nazi-optocht

Hannoversche Allgemeine: Rellen bij nazi-demonstratie

In bovenstaande koppen wordt duidelijk gesuggereerd, dat het geweld van de “nazi´s” zou zijn uitgegaan. Maar deze is in werkelijkheid voor 100% van de linkse antidemonstranten uitgegaan (tot het moment van schrijven van dit artikel is in ieder geval het tegendeel niet bekend). Erger kan de realiteit niet vervalst worden, erger kan van een echte bedreiging van de staat – namelijk van linkse zijde – niet afgeleid worden. Iedere privépersoon zou vanwege zo´n drastische meineed voor de rechtbank veroordeeld worden. Niet echter de media. Daarom manipuleren ze opgewekt verder.

Artikel 18 van de Duitse grondwet: “Wie de vrijheid van meningsuiting…misbruikt voor de strijd tegen de liberale democratische fundamentele orde, verspeelt deze fundamentele rechten.”

Maar meningsmanipulatie is geen pekelzonde, maar een massieve overtreding van de waarheidsplicht van de media, die daarmee niet over politiek berichten, maar massief en net zoals destijds bij Goebbels met gebruikmaking van valse, verwarrende en vaak bewust gelogen feiten zelf politiek maken in hun zin. Daarmee grijpen ze op fundamentele wijze in het mechanisme van de meningsvorming in en manipuleren verkiezingen op massieve en eenzijdige wijze in hun voordeel. Dit is niets anders dan een zware aanval op onze liberale democratische fundamentele orde en moet hard volgens de regels van de wet bestraft worden. Artikel 18 van de Duitse grondwet voorziet in het misbruik van de persvrijheid voor de strijd tegen de liberale democratische fundamentele orde het verlies van exact die fundamentele rechten. Geen wonder, dat men over dit vonnis van het hoogste gerechtshof zo goed als niets in de pers leest. Letterlijk wordt daarin gezegd:

“Wie de vrijheid van meningsuiting, vooral de persvrijheid (Artikel 5 alinea 1). De onderwijsvrijheid (Artikel 5 alinea 3), de vrijheid van vergadering (Artikel 8), de vrijheid van vereniging (Artikel 9), het brief-, post en telefoongeheim (Artikel 10), het eigendom (Artikel 14) of het asielrecht (Artikel 16a) misbruikt voor de strijd tegen de liberale democratische fundamentele orde, verspeelt deze fundamentele rechten”.

Beroepsverbod voor liegende journalisten en redacteurs!

Daarom eis ik de bestraffing van deze journalisten en redacteurs, ik eis in bijzonder erge gevallen een levenslang beroepsverbod voor mediale professionele leugenaars, van wie hun leugens en hun bedoeling hiertoe zonder twijfel bewezen kunnen worden.

Het recht van de mensen in een vrije samenleving op objectief nieuws moet veel zwaarder beoordeeld worden dan het recht op vrije beroepskeuze van een journalist, die van tevoren alleen de bedoeling heeft om zijn lezers te manipuleren en op een dwaalspoor te zetten. Grove vervalsing van nieuws, zoals dit door de linkse pers als hierboven gebezigd wordt, is een informele terreurdaad, niet minder gevaarlijk dan de reële terreurdaden van de RAF, de Antifa en andere linkse terreurorganisaties.

De passiviteit van de justitiële autoriteiten toont aan, in hoeverre de staat al door de succesvolle mars van de 68´ers door de instellingen verzwakt is.

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/06/04/hamburger-nazi-demo-wie-medien-lugen-propaganda-und-tatsachenverfalschung-wie-zu-goebbels-zeiten/

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Duitsland, Free speech, mainstream-media, Persvrijheid, Socialisten. Bookmark de permalink .

25 reacties op Hamburger “nazi”demonstratie: Hoe de media liegen – propaganda en feitenvervalsing zoals ten tijde van Goebbels

  1. arie zegt:

    correct dit moet eens door de eerlijke media vertoont worden

    Like

  2. Bert zegt:

    @arie, Welke?

    Like

  3. E.J. Bron zegt:

    @Bert

    Precies, ik dacht dat wij de eerlijke media waren…. 😀

    Like

  4. Bert zegt:

    @E.J. Bron, Precies en dat is een statement!

    Like

  5. Linsky zegt:

    Nou, ik ben blij dat ook Mannheimer er zo over denkt.

    Dit was wat ik zelf ook al benadrukte in onderstaand artikel, juist omdat de MSN natuurlijk de rechtstreekse voederbak is voor de kudde!

    Tijd voor een nieuwe perceptie!

    Like

  6. Bert zegt:

    @Linsky, perception and the truth is in the eye of the beholder,but the beholder is lied to by the media.

    Like

  7. Linsky zegt:

    Ja, inderdaad Bert,
    zoiets als; “Schoonheid is enkel in het oog der kijker!” 🙂

    Maar die moslims hebben nog nooit ergens schoonheid in gezien.

    En de kijkers van de kuddes zien helemaal niks.

    Like

  8. Linsky zegt:

    De angst die Anders Behring Breivik voelt voor moslims, is terecht.

    Zijn strijdmethode was wel fout. Enkele rechts-extremisten legden vandaag verklaringen van die strekking af in de rechtbank van Oslo. Breivik pleegde op 22 juli twee aanslagen waarmee hij Noorwegen naar eigen zeggen wilde beschermen tegen multiculturalisme. Door de aanslagen kwamen in totaal 77 mensen om.
    Breiviks advocaten riepen de rechts-extremisten op om te laten zien dat hun cliënt niet alleen staat in zijn extreme denkbeelden. Ze willen laten zien dat hij bij zijn verstand is. De Noor wil niet ontoerekeningsvatbaar worden verklaard, omdat hij vindt dat zijn ideologie serieus moet worden genomen.

    Breivik kan alleen gevangenisstraf krijgen als de rechters hem toerekeningsvatbaar vinden. Dan wacht hem een celstraf van maximaal 21 jaar. Als de rechters oordelen dat hij ontoerekeningsvatbaar is, moet hij voor behandeling naar een psychiatrische kliniek. Twee rapporten over de geestesgesteldheid van de Noor spreken elkaar tegen. Bron: ad.nl

    Like

  9. Lucky9 zegt:

    Desinformatie van de publieke opinie mag dan wel een onderdeel zijn van de realiteit, maar de actieve beïnvloeding van deze laatste is op zich ook een onderdeel van de linkse stealth-jihad.
    Zie bvb.: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1449406/2012/06/05/Nikabvrouw-dient-klacht-in-tegen-politie.dhtml

    Meer en meer dringt het vervalste nieuws zich op in de media. Een jihadiste legt bvb niet zonder onaardige kans van slagen een strafrechtelijke klacht neer tegen de wettige zelfverdediging in hoofde van een handhaafster van de openbare orde. Zelfverdediging die ze nota bene zelf uitlokte en daar stelde.

    In mijn jeugd noemde ik dat “de omgekeerde wereld”. Een agressieve misdadiger die er in slaagt een politieagent(e) te betichten van vermeende agressie bij het uitoefenen van zijn (of haar) functie: de natte droom van elke misdadig(s)er. Nu is het zo ver!

    In het ministerie van de liefde wordt inderdaad systematisch gefolterd. (Vrij naar Georges Orwell.)
    Wordt ongetwijfeld vervolgd…

    Like

  10. Prometheus zegt:

    Hoernalist(e)

    schrijver / schrijfster van politiek correcte berichten en leugens die het publiek worden voorgesteld als (onafhankelijk) nieuws. Hoernalist: iemand die voor zijn beroep, het maken van nieuwsberichten, opzettelijk de waarheid manipuleert of belangrijke feiten aan het volk verzwijgt omdat deze de politieke meesters onwelgevallig zijn of strategisch niet in de politiek ideologische lijn passen. Stelt persoonlijke interpretaties voor als realiteit of feit. Oorzaak: Hoernalisten zijn vaak tijdens hun opleiding subtiel geïndoctrineerd door docenten en professoren die verhulde politieke agenda’s bezigen. Hoernalisten zijn werkzaam in de gedrukte media, tv en internet zowel bij de officiële staatszenders als commerciële kanalen. Synoniemen: volksverrader, bedrieger, leugenaar, journaille (Fr. Samenvoeging van journalist en canaille: uitschot).

    Hoernalist als nominatie voor het woord van het jaar 2012.

    “If you don’t read the newspaper, you are uninformed, if you do read the newspaper, you are misinformed.” – Mark Twain

    Like

  11. Artikel 18 van de Duitse grondwet:
    “Wie de vrijheid van meningsuiting…misbruikt voor de strijd tegen de liberale democratische fundamentele orde, verspeelt deze fundamentele rechten.”
    Juist.
    Daarom verdedig ik al een tijdje publiekelijk – sinds 2008 of zo – dat de vrijheid van meningsuiting niet absoluut is.

    Ik citeer mijn eiges zelf:

    Als er een Systematische Ondermijning van mijn Existentiële Kernwaarden plaats vindt, dan wil ik één Kernwaarde, de Vrijheid van Meningsuiting , kunnen beperken om al die andere Kernwaarden te kunnen behouden.
    1) Iedereen beslist in laatste instantie individueel wat zijn existentiële kernwaarden zijn binnen een cultuur.
    2) Die existentiële kernwaarden zijn bediscussieerbaar, uitdiepbaar, dimensies ervan kunnen en moeten gepeild worden in openbaar debat.
    3) Maar als er een systematische aanval op al die kernwaarden wordt gedaan dan behoud ik mij het recht voor te proberen met alle adequate middelen de aanvaller uit te schakelen.
    4) De islam doet zo’n aanval al 1400 jaar op al wat ik vandaag als kernwaarden definieer. De islam is nóg veel meer een “Real and Present Danger” dan het communisme ooit was. Een minstens zo groot gevaar als het nazisme in de Weimar-republiek was.
    5) Een adequaat middel is in mijn ogen op een gegeven moment een verbod op alle uitingen van de islam in het openbaar: inclusief de kleding.
    Oh, ja, voor ik het vergeet. Er is er altijd nog dat laatste wanhoopsargument van degenen die de Absolute Vrijheid van Meningsuiting verdedigen:
    “Ja, maar, dan doe je net als die sharia-islamieten zelf!”
    Het antwoord luidt: “Neen, ik doe het tegenovergestelde.”
    Ik verdedig het voorlopig Hoogtepunt van de Westerse Beschaving, het Continue Experiment.
    De islamieten willen de totale nacht van de sharia over dat Hoogtepunt leggen.
    Het gaat om de wil.
    Zij willen het Slechte.
    Ik het Goede.
    Ja, ik bepaal wat Goed en Slecht is.
    Dat kan niemand anders voor me doen
    Het is een strijd.
    Absoluut!
    Het is een strijd.
    En ik bepaal waarvoor en hoe ik vecht.

    Like

  12. In de kranten wil nog wel eens een stuk staan dat ergens over gaat.
    Dat wil zeggen: die iets berichten over de vele fronten waarop de Vierde Wereldoorlog die allang aan de gang is, wordt uitgevochten: islam, Israël, Eurabië.
    (De Derde Wereldoorlog was de Koude Oorlog, die niet koud was.)
    Maar het allerergste is het NOS-journaal.
    De provincialiteit van de onderwerpen is verbijsterend.
    En als er iets over “islam-Israël-Eurabië” wordt bericht, dan wordt er zorgvuldig verzwegen en gelogen.
    En dan die presentatoren: die innige, opgewekte zelfgenoegzaamheid.
    Die Rik van de Westelaken is het ergste.
    God, wat is dat manneke tevreden met zichzelf!

    Like

  13. Tom Hendrix zegt:

    Eens met voorgaande scribenten. En wat zo opvallend is scribenten, dat dezelfde LINKSE HOERNALISTEN, mee hebben gewerkt aan de “gelijkschakeling van de pers en media”.
    En laat dat nu juist tijdens het BEWIND van A.HITLER in Duitsland tussen 1933 en 1945, op grote schaal zijn ingevoerd. Mannheimer heeft groot gelijk. Ik betoog dat de LINKSEN van heden, de echte FASCISTEN zijn. En het is in nederland echt niet beter m.b.t . dit onderwerp.

    Like

  14. G.Deckzeijl zegt:

    Niet alleen worden we door de media voorgelogen over bepaalde ontwikkelingen, politici kunnen er ook wat van. Saillant voorbeeld uit eigen land is de misselijke propaganda rond het doordrukken van dat ESM-VOD. Volgens o.a. Jan Kees de (euro)Jager een systeem bedoeld om de euro stabiel te houden en problemen binnen de euro-zone het hoofd te kunnen bieden.
    Ik weet dat dat gelul en u weet het ook, tenzij u stekeblind bent.
    Politici weten precies hoe ze de kiezer moeten bespelen, paaien zo u wilt. Ze zullen altijd om de feiten heen blijven draaien. Twee opmerkingen van Goebbels destijds zijn hier van belang.
    Hij zei onder meer: een goede regering functioneert niet zonder goede propaganda en goede propaganda funcioneert niet zonder goede regering.
    En dan deze: als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt gaat iedereen het vanzelf als de waarheid beschouwen.
    Zie verder bij ESM, de CO-2-waanzin, opwarming van de aarde, huurverhoging om de woningmarkt vlot te trekken, snijden om te kunnen groeien,het demoniseren van Wilders en de PVV, het systematisch ontkennen van een islamitisch probleem in dit land, Marokkaans tuig steevast met jongeren aanduiden, belastingverhoging verkopen als bezuiniging. En wat ik vergeten ben mag de lezer aanvullen.

    Like

  15. G.Deckzeijl zegt:

    Hier istie dan, om het vorige nog eens te onderstrepen.

    Like

  16. Jan zegt:

    @E.J. Bron

    Ik heb gemerkt dat je foto’s allemaal png bestanden zijn? Heeft dat een reden? jpg laadt sneller omdat het bestand de helft is van een png.
    Als ik de site laadt dan komen de afbeeldingen tergend langzaam tevoorschijn, worden als het ware uitgerold.

    Like

  17. G.Deckzeijl zegt:

    @Jan: heb je je verbinding goed nagekeken? Ik heb nl. geen last met het laden van de pagina’s.

    Like

  18. louis-portugal zegt:

    Idd. we zullem moeten bezig blijven met te wijzen op de leugens door de pers die hoofdzakelijk links zijn.

    Like

  19. Tom Hendrix zegt:

    @Aisha, inderdaad voor deze waardeloze kliek journalisten is hun baantje heilig, daar offeren ze graag de waarheid voor op hoor. Ik kijk al jarenlang niet meer naar de nederlandse zenders, verraders zijn het allemaal. Van EO t/m VARA en wat er tussen zit. Allemaal besmet met het linkse virus.

    Like

  20. lucky9 zegt:

    Idem dito.

    Like

  21. rommel zegt:

    Kunnen we nu weer even god en zijn ouwe moer van dit scherm schoppen? Ik word elke dag al op het net doodgegooid met religieuze fratsen over allah. En nu ook nog een duivelsaanbidder. Kunnen we ons aandacht weer richten op het uitschelden van de islam en zijn dhimmisukkels?!
    Ik heb het toch ook niet de hele tijd over neuken?

    Like

  22. rommel zegt:

    Kan je ook niet weten Hans. Je kent me niet. Maar mijn god is een godin die ik graag tussen haar hemelse benen mag aanbidden. En ik moet dan ook constant mezelf bedwingen om niet over mijn religie hemelse reacties te zingen.
    Sommige mensen zijn in het verleden daar zelfs boos over geworden. Kan je het voorstellen? Wat is er nou mis met vrouwen?

    Like

  23. G.Deckzeijl zegt:

    Dat oeverloze geleuter over niet-bestaande goden… ZUM KOTZEN.
    Alle godsdiensten zijn achterlijk. Punt.
    http://tinyurl.com/chvotkr

    Like

  24. Theodoor zegt:

    Wereldwijd zijn er geloven om mensen te knechten, dus wees wijzer.

    Like

  25. Theodoor zegt:

    Door de eeuwen heen zijn er altijd mensen, leiders en landen geweest die over Europa willen heersen. Uiteindelijk lukt dat toch niet, dus steek je energie om andere, betere dingen te bewerkstelligen zoals geboortebeperking, niet verder de zee verontreinigen en de natuur met zijn/haar diversiteit aan flora en fauna in stand te houden.

    Like

Plaats een reactie