Woorden doen er toe? (+ video)

Tenminste, dat probeert men mij uit te leggen en men gooit er vervolgens een “Breivikje” tegenaan. Dat is een variatie op de “Wet van Godwin”, waarin wordt gesteld dat als een discussie maar lang genoeg duurt er altijd wel een vergelijking of verwijzing naar het “Derde Rijk” van de nazi’s wordt gedaan. Men probeert daarmee de discussiegenoot of opponent eigenlijk uit te schakelen door hem of haar in een verwerpelijke hoek te plaatsen. Dat is met “Breivik” natuurlijk niet anders en dit speelt met name natuurlijk in Noorwegen. De linkse ex-terrorist Lars Gule roept daarom op tot censuur, omdat woorden er toe zouden doen.

De titel van onderstaande video is: “Hoe progressieven vals spelen in de Oorlog over Ideeën.” Is dat zo? Jawél, ik denk dat dit zo is en ik denk dat de kern van de kwestie het begrip “morele superioriteit” is. Alleen in een dergelijke gedachtegang van morele superioriteit kan een vergelijking met Hitler of Breivik als argument naar voren worden gebracht en meestal moet ik me zeer inspannen om me er tegen te verweren.

Maar gelukkig gaat de “Godwin” bijna altijd mank, sterker noch, slaat nergens op of, en dat is vaak wel heel ernstig, “verharmlost” de Holocaust. Een goed en tegelijkertijd slecht voorbeeld was de Soeterik-cartoon op Joost.nl, waarin Wilders in één beeld werd geplaatst met de concentratiekampen van de nazi’s. De boodschap is voor iedereen duidelijk; Wilders is een fascist en de cartoon is een “Godwin” pur sang.

Jonah Goldberg stelt dat links-progressief net doet alsof zijn drijfveren niet in een ideologie gelegen zijn, maar in logische wetenschap en daarover liegt. Links-progressief liegt gewoon en kan tenslotte niet meer aan argumenten leveren dan leugens en clichés. Maar vooral zegt hij, dat we niet zo onder de indruk moeten zijn van die clichés en vermeende moraliteit, omdat deze helemaal nergens op zijn gebaseerd en al helemaal niet op ethiek. Links heeft een bedroevende geschiedenis in het goedpraten van de meest gruwelijke regimes met miljoenen slachtoffers.

Anekdote: Op een gezellig verjaardagsfeest ontstond er een heftige discussie over de geestelijke terreur van de christelijkheid ten opzichte van de logische, wetenschappelijke, seculiere burger. En natuurlijk hoe verwerpelijk dat allemaal was en dat we vooral de Inquisitie en de Index niet moesten vergeten. Ik gooide roet in het eten, zogezegd de knuppel in het hoenderhok, door te stellen dat er geen grotere genocide heeft plaatsgevonden dan in de geschiedenis van de 20ste eeuw, en geheel veroorzaakt door niet-religieuze, seculiere, ideologische concepten en bewegingen. Mijn populariteit verdampte in seconden.

De boodschap van Jonah Goldberg is: Links liegt en al helemaal over zijn morele superioriteit die niet bestaat. Het zijn niet meer dan onbewezen clichés en we zouden er niet zo van onder de indruk moeten zijn. En dat is tenslotte de kern van het verhaal. Mijn ethiek is niet minder dan die van Samsom, Pechtold, Roemer en Jolande Sap als het gaat over vrijheid, democratie en zelfverwerkelijking. Ik geef toe dat ik verpletterend ben beïnvloed door Kierkegaard, Kafka en Orwell, maar daar houd ik mij aan vast. Ik ga nu eerst even als atheïst een kaarsje opsteken voor alle vervolgde christenen in deze wereld.

Video:

Lees meer op:

http://www.theblaze.com/stories/jonah-goldberg-tells-beck-about-the-liberal-fascism-the-lefts-tyranny-of-cliches/

Door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Woorden doen er toe? (+ video)

 1. Lucky9 zegt:

  Geweldig juiste tekst op een klein detail na: er heeft -in verhouding met de steeds wijzigende wereldbevolking- nooit een grotere genocide plaatsgevonden in de wereldgeschiedenis dan de islamitische genocide op niet-moslims.
  Dat is de onbetwistbare # 1.
  Op # 2 staat de socialistisch/communistische genocide op opposanten.
  Stoltenberg zou in de grond moeten zinken van schaamte.

  Like

 2. vederso zegt:

  @ Lucky9. Geheel mee eens. Vooral de islamitische genocide op hindoes zijn we geneigd te vergeten. Mijn tekort, excuus.

  Like

 3. Pieter Veenstra zegt:

  Als ik alleen al naar de foto bij dit artikel kijk wordt ik hondsberoerd. Stelletje landverraders! Deze mensen en hun aanhang vergoelijken elke misstap die de muzelmannen maken en bedekken deze vervolgens met de mantel van islamitische liefde. Kromme idioterie ten top!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Idd. verdient de islam de TITEL grootste massamoordenaar met hun beredeneerde 270 miljoen slachtoffers en komen lde inksen op plaats 2.

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Goed bezig, Vederso!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s