Hollande wil ontkenning van Armeense genocide strafbaar blijven stellen

De Franse president François Hollande wil zijn verkiezingsbelofte inlossen en de ontkenning van de volkerenmoord op de Armeniërs bestraffen. Er zou op dit moment onderzocht worden hoe dit met de Franse grondwet in overeenstemming gebracht zou kunnen worden.

Hollande zou tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd hebben om, wanneer hij tot president zou worden gekozen, de ontkenning van de Armeense volkerenmoord strafbaar te stellen. Hij zou zich aan deze belofte houden, werd er vanuit het kantoor van de president gemeld.

Nu zou het erom gaan om een manier te vinden dat de strafbaarheid niet tegen de grondwet zou indruisen. Het daartoe benodigde onderzoek zou op dit moment plaatsvinden.

Hollandes voorganger Sarkozy had zo´n wet in het parlement gebracht en de noodzakelijke toestemming gekregen. In februari jongstleden had de grondwetsraad echter vastgesteld, dat deze wet een overtreding zou zijn van het verbod op de vrije meningsuiting.

De aanvaarding van de wet in het Franse parlement had tot scherpe reacties van Turkije geleid. De Turkse ambassadeur werd teruggeroepen en de militaire betrekkingen met Frankrijk werden beperkt.

Sindsdien zijn de betrekkingen tussen Frankrijk en Turkije weer genormaliseerd. De Turkse Minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu had een bezoek gebracht aan zijn Franse collega Laurent Fabius en de officiële opheffing van alle sancties aangekondigd.

Fabius verklaarde dat het bezoek van Davutoglu een “nieuwe etappe” in de “vriendschap” van beide landen zou vormen. De aanvaarding van een wet ter bestraffing van de ontkenning van de volkerenmoord zou niet meer ter discussie staan.

Deze uitspraak zorgde echter voor woedende kritiek van de kant van de Armeense gemeenschap in Frankrijk. Het zou om “verraad” gaan, verklaarde Ara Toranian, de president van de Coördinatieraad van de Armeense organisaties (CCAF).

De CCAF voerde een telefoongesprek met president Hollande. Daarop publiceerde het kantoor van de president de verklaring van Hollande, waarin de uitspraak van Fabius wordt tegengesproken.

Frankrijk heeft de volkerenmoord op de Armeniërs erkend, net zoals verschillende andere landen. Ook in Zwitserland erkende de regering het doden van meer dan een miljoen Armeniërs ten tijde van de Eerste Wereldoorlog als volkerenmoord.

De vervolging van en moord op de Armeense gemeenschap in het gebied van het toenmalige Ottomaanse Rijk geldt internationaal als volkerenmoord.

Turkije betwist dit echter tot op de dag vandaag. In de beschrijving van Ankara werden er aan beide zijden door de oorlogsperikelen honderdduizenden mensen gedood. De volkerenmoord op de Armeniërs is in Turkije nog steeds een taboethema.

Bron:

http://www.blick.ch/news/ausland/hollande-will-leugnung-des-armenier-voelkermords-weiterhin-bestrafen-id1954918.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hollande wil ontkenning van Armeense genocide strafbaar blijven stellen

  1. Lucky9 zegt:

    Deze genocide was een feit. Het ontkennen ervan is zinloos en weerzinwekkend. Maar daar is het Hollande niet om te doen.

    Want wat heeft het Franse volk en haar burgers aan een bestraffing van de uiting van een volstrekt zinloze mening? Niets, rien in het Frans. Wordt er één Christelijke Armeniër terug levend? Nee. Wordt er daadwerkelijk schade hersteld? Nee.

    Het doel van Hollande is één ongewenste meningsuiting te bestraffen en daarmee de vrijheid van meningsuiting in het algemeen aan banden leggen. Wetten die negationisme bestraffen zijn intrinsiek fascistische wetten de poort openen tot het in een volgend stadium legaal intimideren en muilbanden van elke soort van kritiek die wel terecht is. De stap tussen de bestraffing van een “foute” mening die negationistisch is en de foute mening die het regime niet bevalt is bijzonder klein.

    De echte vraag die moet gesteld worden is: heeft de overheid het recht meningen te verbieden en te bestraffen? Alleen geesteszieken en links gehersenspoelde mensen zijn zo absurd te menen van wel.

    Het plan van Hollande en al het overige crypto-communistisch politiek gespuis is hun eigen natte droom wat gemakkelijker en sneller te kunnen realiseren. Bij wet islamkritiek verbieden bij voorbeeld. Bij wet godslastering en belediging van Moslims en de islam strafbaar stellen bij voorbeeld. Bij wet elke kritiek op het beleid, de machthebbers en de Europese zakkenvullers onmogelijk maken en strafbaar stellen bij voorbeeld. Bij wet het bekritiseren van ongerechtvaardigde geldstromen van Noord naar Zuid verbieden bij voorbeeld.

    Daar is het deze Franse president om te doen. De osmose tussen het gedachtengoed van deze socialist François Hollande en de islamieten Abdullah Gül en Tayyip Erdoğan is daarmee zonneklaar aangetoond. Fascisten hebben overal dezelfde ambities, hun geestelijke membranen zijn aangetast door dezelfde geestesziekte.

    Like

  2. G.Deckzeijl zegt:

    @Lucky9: zo is’t en niet anders!

    Like

  3. Seculiere zegt:

    Dit moet inderdaad dringend erkend worden.

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    @Hans van de Mortel, het is een vuile linkse klootzak. @Lucky9, helemaal mee eens, alles wat LINKS doet, dienen we met wantrouwen te bekijken!

    Like

  5. Hollande kan zich beter stil houden. Dank zij hem hebben ze straks nog veel meer problemen in Franskrijk dan dat ze nu al hebben in bepaalde voorsteden. Welke idioot probeert nou moslims aan zich te binden om een klinkende verkiezingsoverwinning te verkijgen? Dan heb je toch teveel Frans stokbrood als hersenen gekregen. Het gezonde verstand is daar allang verdwenen. Dat kan alleen nog maar erger worden als de autochtone bevolking dit al pikt dan pikken ze de rest straks ook wel. Het is echter niet te hopen dat het daar zo ver uit de hand gaat lopen!

    Like

  6. movsisyan zegt:

    Idioot, Armeniers zijn geen moslims,integendeel ze zijn de 1str christenen. Verdiep u in bepaalde zaken zo’n fellereactie in het openbaar te uiten.
    Verbod op het ontkennen van de ARMMEENSE GENOCIDE is helemaal geen beperking van vrije meningsuiting. Hoe kan iemand nu vinden/van mening zijn dat de Armeense genocide niet heeft plaats gevonden, dit is toch geen meningsuiting, maar bullshit.
    Nog iets we hebben meer dan voldoende bewijzen over 1915,daarvoor,daarna en eigenlijk nog tt nu.

    Like

  7. lucky9 zegt:

    @movsisyan 10 augustus 2012 om 10:53
    Ik vrees dat U hier de enige idioot bent. Ofwel kan U niet lezen. Niemand heeft hier ooit beweerd of geschreven dat Armeniërs moslims zijn. Ook Pieter Veenstra niet. Uw belediging is dus zelf idioot.
    Verder wordt Armeense genocide met één M geschreven en is elk verbod om iets te ontkennen een beperking van de vrijheid van meningsuiting ook als is deze laatste bullshit zoals U terecht opmerkt.
    Ik vermoed zeer sterk dat U zelf helemaal geen Armeniër bent maar beslist wel een fan van Hollande.
    D’ailleurs il faut quand même que l’on vous dise: vous ne manquez pas d’audace espèce de crapule bolcheviste!

    Like

  8. Wie is hier een idioot? Movsisyan, probeer jij mij dat soort vuilbekkerij in de mond te leggen? Het blijkt wel weer dat bepaalde bevolkingsgroepen het absoluut niet willen hebben over de Armeense genocide… Meestal zijn dat ook diezelfden die ontkennen dat er een Holocaust heeft plaats gevonden! Ben jij er ook zo een? Dan adviseer ik je heel snel naar Frontaal Naakt te gaan. Je kunt het vast heel goed vinden met die linkse beheerder aldaar.

    Like

  9. Linsky zegt:

    Psies Pieter, daar is dat soort beter op hun plaats.
    E.J. is op de hoogte, houd alles nauwgezet in de gaten en neem zsm. de nodige maatregelen!

    Onze webmaster voert strijd op meerdere fronten en is momenteel bezig op het andere….

    Houd vertrouwen broeders, hij hoort en ziet alles, en de schuldigen’ zullen hun rechtvaardige straf niet ontgaan! 🙂

    Like

Plaats een reactie