Oostenrijk: Links-extremisten eisen begrip voor radicale islam

De links-extremisten van Oostenrijk werven in de oktobereditie van hun krant “Linkswende – Sozialismus von unten” om begrip voor de radicale islam. Volgens “Linkswende”-schrijver Manfred Ecker zou het “helemaal fout zijn om de radicale islam in het algemeen af te doen als fascistoïde of als volledig vooruitstrevende anti-imperialistische kracht te bejubelen”.

Ecker werft voor tolerantie tegenover de radicale islamieten als hij schrijft: “Wij linksen hebben het juiste begrip voor de juiste omgang met de radicale islam nodig”.

Links-extremisten zien vooruitgang voor de islamitische wereld

Ecker maakt tegelijk alle “serieuze historici” medeverantwoordelijk, die hij de overtuiging toedicht dat het “doordrukken van de mohammedaanse religie en maatschappijorde een serieuze vooruitgang voor de desbetreffende samenlevingen” betekent. En verder:

Praktisch sinds de dood van de profeet Mohammed in het jaar 632 van onze tijdrekening prediken politieke islamitische leiders een vernieuwing van de samenleving door een toenadering tot de idealen van de islam.

Om dit te verduidelijken, versiert Ecker zijn uiteenzettingen nog met een citaat:

De islamitische geschiedenis kent talloze opstanden tegen de gevestigde macht onder leiding van de Mahdi´s, die voor hun inspanningen maar al te vaak met de dood betaalden… De leiders waren vaak arme boeren of ze waren afkomstig uit  onder geprivilegieerde etnische groepen. Het gebruik van het islamitische dictaat heeft hun bewustzijn voor de eigen benadeling aangescherpt en de beweging gecementeerd (Ahmed, “Discovering Islam”, New Delhi 1990).

Maatschappelijke situatie als reden voor radicale islam

De maatschappelijke situatie wordt door Ecker als reden voor de radicale islam gezien:

De radicale islam is vooral gefocust tegen de corruptie en achtergeblevenheid van de eigen politieke elites, die het de indringers heeft toegestaan om de hele samenleving te onderwerpen en te beheersen.

De schrijver van “Linkswende” beschouwt de radicale islam als modern:

Tegen hun roep als traditionalistische en antimoderne beweging in wijzen deze stromingen niet alle aspecten van de moderne samenleving af. Ze beweren zelfs dat de islam als rationelere en minder bijgelovige religie dan het christendom meer in overeenstemming zou zijn met de moderne wetenschap. Industrieel kapitalisme en een moderne landbouw zoude in hun ogen verenigbaar zijn met een sociaal rechtvaardige samenleving, als de waarden van de “ware islam” ingevoerd zouden worden. Daarom is het helemaal fout om iedere radicaalislamitische groepering als gericht op het verleden of reactionair te diskwalificeren.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0010207-Linksextremisten-fordern-Verst-ndnis-f-r-Islamismus

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", Communisme, Dhimmitude, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, landverraad, Moslims, Naïviteit, Oostenrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

33 reacties op Oostenrijk: Links-extremisten eisen begrip voor radicale islam

 1. Links extremisme en Islam hebben één overeenkomst: heel veel doden door intolerantie en geweld Vandaar dat Links denkt dat ze kunnen samenwerken. Helaas ze hebben het nog steeds niet door, de Islam accepteert niemand als gelijke of naast zich die ook een andere ideologie adoreert als de Islam

  Like

 2. E.J. , Hoe vaak heb je moeten kotsen tijdens de vertaling? 😦

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Links extremisme is debiel en onverantwoordelihjk. Ik begin te overwegen om me terug te trekken uit de fora op het www. Laat de feiten maar spreken denk ik daarbij.

  De waanzin zal sowieso toeslaan, de krachten zijn te groot om erger te voorkomen. Daarom overweeg ik me van nu af aan uitsluitend te richten op de destructie van links. Uiteindelijk zijn zij de enigen die volledig en uitsluitend verantwoordelijk zijn voor wat er nu aan het gebeuren is.

  Links gaf ons een voorbeeld met de moord op Fortuyn. Links gaf ons een voorbeeld met de moord op Van Gogh. Links gaf ons een voorbeeld met de dreigbrief door middel van een mes geplant in diens borst.

  Als U het nu nog niet begrijpt: koop wapens! U zal ze nodig hebben bij uw wettige zelfverdediging!

  Like

 4. Pim Fortuyn werd niet beschermd met lijfwachten door de Linkse politiek. Theo van Gogh ook niet. Vandaar dat ze vermoord zijn.

  Like

 5. oogenhand zegt:

  Daarom is ondermijning van Links-extremisme zeer belangrijk. Noem bijvoorbeeld Trotsky een Fascist. Ondermijn hun onderdrukkingstheorieën door erop te wijzen dat mensen met “fascistische” opvattingen vaak meer moeite hebben een baan te vinden dan de gemiddelde allochtoon, en dus méér onderdrukt is. Daarom is het vrij makkelijk hen op sociaal-economische terrein Links in te halen (denk aan de SP). Ook kun je de onderdrukkingstheorieën ontmaskeren als samenzweringstheorieën. Een goede studie van hun opvattingen is zeker gewenst.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Links-.extreem en extreme islam hebben EEN ding gemeen.
  BRANDENDE JALOESIE.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/1848/
  @oogenhand,22:09
  Wat is je achtergrond? Ben je politiek geschoold?
  Was je ooit lid van de CPN?
  Ben je van vóór 1945 of erna?

  Like

 8. Jan zegt:

  “Links-extremisten zien vooruitgang voor de islamitische wereld”

  Islamic Cleric : Muslims are lazy

  Like

 9. 2Crazy2bTrue zegt:

  Islam en socialisme, Het verbond tussen lange tenen en lange vingers.

  Like

 10. Misschien is het een idee voor de meiden op de foto om in hun dagelijkse kledij eens een maandje in een door de “Arabische Lente” bevrijde en verlichte landen te gaan leven.
  Vooral een keertje top-less zonnen zou ik zeggen, we kunnen aan de hand van de gebitsgegevens naderhand vaststellen wie waar en wanneer het loodje gelegd heeft.

  Like

  • oogenhand zegt:

   G.Deckzeijl zegt:
   1 oktober 2012 om 22:33

   Ik ben rond de veertig. In de jaren negentig was Links-extremisme pro-Servisch.

   Jan zegt:
   1 oktober 2012 om 22:55

   Dat heb ik gebruikt om moslims onder druk te zetten niet PvdA maar SP te stemmen.

   tijluylenspiegel zegt:
   2 oktober 2012 om 01:46

   Uitstekend plan.

   Like

 11. Jan zegt:

  @tijluylenspiegel zegt:
  2 oktober 2012 om 01:46

  Op de foto staan geen ‘meiden’ maar ‘kutwijven’, ofwel ‘pussy rioteers’.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Islam en Links hebben veel gemeen namelijk 100den miljoenen doden. De pedo profeet Mo kon er wat van, maar Stalin, Pol Pot, en Mao konden zeker zo goed mensen bij miljoenen te laten vermoorden, dat reageerders maakt duidelijk waarom de ” linkse kerk”, met alle macht de MUZELMENSEN pampert en nog 100 duizenden van deze onaangepasten hier wenst te krijgen.

  Like

 13. Jan zegt:

  De werkwijze van politiek links:
  Universiteit van Californië bestempelt Israël in een GEHEIME ZITTING als racistische staat.
  The resolution, passed through the student organization with unanimous support, claims there is a “wealth of scholarship and legal opinion” that exists affirming “racism” on behalf of Israel.
  http://www.campusreform.org/blog/?ID=4405

  Socialisten: achterbaks en achterlijk volk. Maar dat moet ook wel want anders vallen zij van hun geloof af en komen in het ‘foute’ kamp terecht.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @oogenhand 04:24
  Rond de veertig? Wat moet ik daarmee? Ik ben niet rond de 60 maar 63. En wat moet ik met de info dat links-extremisme in de jaren ’90 pro-Servisch was? Is dat je antwoord op mijn vragen of je lid was van de CPN* en politiek geschoold bent?
  Nee, wij zitten niet op elkaars golflengte. Klik dit maar eens aan:
  http://tinyurl.com/bue79he
  *in theorie kan het omdat die partij in 1990 opging in dat het drastisch uitgedunde clubje van J.Sap. Jij mag het zeggen: ik ben benieuwd.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/GroenLinks

  Like

  • oogenhand zegt:

   Ik ben in 1971 geboren, op 22 november. Ik ben nooit lid geweest van de CPN, en eigenlijk heeft mijn kennis over het Linkse “anti-racisme” zich pas ontwikkeld in de loop van het eerste decennium van de 21e eeuw.

   Like

 15. @Jan. De Elders of Zion had daar een passend antwoord op:
  http://elderofziyon.blogspot.nl/p/eoz-posters-for-apartheid-week.html
  Het werd hun echter niet in dank afgenomen….

  Like

 16. De Ekster zegt:

  Sorry hoor, maar “links-extremen” zijn m.i. nooit pro-Servisch geweest. De Serven stonden in hun toenmalige strijd zo goed als alleen. Van (extreem) links tot (extreem) rechts, iedereen was tegen hen. De linksen wilden over het algemeen hun handen er niet aan branden, of kozen partij voor de zogenaamde slachtoffers (moslims spelen die rol als geen ander, dat weten jullie). Hun informatie kwam van de internationale, gemanipuleerde media maar dat vond links noch rechts een punt van zorg. Sommigen linksen dachten hoogstens dat alle partijen in meer of mindere mate schuld hadden aan het drama, en daar zat ook wel wat in. Alleen de SP was, terecht, tegen (ongemandateerd en dus illegaal) NAVO-ingrijpen. De NAVO had hier sowieso niets te zoeken en ging zijn boekje ver te buiten. Maar ach, geen haan die ernaar kraait..

  Rechts was bijna automatisch ook anti-Servisch want tja, de Serven en de weinige overgebleven “echte” Joegoslaven (mensen die nog in het Joegoslavische ideaal geloofden), dat waren toch een soort communisten.. helaas is het gelopen zoals het gelopen is; de ongelijke strijd tegen de combinatie van fascistische Kroaten en moslims, de NAVO en het Westen van links tot rechts, bleek niet te winnen. Men had alleen een klein beetje -voornamelijk- morele steun van de Russen, Chinezen en Grieken. Dit was niet genoeg en Joegoslavië werd vernietigd..

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @De Ekster 11.38. uur, helemaal mee eens. En daarom mocht de nederlandse en europese bevolking ook niet weten, dat het MOSLIMBEEST ORIC, 100 servische dorpen had uitgemoord!
  We zijn verkocht door onze eigen politici!

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Niet de eerste keer dat ze in Marokko niet blij zijn en het zal ook niet de laatste keer zijn.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13022638/__Abortusboot_zint_Marokko_niet__.html

  Like

 19. oogenhand zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  2 oktober 2012 om 13:48

  Afgoderij is erger dan slachting, dus valse godsdienst is erger dan abortus.

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Ik begrijp je pseudo-wetenschappelijke codetaaltje nog steeds niet, oogenhand.
  Maw: leg eens uit waarom in jouw (toch wel zeer aparte) beleving slachting minder erg is dan afgoderij.Heb ook eens op je blog rondgekeken. Masochistisch sfeertje…
  Je bent inderdaad iets heel aparts en wat me ook opviel daar: NADA comments.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Er zijn inderdaad vrij weinig comments, maar ze zijn er wel. De islam beweert dat niet-moslim zijn(afgoderij) erger is dan niet-moslims doden(slachting). Je kent de islam erg slecht; ik trek uit hun eigen premissen niet-moslim conclusies. Waarom zou er een masochistisch sfeertje heersen?!

   Like

 21. Jan zegt:

  Zelfhaat en racisme van links volk:

  (Bron: pinews)

  Like

 22. Alf Janszoon zegt:

  Uit de onzin die deze idioot Manfred Ecker uitkraamt kan men afleiden dat hij nauwelijks iets afweet van het mohammedanisme. Voor hem is deze smerige veroveringsideologie een soortement Arabische bevrijdingsideologie. Notabene een ideologie die slavernij als doodnormaal beschouwd. In vergelijking met linkse randdebielen zijn de protagonisten van One Flew over the over the Cuckoo’s Nest lucide superintellectuelen. Manfred Ecker is een mannelijke versie van Karen Armstrong.

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  Zal ik je eens wat vertellen, oogenhand? Los van het feit dat dit voor mij één van de betere anti-islamblogs is, vraag ik me nog steeds af of ons land iets opschiet met al die comments, ja, inclusief die van mij en of ze wel gelezen worden door degenen die wel lezen en niets posten.
  Een typerend voorbeeld van die laatste categorie gaat hierbij:
  http://tinyurl.com/cefoq5p
  Enerzijds voel ik me geroepen om door te gaan de onwetenden te waarschuwen, aan de andere kant me iedere keer weer realiserend dat het voor het gros toch geen reet uitmaakt.
  Dat heet ook wel repressieve tolerantie. Moet jij vlak tegen je 41ste snappen, lijkt me.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  In Nigeria gaat het ook maar door. Lees net bij http://www.pow ned. dat daar 26 studenten zijn afgeslacht door moslimsstrijders. Jawel, echt het “geloof van de vrete”, kotsen moet ik van het woord ISLAM en de naam MOHAMMED!

  Like

 25. lucky9 zegt:

  Finale conclusie?
  Oogenhand is ondanks zijn takiyya-website een islamofiel trol.
  De versnelling à la Lance Armstrong verbaast me geenszins.
  Oogenhand is een islamo-fascist die hier beter de plaat zou poetsen.

  Like

 26. Jan zegt:

  Islamitische ‘godsdienst’lerares wil homoseksuelen verbranden
  Laut den Berichten versuchte die “Pädagogin” auch, Schüler mit weiteren homophoben Aussagen in Angst zu versetzen. So habe sie im Unterricht erklärt: “Das Schwarze Meer ist die umgedrehte Hölle, in der [die Homosexuellen] zu Tausenden liegen”.
  http://haolam.de/artikel_11144.html

  Like

 27. Zijn die linksen nu zo dom dat ze niet door hebben dat ze dan op een gegeven moment ook in zo’n vuilniszak moeten rondlopen of denken ze dat ze een voorkeursbehandeling kunnen verwachten van degenen die onvoorwaardelijke onderwerping eisen?

  Volgens mij hebben ze de vrouwvriendelijke versie van de koran gelezen, een andere verklaring kan ik echt niet geven….

  Like

 28. @Pieter Veenstra 13.56 uur; Linksen hebben niet de vrouw-vriendelijke versie van de koran gelezen omdat die niet bestaat en omdat ze de koran niet lezen. Maar ze hebben de valse uitleg van de koran gehoord van moslims over de vrouw-vriendelijke teksten die zogenaamd in de koran staat. Volgens de moslims is de ‘profeet’ ook een zeer liefdevolle man. Want moslims mogen volgens de koran hun vijanden en ongelovigen voorliegen.

  Like

 29. Jan zegt:

  Moslims en socialisten in Wenen roepen op om Joden te vermoorden

  Anti-Israel demonstrators gathered on Friday in the heart of Vienna, protesting Israel’s Operation Pillar of Defense and chanting slogans calling for the murder of Jews and bashing the Jewish state.
  http://tundratabloids.com/2012/11/in-vienna-once-again-the-cries-of-death-to-the-jews-are-heard.html

  Oostenrijk heeft een naam hoog te houden, zullen wij maar zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s