Bosbranden in Zuid-Europa zouden volgens de Russische geheime dienst aanslagen van Al Qaida zijn

Geheime diensten en terroristen onderhouden samenzweringstheorieën en geloven wederzijds in de macht van de desbetreffende tegenstander. In mei kwam het eerst tot het laatste Online-magazine van Al Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP) – “Zij hebben de dronen, wij hebben de sharia”. Zoals altijd werd daarin de Open Source Jihad gepredikt, dus mensen in westerse landen werden opgeroepen tot het plegen van terreuraanslagen die aan zoveel mogelijk mensen het leven kosten of die mogelijk grote schade veroorzaken om zodoende de ongelovigen te bestrijden. Als voorbeeld werd voorgesteld om bij droogte en gunstige windrichting bossen in brand te steken om zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Per slot van rekening zou hiertoe een sigaret al volstaan.

De Russische geheime dienst FSB was hier blijkbaar van onder de indruk. Er bestaan geen bewijzen voor, maar de directeur van de FSB, Alexander Bortnikov, maakte woensdag Al Qaida verantwoordelijk voor de bosbranden in Zuid-Europa. Dat zou deel uitmaken van de strategie om “duizend steken” tegen het Westen uit te voeren om het te verzwakken. En hij nam over wat hij vermoedelijk in “Inspire” had gelezen: “Deze methode maakt het Al Qaida mogelijk belangrijke economische en morele schade te veroorzaken zonder veel voorbereiding of hoge kosten.”

De chef van de geheime dienst verwees ook naar instructies om een “bos-Jihad” te veroorzaken, die men op websites en op forums van extremisten ontdekt zou hebben. Daarvoor zou echter geen geheime dienst nodig zijn, die de propaganda klakkeloos overneemt om zijn eigen soepje te koken. Om te motiveren waarom men de daders niet op het spoor is gekomen, zei hij, dat de veiligheidsautoriteiten nu eenmaal “minimale kansen” zouden hebben om de brandstichters op heterdaad te betrappen.

Milieugroeperingen zoals Greenpeace wijzen de bewering van de hand. Ivan Blokov van de Russische afdeling zei, dat hij niet geloofde dat de bosbranden zouden zijn veroorzaakt door terroristische activiteiten. In werkelijkheid bestaat hiervoor geen enkel bewijs, maar de AQAP kan er in ieder geval prat op gaan door de Russische geheime dienst als daders genoemd te zijn. Nikolai Shmatkov van het WNF is ervan overtuigd dat de branden zijn ontstaan door menselijke zorgeloosheid.

De radicale islamieten uit de noordelijke Kaukasus zien dat uiteraard precies omgekeerd, omdat zij eenzelfde eenvoudige zienswijze volgen of denken zo propaganda te kunnen maken. Voor hen is de FSB een criminele organisatie, die zelf verantwoordelijk is voor de branden, die hij nu echter Al Qaida in de schoenen wil schuiven. Terroristen en geheime diensten leven in een wereld van samenzweringen, omdat zij hier wezenlijk deel van uitmaken.

De FSB zou zich vooral op de activiteit van terroristen uit de noordelijke Kaukasus richten, die niet alleen in Rusland, maar ook in Afghanistan, Pakistan en Syrië actief zijn. Dat opnieuw versterkt de Russische positie, die het regime van Assad ondersteunt en die rebellen zoals deze eerder als radicaalislamitische terroristen beschouwt. En hij waarschuwde ervoor dat Al Qaida vooral in de Sahara-Sahel-zone en in de Hoorn van Afrika in regeringen zou binnendringen.

Bron:

http://www.heise.de/tp/artikel/37/37749/1.html

Auteur: Florian Rötzer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Europa, Rusland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Bosbranden in Zuid-Europa zouden volgens de Russische geheime dienst aanslagen van Al Qaida zijn

  1. Goed artikel, goed dat hier opnieuw aandacht aan wordt besteed!

    Like

  2. Dorith (Haifa) zegt:

    Ook hier hadden we een paar bosbranden, tegelijk, en er wordt rekening mee gehouden dat het met opzet is gebeurd en niet door baldadige Joodse jongens.

    Like

  3. Hellen zegt:

    Ik verbaas me daar totaal niet over , die zandvlooien zijn erger dan demonen , een geweten hebben ze niet , dat is verloren gegaan , samen met enig gevoel voor menselijkheid ,1400 jaar inteelt heeft zo zijn prijs , de sekte wrede en bloeddorstige islamieten kennen maar 1 ding , vernietiging van de kaffir en de overname van de landen waar ze als slangen binnen zijn gekronkeld , uiteindelijk , als we niet MASSAAL de handen ineen slaan en vechten voor onze toekomst ((wat inhoud dat we het islamitisch tuig terug trappen naar de achterlijkheid , DE plek waar ze thuis horen )) wordt onze wereld de fucking hel op aarde .

    Like

  4. Jan zegt:

    In 2010 waren het moslims die de Carmel in lichterlaaie zetten. In diverse landen stond dit uitschot te jubelen, blij dat er doden vielen en enorme schade aangericht werd.
    Arabs Celebrate Carmel Fire as “Punishment from Allah” and Condemn Muslim Governments That Helped “the Enemy”
    http://jewishvoiceandopinion.com/2010/12/arabs-celebrate-carmel-fire-punishment-allah-condemn-muslim-governments-helped-enemy/

    Drie maanden later: LEADER OF MUSLIM MOVEMENT ARRESTED FOR FOREST FIRE ARSON
    http://www.ruthfullyyours.com/2011/02/23/leader-of-muslim-movement-arrested-for-forest-fire-arson/

    Like

  5. G.Deckzeijl zegt:

    Die tapijtvreters geven zelf de oplossing voor de door hun veroorzaakte ellende aan: drones!!!
    Mijn advies aan de autoriteiten: maak ze het leven zuur met DRONES, dag in, dag uit, eradicate the SCUM of the earth!!!!

    Like

  6. E.Eliveld zegt:

    Of het nu gaat over bosbranden of besmette voedingsmiddelen, het zijn de perfecte aanvals methoden. Dat bepaalde lieden deze afdoen als onzin louter omdat zij zelf ze niet zouden toepassen is kolder. Lui als die van Greenpeace hebben helemaal geen belang bij het aanwijzen van de echte schuldigen. Daar raakt die organisatie brodeloos van. En daarbij, er zou ook niemand gek genoeg zijn om met een vliegtuig een gebouw in te vliegen. Ow… wacht. Totdat je in de geschiedenisboekjes kijkt. Er zijn in WW2 heel wat manschappen en schepen aan verloren.

    Waterreservoirs zijn het volgende doelwit. Gevolgd door windparken.

    Like

  7. Johanna Haarlem zegt:

    ik reed vorige week langs de grens naar frankrijk vanuit spanje…als je die schade ziet OMG zeer heftig gezicht die verbranden plekken en zo dicht bij de weg zijn ook doden gevallen ik heb wat foto’s ervan tijdens die branden langs de grens..in het drukste tijd van het jaar…noord spanje is een heel groot toeristen gebied met veel NOORD europese vakantie gangers ik zal als ik terug rijd volgende week wat foto’s maken vanuit de auto…want ik kom terug naar nederland 🙂 blij en noodzaak operatie te ondergaan…grts.medestrijders ….tot gauw weer..

    Like

  8. @Johanna Haarlem: Alvast heel veel sterkte toegewenst en hopelijk gaat straks alles naar wens! Beterschap!

    Like

  9. Verleden jaar had ik dit al vermeld in één van de nieuwsbrieven. Wij hadden deze oproep al op de Arabische facebook’s gelezen. Niemand geloofde het toen. Wat E. Eliveld zegt Waterreservoirs, het zal me niets verbazen. Inclusief smerige bommen.

    Like

  10. Tom Hendrix zegt:

    @Hellen 14.27. uur, inderdaad zullen de muzelmensen alles in het werk stellen om ons het leven volkomen onmogelijk te maken. Ik zie ze overal toe in staat dat vuile grafvolk!

    Like

  11. G.Deckzeijl zegt:

    Muzelmensen zijn GEEN mensen, Tom, je moet je vergissen.
    Het gaat hier zuiver om eeuwenlang genetisch gemanipuleerde vrouwenHATERS.

    Like

  12. louis-portugal zegt:

    Het vorig jaar was er ook al sprake van bij de grote branden in Griekenland door turken.
    Op de uitleg van de amerikanen over het bezit van chemische wapens was duidelijk te zien dat die intallaties op opleggers stonden.
    Je hebt ook niet veel nodig om die rotsooi te maken.
    Syrië heeft zeer veel chemische wapens zegt men.
    Voor mij nogal duidelijk dat die door Sadammensen naar Syrië gereden zijn.

    Like

  13. Martien Pennings zegt:

    Waarom denkt iedereen hier toch dat de islam primair parasitair (uitzuigend) en dan vervolgens ook nog destructief is (bosbranden en zo)?
    Geeft 1400 geschiedenis van de islam daartoe dan enige aanleiding?

    Like

  14. Nederland heeft ook zwakke plekken maar goed voor islamitische terroristen. Bijvoorbeeld de Afsluitdijk.

    Like

  15. Pingback: Bosbrandaanslagen in Jeruzalem | E.J. Bron

Plaats een reactie