GOED NIEUWS!

Duitse nieuwszenders raken massaal toeschouwers kwijt. Wat hebben de print-branche en het televisienieuws gemeenschappelijk? Blijkbaar zijn steeds minder mensen in hen geïnteresseerd. Nadat de IVW vrijdag slechte oplagecijfers voor gedrukte media publiceerde, publiceerde Media Control nu een evaluatie, die laat zien dat “Tagesschau” en “Heute” en de meeste andere nieuwszenders massaal toeschouwers kwijtraken. In de eerste drie kwartalen bereikten de nieuws vlaggenschepen van het ARD en het ZDF een dieptepunt over de afgelopen 20 jaar.

Media Controle berekende, dat gemiddeld ongeveer 4,92 miljoen toeschouwers vanaf drie jaar naar de “Tagesschau” op Duitsland I zouden kijken. Daarmee viel de reikwijdte voor het eerst onder de 5 miljoen. In de eerste drie kwartalen van 2002 keken er nog gemiddeld 5,98 miljoen mensen. In 1992 waren het 8,33 miljoen.

Destijds keken er ook nog 6,99 miljoen mensen naar “Heute” op Duitsland II (ZDF). Op dit moment bereikt het nieuws op Duitsland II nog slechts 3,23 miljoen toeschouwers.

Ook met de privézenders gaat het niet goed. Voor “RTL aktuell” telden de statistici 3,48 miljoen toeschouwers (marktaandeel: 17,2%). In 2006 berekende Media Control ongeveer dezelfde slechte cijfers voor de zender uit Keulen. De “Sat. 1 Nachrichten” bereikte daarentegen 1,79 miljoen mensen. Een slechter resultaat behaalde de zender het laatst in 2009.

Bron:

http://meedia.de/fernsehen/tv-nachrichten-verlieren-massiv-zuschauer/2012/10/22.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, mainstream-media. Bookmark de permalink .

18 reacties op GOED NIEUWS!

 1. Misschien moet POPNED ook in Duitsland beginnen. Even wachten dan krijgt de NOS etc. het zelfde cadeautje.

  Like

 2. Zou het dan toch zo zijn dat een groot aantal Duitsers de MSM beginnen te ontwijken of heeft het te maken met de meest onzinnige prut-programma’s die er tegenover worden gezet op andere netten?

  Like

 3. Zo dom is het volk nog niet. De mensen zijn het spuugzat, al die slappe praatjes, terwijl ze om zich heen en in de eigen portemonnee zien hoe hard ze erop achteruit gaan. 2013 wordt een roerig jaar: mark my words!

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  Jullie zien het allemaal verkeerd!
  Die ‘zeikbuiskindertjes’ verdwijnen gewoon, het aantal autochtone Duitsers neemt af en het aantal allochtone neemt toe en die laatsten kijken niet naar het Duitse nieuws.
  Die kijken via de schotel naar hun eigen kamelenkeutelgereutelnieuws.

  Like

 5. “kamelenkeutelgereutelnieuws” haha da’s een goeie!

  Like

 6. Piet Klont, ook hier gebeurt hetzelfde en dit probeert men zo op te vijzelen:
  “De publieke omroep wil allochtone kijkers beter bedienen, maar achterhalen welke programma’s deze groep Nederlanders graag ziet, is haast onmogelijk. Hun kijkgedrag blijkt moeilijk te meten.”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1140692/2009/05/28/Allochtoon-duldt-geen-pottekijkers-bij-de-tv.dhtml

  Like

 7. lucky8 zegt:

  Allochtoon duldt geen pottekijkers bij de tv

  Raak!

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Zelfs het internet wordt geketend en aan banden gelegd !
  Ohbama zal winnen, koste wat kost !

  We worden allemaal bedrogen!
  De prez. “debate” wordt op dit eigenste ogenblik gecensureerd.

  FASCISME RULES!
  Zelfs dit bericht stootte op tegenstand!

  Like

 9. Piet Klont zegt:

  @realpredictor:

  ‘Allochtone kijkers’ – ‘deze groep Nederlanders’
  Laat de publieke omroep eerst maar eens duidelijk maken wat ze nu eigenlijk bedoelen.
  Zelfs dat kunnen ze niet.
  En waar deze ‘groep’ naar kijkt? ‘The Flintstones in the desert’ seizoen zevenhonderdnogwat.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Mensen worden dat LINKSE GEZEVER kotsmoe. Het constant goedpraten van het GEDROCHT EU en de ISLAM, dat gaan de mensen zien, en ook merken in de beurs.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Tom ik hoop dat je gelijk hebt.
  Des te rijper wordt het land om die rommel aan te gaan pakken hoewel ik het bij de verkiezingen niet gemerkt heb..

  Like

 12. De mensen zijn het zat om al dat oorlogsgeweld op teevee te bekijken! Aanslagje hier en aanslagje daar. Altijd in het MIdden Oosten en Afrika. Altijd weer van fundamentalistische moslimstrijders.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 14.52. uur, daarom noemen zij zich ook ” aanhangers van de religie van de vrede”.
  Whoehahahaha.

  Like

 14. Anneke zegt:

  Inderdaad HEEL goed nieuws!!! !!! Een boek lezen, een instrument bespelen, nog wat resterende huishoudelijke werkzaamheden afwerken, geeft de mens veel meer positieve energie. Wij werden op een gegeven moment letterlijk doodmoe van al die tv-nonsens!!! !!! Talentenjacht zus, zangtalent zo, slecht -, dus deprimerend nieuws weergeven, lotootje daar, bingootje hier en zo kan ‘k nog wel effe doorgaan. Op een moment gingen we beseffen hoe gewoon het inmiddels was geworden om elke avond die glazen kijkdoos aan te zetten. Duf en suf in de loop van de avond, (enigzins kregel naar elkaar notabene),van al ’t EENTONIGE slechte nieuws en al die politieke omkoop kletspraat-nonsens. Denk bijv. effe aan Pauw&Witteman….VERSCHRIKKELIJK!!!
  “Héél wat miljarden €uroos zijn hier-aan al verloren gegaan….” Hilversum en Den Haag:….dank je…tussen dikke aanhalingstekens!!!

  Like

 15. Jan zegt:

  Ik kijk nog naar ‘Wilsberg’ en ‘Ein starkes Team’, maar die zijn vreselijk on-politiek-correct en misschien daarom nog mondjesmaat te zien.

  Like

 16. rommel zegt:

  “Des te rijper wordt het land om die rommel aan te gaan pakken …”
  Ja natuurlijk, ik heb het weer gedaan.

  Like

 17. P.M. zegt:

  @rommel 16.51
  Niks; “natuurlijk, ik heb het weer gedaan.” De rommel en rotzooi móét aangepakt , anders vergaan we er nog in.
  Van Mij mogen ze liever Gisteren dan Vandaag oprotten. Krijgen Wij meer Ruimte om te leven, en Hopelijk OOK in onze portemonnee.

  Like

 18. Jan zegt:

  Omdat er niets op tv is op dinsdag dat maar het bekijken waard is, helemaal gratis een complete film. Voor romantische zielen, maar dat zijn wij allemaal, dus dat zit wel goed:
  Loving Leah

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s