De islam streeft het katholicisme voorbij als dominante religie in Frankrijk

(Door: Soeren Kern)

Ondertussen heeft de socialistische regering in Frankrijk onlangs een nieuwe megamoskee in Parijs ingewijd als een eerste stap in de richting van het ‘geleidelijk bouwen aan een Franse vorm van de islam’.

Volgens een nieuwe opiniepeiling vindt een meerderheid van de mensen in Frankrijk dat de islam teveel invloed heeft in de Franse samenleving en bijna de helft ziet de moslims als een bedreiging voor hun nationale identiteit.

Uit de enquête blijkt dat het imago van de islam in Frankrijk aanzienlijk is verslechterd. Uit de bevindingen blijkt ook dat Franse kiezers zich steeds ongemakkelijker voelen over de massale immigratie vanuit de islamitische landen, die aangemoedigd is door een generatie van politieke en culturele elites in Frankrijk die zich gewijd hebben aan het creëren van een multiculturele samenleving.

De enquête, die is uitgevoerd door het Franse Instituut voor de Publieke Opinie (of IFOP, zoals het meestal wordt genoemd) en op 24 oktober is gepubliceerd in de centrumrechtse krant ‘Le Figaro’, toont aan dat 60% van de Fransen gelooft dat de islam ‘te zichtbaar en te invloedrijk’ is geworden in Frankrijk – in een eerdere enquête, twee jaar geleden, was dat 55%.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 43% van de Fransen de aanwezigheid van islamitische immigranten als een bedreiging voor de Franse nationale identiteit beschouwt, slechts 17%  vindt dat die de samenleving verrijken.

Daarnaast geeft 68% van de mensen in Frankrijk de schuld van de problemen die in verband staan met de integratie van de islamitische immigranten aan de immigranten die weigeren te integreren (twee jaar geleden was dat 61%), en 52% wijt die aan culturele verschillen (twee jaar geleden was dat 40%).

Het onderzoek laat ook een groeiende weerstand zien tegen de symbolen van de islam. Bijna tweederde (63%) van de Fransen zegt dat ze tegen het door moslimvrouwen in het openbaar dragen van een sluier of de islamitische hoofddoekjes zijn, tegen 59% twee jaar geleden.

Bovendien blijkt uit de enquête dat slechts 18% van de Fransen zegt dat zij de bouw van nieuwe moskeeën in Frankrijk steunt (tegen 33% in 1989 en 20% in 2010).

“Onze opiniepeiling laat een verdere verharding zien in de opvattingen van de Fransen”, vertelde Jerome Fourquet, afdelingshoofd van de opinieafdeling  van de IFOP, aan Le Figaro. “In de afgelopen jaren is er geen week geweest of de islam stond wel om sociale redenen in het centrum van het nieuws: de sluier, halal voedsel, dramatisch nieuws als terroristische aanslagen of om wereldpolitieke redenen,” zei hij.

Frankrijk, dat de thuisbasis is van naar schatting zes miljoen moslims, heeft de grootste moslimbevolking van de Europese Unie. Er zijn nu in feite meer praktiserende moslims in Frankrijk dan er praktiserende rooms-katholieken zijn.

Hoewel 64% van de Franse bevolking (of 41,6 miljoen van de 65 miljoen inwoners van Frankrijk ) zichzelf als rooms-katholiek beschouwt, is slechts 4,5% (of 1,9 miljoen) van hen praktiserend katholiek, volgens een afzonderlijke enquête over het katholicisme in Frankrijk, gepubliceerd door het IFOP in juli 2009.

Ter vergelijking; 75% (of 4,5 miljoen) van de naar schatting zes miljoen meestal etnische moslims uit Noord-Afrika en uit het zuidelijke deel van de Sahara in Frankrijk beschouwt zichzelf als ‘gelovigen’ en 41% (of 2,5 miljoen) zegt dat ze ‘praktiserende’ moslims zijn, volgens een diepgaand onderzoeksrapport over de islam in Frankrijk, dat in juli 2011 gepubliceerd werd door het IFOP.

Alles bij elkaar genomen bieden de gegevens van het onderzoek empirisch bewijs dat de islam goed op weg is om het rooms-katholicisme als de dominante religie in Frankrijk in te halen.

Deze trend blijkt ook uit het feit dat moskeeën vaker in Frankrijk worden gebouwd dan rooms-katholieke kerken; momenteel zijn er bijna 150 nieuwe moskeeën in aanbouw in Frankrijk.

Volgens een onderzoeksrapport “Het bouwen van moskeeën; de invloed van de islam in Frankrijk en in Nederland” is het totale aantal moskeeën in Frankrijk in de afgelopen tien jaar al verdubbeld tot meer dan 2.000. De imam van de grote moskee van Parijs, Dalil Boubakeur, heeft opgeroepen om het aantal moskeeën in het land opnieuw te verdubbelen — tot 4.000–om aan de groeiende vraag te voldoen.

De afgelopen tien jaar heeft de katholieke kerk daarentegen slechts 20 nieuwe kerken in Frankrijk gebouwd en meer dan 60 kerken zijn officieel gesloten, waarvan vele zijn voorbestemd om een moskee te worden, volgens een onderzoek dat uitgevoerd is door La Croix, een rooms-katholiek dagblad dat gevestigd is in Parijs.

In de afgelopen weken zijn in de stad Vierzon in centraal Frankrijk spanningen opgelaaid over de voorgestelde verbouwing van een leegstaande kerk tot een moskee. De controverse heeft betrekking op Saint-Eloi, een kleine kerk gelegen in een arbeiderswijk, die is overgenomen door immigranten uit Marokko en Turkije.

In een interview met het Franse weekblad ‘Le Nouvel Observateur’ zei Alain Krauth, de pastoor van de grootste katholieke kerk in Vierzon: “De christelijke gemeenschap is niet meer zo belangrijk als die in het verleden was. Als gematigde moslims Saint-Eloi kopen, kunnen wij alleen maar blij zijn dat de moslims van Vierzon in de gelegenheid worden gesteld om hun godsdienst te beleven”.  Zijn opmerkingen werden met verontwaardiging begroet door lokale burgers, die nu proberen te voorkomen dat de kerk een moskee wordt.

Soortgelijke tonelen spelen zich af in heel Frankrijk.

In de nabijgelegen stad Poitiers hebben ongeveer 70 leden van een conservatieve jeugdgroep, die bekend staat als de ‘generatie die voor hun identiteit opkomt’ (Generation Identitaire), onlangs een moskee bezet die is gebouwd in de fundamentalistische moslimwijk Buxerolles van de stad. De overval, die ’s morgens vroeg op 21 oktober plaats vond, was bedoeld als een protest tegen de toenemende invloed van de islam in Frankrijk.

De demonstranten klommen op het dak van de moskee (foto’s hier) en ontvouwden een spandoek met de symbolische uitdrukking ‘de generatie 732 die voor haar identiteit opkomt’, een verwijzing naar het jaar 732, toen Karel Martel de oprukkende moslimlegers ten noorden van Poitiers tot staan bracht (ook bekend als de Slag bij Poitiers).

Ondertussen heeft de socialistische regering in Frankrijk onlangs een nieuwe megamoskee in Parijs ingewijd als een eerste stap naar ‘een geleidelijke opbouw van  een Franse vorm van de Islam’.

De nieuwe moskee, gelegen in Cergy-Pontoise, de noordelijke buitenwijk van Parijs, is niet alleen royaal van afmetingen (hier foto’s), maar is ook zeer zichtbaar in symbolisch opzicht; de torenhoge minaret, die met opzet de horizon van de stad wijzigt door groter te zijn dan elke kerktoren in de buurt, is bedoeld om het  ‘nieuwe symbool van de islam in Frankrijk’ te worden.

Tijdens de openingsplechtigheid in de moskee in Cergy, sprekend namens de Franse president François Hollande, verwoordde Manuel Valls van de socialistische regering, de  Franse Minister van Binnenlandse Zaken, het beleid van de regering met betrekking tot de bouw van nieuwe moskeeën in Frankrijk. Hij verklaarde: “Wanneer een moskee in de stad is gebouwd, laat die heel eenvoudig zien dat de islam zijn plaats in Frankrijk heeft verworven”.

Soeren Kern is een ‘Senior Fellow’ op het in New York gevestigde Gatestone Instituut. Hij is ook Senior Fellow voor Europese politiek op de in Madrid gevestigde ‘Grupo de Estudios Estratégicos’. Volg hem op Facebook.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3426/islam-overtaking-catholicism-france

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op De islam streeft het katholicisme voorbij als dominante religie in Frankrijk

 1. oogenhand zegt:

  Maar eh, godsdienst is toch allemaal schadelijke en gevaarlijke onzin?! Wat is dan het probleem als de ene vorm van onzin vervangen wordt door de andere vorm van onzin? In tegenstelling tot het Katholicisme zijn mijn religieuze ideeën duidelijk Anti-Islamitisch, en inzake euthanasie beter verenigbaar met Atheisme.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Eigenlijk zijn de Fransen achetrlijk;wij weten toch dat alle veranbderingen aan de islam na de dood van de Profeet Mohammed van de profeet komt?Nu zijn het de Goddelozen (seculieren) dat een nieuwe islam in Frankrijk willen creeren?Dat moet wel een mop zijn.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik bedoel van de Sjeitan komt

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Eén belangrijk verschil oogenhand: het katholicisme kalft af en de islam neemt toe.

  Ook is het katholicisme enigszins teruggekomen van bepaalde Middeleeuwse opvattingen:

  Ik ben niet katholiek en de kerk kan en wil mij ook niet dwingen om katholiek te worden.

  Vrije keuze, nietwaar. Dat staat bij de islam nog te bezien.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  IK wist wel dat het sarcastisch bedoeld was. Zo langzamerhand heb ik je stijl van schrijven wel door.

  Indirect geef ik de militante atheïsten hier antwoord.

  Like

 6. BertG. zegt:

  @oogenhand,
  Laat iedereen lekker geloven wat ie wil maar val vooral andere er niet mee lastig.
  Wat je thuis doet, moet je zelf weten. Boeit me voor geen meter.
  Laat staan wie er nou beter of slechter is. Met je militante atheisten. Hou toch man
  Ieder ze eigen lol en overtuiging ergens in of niet.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Let er op dat de de bevindingen van de dissertatie van Marcel Maussen over de bouw van moskeeën in Frankrijk EN Nederland en de verspreiding van de islam in beide landen niet publiekelijk zijn gemaakt!
  De link van dit proefschrift uit 2009 staat hier aangegeven en het 297 pagina’s document is hier ter inzage, zij het dat het onder copyright valt.
  Dat Nederland buitengewoon stilzwijgend aan de opmars van deze ”religie van de vrede” voorbij gaat is kenmerkend voor de verregaande slaafsheid die onze overheden en mainstream media ten aanzien van de islamisering aan de dag leggen.
  Met dit gegeven het achterhoofd wordt de vraag naar het WAAROM van de bereidwilligheid die Marx Rutte aan de dag legde om ruim baan baande te bieden aan de PvdA eisen des te dringender.
  Het gerucht wil dat hij de PvdA meer dan ter wille was, omdat hij absolute steun wilde voor zijn voorgenomen draconische bezuinigingsoperaties te kunnen uitvoeren.
  Deze onredelijke en onnodige maatregelingen zijn directe afgeleiden van de op hol geslagen EU politiek die opzettelijk vele miljarden naar armlastige landen wil doorsluizend onder het verkondiging van de aperte onwaarheid dat men ooit het weg gesluisde geld met interest teug zal zien.
  Ons land gaat kaal geplukt worden en ieder zal het merken.
  Nederland wordt gestraft voor het bezitten van welvaart die men op eigen kracht in voorbije tijden heeft opgebouwd!
  Rutte is een slaaf van de EU belangen geworden en daarmee een verraderlijke vijand van onze nationale belangen.
  Hij wordt voor de tweede keer een verrader door op ALLE sleutelposities in ”het kabinet Asscher” PvdA mensen toe te staan..
  Dat zal onder meer betekenen dat de dienstbaarheid aan de EU in de meeste ruime zin des woords en dus ook aan de opmars van de islam groter zal worden dan dat die ooit was..
  Qua gedrag lijkt onze Partij van de Allochtonen sterk op die van de Franse socialisten.
  De ontwikkelingen die wij in Frankrijk zien zullen ook de onze worden en mogelijk nog erger, omdat de Fransen in het algemeen een redelijke mate van nationaal zelfbewustzijn hebben bewaard en wij een elite hebben die nationale zelfhaat tot opperste deugd heeft verheven.
  Daarom koester ik zo’n totale afkeer van links!
  Als mijn afkeer zichtbaar zou kunnen worden dan zou elke stuk papier met deze tekst er op uit zichzelf vlam gaan vatten.
  Dit dubbele verraad moet mede te maken hebben met het bijwonen van Rutte en Pechtold -”uiteraard op persoonlijke titel’-‘ van een Bilderberg conferentie. Het verband tussen het onder invloed staan van daar verkondigde opvattingen en daardoor zonder enige terughoudendheid vóór de EU worden, en waarschijnlijk ook voor globale bestuursvormen, wordt langzamerhand pijnlijk duidelijk.
  Zo was de heer Herman van Rompuy, kort voordat hij werd voorgedragen voor het ”presidentschap van de EU”, nog te gast bij “”Bilderberg” waar hij een lezing mocht houden over de wenselijkheid van een wereldregering..
  Iedereen die in deze atmosfeer van Bilderberg heeft verkeerd , wordt naderhand onaangenaam vaag over de dingen die men daar te horen kreeg. Indien totale zwijgzaamheid een voorwaarde is om zo’n bijeenkomst bij te wonen, dan is wat men daar te horen krijgt alvast ABSOLUUT niet voor de oren van de burgers bestemd en dat belooft NOOIT iets goeds.
  Het wordt de hoogste tijd dat men ALLE bezoekers van deze bijeenkomsten in kaart brengt,zeker ook de Nederlandse, welke positie zij ook bekleden,want iedere deelnemer aan het Bilderberg circus moet als politiek zeer besmet worden gezien en dus niet meer handhaafbaar in de politieke arena,
  Indien wij enige waarde aan onze democratische vrijheden en rechten willen blijven hechten dan moeten wij ons ontdoen van iedereen dat zich door hun gedrag buiten en boven onze overheden willen stellen.
  Wij moeten niet willen dat een geheime club over ons meent te mogen en te moeten beslissen.
  Waar wij naar op weg zijn als land en werelddeel wordt langzamerhand duidelijker.
  Aan ons de taak om luid aan de bel te blijven trekken en ons voor te bereiden op hetere tijden.

  De tijd voor een grote opruiming komt in zicht.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 20.38. uur, inderdaad, helemaal waar! MARX RUTTE is gewoon ” a puppet on a string”, van de satanische EU BENDE! Onze ROVERHEID laat ons gewoon stikken, we moeten alles maar braaf slikken, en daarbij hebben ze ons ook nog eens de ISLAM, een weerzinwekkende ideologie, door “de strot”, geduwd. Bedankt onnozele stemmers van NEDERLAND, die gegaan zijn voor PIPO RUTTE, en de RODE SAMSOM!

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Het is vrij simpel deze Islamisering ten koste van de Katholieke Kerk te stoppen. Vergelijk:”Één God, drie Personen!” met “Één Islam, vier Rechtsscholen!”. Uiteraard de oortjes open peuteren met: “De hel is eeuwig!!!”. Atheisten die boos worden over deze religieuze taal zijn medeschuldig aan de Islamisering, en lopen bovendien kans zèlf in de hel te belanden. Denk aan de Weddenschap van Pascal.

  Like

 10. Richard zegt:

  Alles goed en wel, die percentages, maar de fransen hebben wel voor F. hollande gekozen. Dan schieten ze zichzelf tot express in hun voet?

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Richard 08.13. uur, ze hebben op Hollande gestemd, vanwege GRATIS GELD UIT BRUSSEL!
  Laten we ons niets wijsmaken, dit wordt allemaal geregisseerd, de uiteindelijke bedoeling is de EU HEILSSTAAT, ein Volk, ein Reich, ein FÜHRER!

  Like

 12. Wanneer bekend zo zijn wie er allemaal als brave slaafjes achter de NWO/Bilderberg aanhobbelen moet het , lijkt mij tenminste, niet zo moeilijk zijn om dergelijke mensen het vuur nader aan de schenen te leggen… Onder vergaande psychische en lichamelijke druk breekt op een gegeven moment iemand toch wel. Niet iedereen is kei hard…

  Bovenstaande zal een aantal wel te ver gaan maar het is dan ook een idee. Wat zij kunnen, zouden anderen ook moeten kunnen.

  Maar goed, we zullen zien…

  Like

 13. oogenhand zegt:

  Pieter Veenstra, de beste psychische druk is de angst voor eeuwige verdoemenis. De NWO heeft zich verbonden aan de Islam, de Islam lijdt aan ernstige interne spanningen, ook in Irak en Pakistan, dus zowel de NWO, als de Islamitische wereld moet een nieuwe godsdienst hebben. Één God, drie Personen? Één AFA, twee Vlaggen, één Islam, vier Rechtsscholen. De Hel is eeuwig!!!

  Like

 14. BertG. zegt:

  @oogenhand,
  Flikker toch een keer op met je eeuwige hel.
  Wel een goed idee voor jezelf trouwens. Go to hell.

  Zo hebben ze ook een nichtje van me gek gemaakt opgroeiend in een jehova gezinnetje.
  Doodsbang voor de hel gemaakt. En eeuwige verdoemenis.
  Verschrikkelijk dat er mensen zijn die bezig zijn om andere hier van te overtuigen.
  Je zal toch maar zo opgroeien. Opsluiten moeten ze die mensen.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 09.07. uur, helaas Pieter, de meeste nederlanders zijn ” watjes “, geworden. Ze gaan niet de straat op, blijkbaar vinden ze het wel goed. Tot… ze dadelijk niks meer te vreten hebben, en de euro door inflatie zo in waarde gekelderd is, dat ze 50 euro voor een brood moeten betalen. Het is om hopeloos van te worden.

  Like

 16. oogenhand zegt:

  @BertG.
  Jehova’s ontkennen uitdrukkelijk het bestaan van een hel na de dood. De hel kan inderdaad gebruikt worden om mensen gek te maken, maar ook om ze te ontgekken. Moslims kunnen met de hel ontgek gemaakt worden, en linkse Atheisten ook. Jammer genoeg willen rechtse Atheisen dat niet begrijpen. Daarom, ook jij loopt gevaar op de eeuwige hel na de dood.

  @Jan
  De Egyptenaar heeft het niet over de clitoris, maar over het clitoris-kapje, inderdaad vergelijkbaar met de voorhuid. Tegen clitoris wegsnijden wordt wel degelijk geageerd.
  http://howtolivelikeanomaniprincess.blogspot.nl/2011/02/dear-omani-women-female-circumcision-is.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s