Het echte nieuws over Gaza

Door Melanie Philips. Vertaling Likoed Nederland, 20 november 2012. Hierbij krijgt u wat informatie over de oorlog tussen Gaza en Israël die u door onverklaarbare redenen vandaag heeft moeten missen in de reguliere media.

Het aantal slachtoffers in Gaza van de Israëlische aanvallen is verbazingwekkend laag

Sinds het begin van de operatie ‘Pijler van Defensie’ afgelopen woensdag – gericht tegen de raketaanvallen van Hamas – zijn er meer dan 1000 Israëlische luchtaanvallen geweest. Op het moment van schrijven staat het Palestijnse dodental op 69. Dat is een verbluffend klein aantal dodelijke slachtoffers voor meer dan 1000 bombardementen.

Het toont niet alleen onomstotelijk aan dat de Israëli’s er alles aan doen wat ze kunnen om burgerslachtoffers te voorkomen, maar ook dat zij daarbij een graad van precisie hebben bereikt die geen enkel ander leger kan evenaren.

Uiteraard is elk burgerslachtoffer te betreuren. En de dood van kinderen is helemaal tragisch – vandaag is dat het geval, omdat een verkeerd doel is getroffen. Echter, dergelijke fouten kunnen gebeuren in een oorlog.

Bedenk ook nog dit: het aantal slachtoffers onder de Israëli’s door de duizenden raketten die vanuit Gaza op hen neer regen is laag. Dat komt door het antiraket schild en – vooral – het feit dat Israël haar burgers heeft voorzien van schuilkelders om zich in veiligheid te kunnen brengen.

In Gaza daarentegen – in gruwelijk contrast – stelt de Hamas leiding haar burgers bewust bloot aan beschietingen door de raket lanceerinstallaties tussen hen in te plaatsen, met als doel het aantal burgerslachtoffers – mannen, vrouwen en kinderen – te maximaliseren.

Een aantal Gaza burgers kunnen zijn gedood door Palestijnse raketten

Israël zegt dat maar liefst 60 van de 703 raketten die Hamas op Israël afvuurde – tussen vorige week woensdag en zaterdag – in Gaza zelf terecht kwamen, op Palestijnse burgers. De vraag is dus hoeveel van de 69 gedode Palestijnen werden getroffen door hun eigen raketten.

Voorbeeld: Hamas liegt dat een kind gedood werd gedood door Israël

Afgelopen vrijdag lieten media beelden zien van de Egyptische premier Hisham Kanil met in zijn armen een dood kind, Mahmoud Sadallah. Hamas beweerde dat het was gedood door een Israëlische luchtaanval. Experts van het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten die de locatie zaterdag bekeken, hebben gezegd dat ze van mening zijn dat de explosie die Mahmoud Sadallah heeft gedood, werd veroorzaakt door zo´n te vroeg neergekomen Palestijnse raket. Denkt u dat de media al een rectificatie hebben geplaatst voor de foutieve berichtgeving?

Hamas geeft het gebruik van menselijke schilden toe

Hij schreeuwde:

“Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

Denk daaraan de volgende keer als u hoort of leest over beweringen van Palestijnen of hun aanhangers over ‘massamoorden’ op burgers in Gaza.

Hamas gebruikt nu ook journalisten als menselijk schild

Hamas houdt 22 buitenlandse journalisten vast in Gaza. Volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn onder de gedetineerden negen Italiaanse burgers, een Canadees, een Zuid-Koreaan met de Franse nationaliteit en zes journalisten uit Japan. Daarnaast is het twee Turkse leden van de Rode Halve Maan verboden om te vertrekken.

Aanvulling Likoed Nederland: nadat dit artikel geschreven is, was er de chirurgische aanval op de media toren in Gaza. Zo chirurgisch dat alleen een leider van de terroristische Islamitische Jihad werd gedood, zonder dat er zelfs meer één journalist werd gewond. Dit is dus een onomstotelijk bewijs dat Palestijnse strijders niet alleen eigen burgers als menselijk schild gebruiken, maar ook buitenlandse journalisten.

Hamas verspreidt routinematig leugens

Hamas heeft onder meer beweerd dat de Israëlische luchthaven Ben Gurion is gesloten wegens hun raketvuur (leugen), dat het een Israëlische F16 vliegtuig heeft neergehaald (leugen), dat het doelen in Tel Aviv heeft geraakt (leugen) en dat de elektriciteit afgesloten zou zijn (leugen).

Wanneer stoppen de Westerse media met de veronderstelling dat het elke claim van Hamas kan geloven?

Hamas dreigt met menselijke bommen

Hamas dreigt om menselijke bommen te gaan gebruiken, zowel tegen Israëlische soldaten bij een grondoffensief in de Gazastrook als tegen Israëlische burgers in bussen en cafés. Dit is wat Israëlische soldaten en burgers te wachten staat. Want zoals Hamas parlementslid Fathi Mohammed zei (zie citaat hierboven), hebben de Palestijnen een doodscultus. Zij zijn toegewijd aan de dood en aan het doden, terwijl Israëli’s zich inzetten voor het leven en het redden van leven.

Palestijnen bijten in de hand die hen voedert

Ongekend voor een land in oorlog blijft Israël eten, brandstof en medische goederen leveren aan zijn vijanden in Gaza, om humanitaire redenen.

Zou enig ander land in de wereld de aanvoerroutes open houden naar mensen die duizenden raketten afvuren om burgers te vermoorden – of naar mensen die dreigen om zichzelf te veranderen in menselijke bommen?

Bron:

http://likud.nl/2012/11/het-echte-nieuws-over-gaza/

Auteur: Melanie Philips

(Vertaling Likoed Nederland)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Israël, mainstream-media. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het echte nieuws over Gaza

 1. Lucky9 zegt:

  http://video.foxnews.com/v/1978528038001/ground-invasion-of-gaza-imminent/?playlist_id=903226511001
  Laat ons vooral de smerige rol van de Obama-administratie niet vergeten. Luister naar Oliver North vanaf minuut 3. Dat is wat er écht gebeurt!

  Like

 2. Jan zegt:

  Hamas lanceert raketten in nabijheid van huizen

  Like

 3. Jan zegt:

  Hamas using Palestinians as human shields: We desire Death as you desire Life

  Uit eigen mond en Meulenbelt beweert glashard dat het gelogen is.

  Like

 4. daiyu-ninja zegt:

  anja heultmetdeislambelt, heeft bloed aan haar handen.
  Wanneer vertelt zij haar volgers eens de waarheid?
  NOOIT!!!
  anja is liever horende doof en ziende blind.

  Like

 5. @daiyu-ninja 18.29 uur; Liefde maakt blind!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Weet Likoed niet dat ik het alleenrecht heb op het vertalen van de artikelen van Melanie Phillips?
  😉

  Grapje Likoed. Hoeveel te meer eerlijke info over Israël hoeveel te beter. Well done!

  Like

 7. likoednederland zegt:

  Goede schrijfster he?

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Ik had wel graag willen weten wat er in het Engels als kop boven de laatste alinea heeft gestaan.
  Maar als ik naar de website van Likoed ga, vind ik géén link naar het oorspronkelijke artikel van Philips.
  “Israël voedert de hand die het bijt”
  Wat zou dat nou toch betekenen?
  Een bijtende hand?
  Die ook nog eet?

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  “Zij zijn toegewijd aan de dood en het doden”, einde citaat. Hoe waar Likoed Nederland, heeft iemand nog meer bewijs nodig over de perversiteit van deze mensen, nu ik zeker niet. Maar gelooft U mij maar, er zal geen woord over in de pers of de staatstv komen, stel je voor dat het sprookje over de lieve palestijnen en hamas zou worden doorgeprikt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s