Genitaliënverminkingen in Zwitserland nemen toe

De genitaliënverminking van meisjes in Zwitserland is de afgelopen jaren verder toegenomen. De VN-kinderhulporganisatie Unicef schat dat het aantal gedupeerden sinds 2001 met 4000 tot 10.700 is gestegen.

Na 2001 en 2004 heeft Unicef voor de derde keer de omvang en de problematiek geanalyseerd, waarvan in Zwitserland sprake is in verband met de vrouwelijke genitaliënverminking. Het actuele onderzoek zou enerzijds gebaseerd zijn op schattingen en data van het Zwitserse Bureau voor de Statistiek en anderzijds op een online-peiling onder deskundigen, staat er in een mededeling van de organisatie.

Nieuw ook Soedan en Egypte

Volgens het onderzoek zijn de door genitaliënverminking gedupeerde vrouwen en meisjes grotendeels afkomstig uit Somalië, Eritrea en Ethiopië. In vergelijking tot 2004 is het aandeel van de risicogroep uit Eritrea gestegen en dat uit Somalië en Ethiopië licht gedaald. In de peiling zijn Soedan en Egypte erbij gekomen.

Een derde deel van de door Unicef ondervraagde personen had al contact met besneden vrouwen of meisjes. Twee procent van het geneeskundig personeel was al eens geconfronteerd met de acute problemen van een vers uitgevoerde infibulatie (dichtnaaien van de vrouwelijke geslachtsdelen) en aan een derde deel van de vrouwelijke gynaecologen werd al eens verzocht om een herstellende operatie uit te voeren.

Preventie versterken

De wereldwijde ervaringen van Unicef zouden laten zien, dat preventie en repressie elkaar zouden moeten aanvullen als men de schadelijke praktijk de baas zou willen worden, wordt Elisabeth Müller, directrice van Unicef Zwitserland, in de mededeling geciteerd. Unicef gaar ervan uit dat er wereldwijd 130 miljoen vrouwen en meisjes met verminkte genitaliën leven.

Nadat Zwitserland zich voor een expliciet verbod op de vrouwelijke genitaliënverminking zou hebben uitgesproken, zou het nu zaak zijn om doelgerichte preventieve maatregelen te nemen om de bedreigde meisjes te beschermen. Zo eist Unicef bijvoorbeeld het thema te integreren in het onderwijs en in opleidingen. Bovendien zou er meer informatie moeten komen over het meldrecht en de meldplicht.

Bron:

http://bazonline.ch/schweiz/standard/Genitalverstuemmelungen-in-der-Schweiz-nehmen-zu/story/19416405

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Mensenrechten, Zwitserland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Genitaliënverminkingen in Zwitserland nemen toe

 1. guusvelraeds zegt:

  Vrouwen besnijdenis kwam in meerdere culturen voor in de pre-islamitische tijd. De Islam heeft echter de twijfelachtige eer in tegenstelling tot andere culturen dit verschijnsel geconserveerd te hebben tot in de huidige tijd. Vrouwen besnijdenis staat praktisch gelijk aan algehele identiteit vernietiging. Het vernietigen van identiteiten zowel van mannen en vrouwen is een hand werk dat binnen de islam tot in perfectie beheerst en uitgeoefend wordt. Het lukt alleen honderden Moslims op straat te krijgen voor rellen na een Mohammed film of cartoon als je vanaf het prille begin hun identiteiten hebt weggevaagd. Het begint met kleine kinderen te dwingen urenlang te reciteren uit de Koran. Een moslim moet voor praktisch elke levensvraag de Koran, handelingen en levensweg van Mohammed en de Sharia raadplegen. De ultieme dehumanisering en vernietiging van identiteit en gevoelsleven vindt plaats middels het besnijden van vrouwen. Dit weerzinwekkend fenomeen krijg je alleen de wereld uit als je ook gelijktijdig de Islam als instandhouder van deze gebruiken aan de schandpaal nagelt. Ook moeten de daders zwaar gestraft worden en met zwaar bedoel ik zwaar 25 jaar gevangenisstraf minimaal. Het meest trieste van de zaak is dat in het meeste geval eveneens een vrouw de dader is van de besnijdenis. Ziektes bestrijdt je primair door goede voorlichting en preventie. Zoals je een ziekte bejegend zo hoor je hoor de Islam te bejegenen. Ooit een gezonde Islamitische samenleving gezien?

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  correctie laatste zin:
  Zoals je een ziekte bejegend, zo hoor je ook de Islam te bejegenen.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Nog meer “frisse”details over dit onderwerp op pagina 12, 5e alinea en pag 13 via de pdf, links naast CONTACT in de HEADER van dit blog. Moslims die vrouwen en meisjes binnen hun ZIEKE cultuur beroven van clitoris en schaamlippen, moeten ze met dezelfde gang onverdoofd hun EIKELS ontnemen. Benieuwd of ze daarna nog zo’n grote smoel over het Westen hebben…

  Like

 4. Johanna Haarlem zegt:

  De somaliers die hier naar toe komen en besneden zijn komen ook hier bevallen…gesprek gehad met een vroedvrouw je wil niet weten hoe dit er aan toegaat met een verminkte doos…gedeeltelijk dichtgenaaid vraagt je af hoe komt ze zwanger? nou het lukt dus wel….en het herstel van de doos is allemaal op onze kosten…dit hele achterlijke verminken brengt ONS op giga kosten maar ja geen haan die er naar kraait politiek niet correct en vooral discriminatie hé? nee onder het kleedje en we betalen en herstellen wel..maar vraagt U nou niet om een herstel van een deel van U lichaam want dan gaan wij ff erover buigen en beoordelen door een commissie bij Uw verzekering…

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Johanna Haarlem 21.53. uur, en weet U wie dat mogelijk hebben gemaakt, juist de linkse kerk, de mutsen der zgn. rooie vrouwen van de PeeveedeeAA, de Demonen 66 ers, en zo’n figuren als Halsema en Sap van Groen Slinks!

  Like

 6. Johanna Haarlem zegt:

  Ja Tom ik weet ervan man…de feministen zijn ook mond dood gemaakt door de politiek correcten en de gutmensen…want alles is Islam gerelateerd is NOT DONE !!…daarom hoor je niet meer…baas in eigen buik bh-vrije dagen abortus houd je leuter in je broeklap…ach man ik ben er zo klaar mee wat een pokke zooi is het overal geworden en het is nog maar het begin van alle ellende…wakker worden is er niet bij schijtbakken durven niks te doen…is het al 21 december?

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Na castratie heeft een Somaliër meer plezier van de kuisheid van zijn bruid.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Ga ’t in z’n geboorteland rondbazuinen, oogenhand.

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Je beschuldigt mij van lafheid?! Dat zeggen moslims van iedereen op internet. IK heb in Slotervaart posters opgeplakt.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Johanna Haarlem zegt: 29 november 2012 om 21:53,

  En als ze weer terug naar somalië voor de jaarlijkse vakantie, worden ze waarschijnlijk opnieuw weer dicht genaaid. Moet van familie. Nu schandelijke vrouw geworden zonder verminking.
  Eer en zo.
  Om vervolgens het jaar daarop te bevallen in een NL ziekenhuis.
  Zou me niet eens verbazen meer.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  En… heb je na het plakken van posters(waar ik grote twijfels over heb cq laat ons eens foto’s zien) nog commentaar gehad, oogenhand? En waar haal je de waanzin vandaan dat het stellen van een vraag hetzelfde is als iemand beschuldigen van lafheid? Je lijkt wel een moslim, die kunnen zaken ook alleen maar VERDRAAIEN. Bekijk dit filmpje maar eens…
  http://tinyurl.com/c5rpm73
  Heb je DAAR ook aangeplakt..???? Dat zou pas echt wereldnieuws zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s