Peiling: “Palestijnen” zoeken geweld, ondersteunen Hamas

Screenshot_23

Uit twee nieuwe peilingen blijkt dat de “Palestijnen” sinds de laatste oorlog in Gaza nog meer voorstander zijn van geweld tegen Israël dan daarvoor en dat ze Hamas ook als regering willen op de “Westelijke Jordaanoever”.

Uit een onderzoek van een agentschap uit Ramallah blijkt dat 87,7% van de Palestijnse Arabieren het ermee eens is of zeer sterk mee eens is dat het “gewapende verzet”, zoals dit wordt toegepast door Hamas, de beste weg naar Palestijnse onafhankelijkheid zou zijn.

De vragen werden gesteld na de acht dagen durende oorlog in Gaza. Israël had snel ingestemd met een wapenstilstand, hoewel de “Palestijnen” doorgingen met het beschieten van haar steden, terwijl Hamas zich onmiddellijk als winnaar van dit conflict uitriep.

Uit een andere peiling bleek dat Hamas ook op de “Westelijke Jordaanoever” aan de macht zou komen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Het is net alsof in de ogen van de “Palestijnen” Hamas werkelijk van Israël zou hebben gewonnen, omdat de terreurorganisatie in hun gunst is gestegen. Het wordt hier opnieuw duidelijk dat de Palestijnse leiders hun bevolking niet opvoeden tot vrede, maar haar leert om diegene tot favoriet te maken die de meeste schade kan toebrengen aan Israël.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25289/Default.aspx?ref=newsletter-20121221

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Hamas, Israël, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

Een reactie op Peiling: “Palestijnen” zoeken geweld, ondersteunen Hamas

  1. Jan zegt:

    Hamas gaat Hebreeuws verplicht stellen in het onderwijs:
    Hebrew program aims to make linguistic skill a useful new front in Gaza Palestinians’ struggle against the Jewish state.
    http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=301561

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s