Palestijnen willen geen Palestijnse vluchtelingen

Screenshot_25

De Palestijnse Hamas-regering in de Gazastrook heeft de opname van Palestijnse vluchtelingen uit het door burgeroorlog geteisterde Syrië geweigerd. De hulporganisatie van de VN voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten (UNRWA) verzocht de Palestijnse regering twee weken geleden om haar Palestijnse broeders en zusters uit Syrië op te nemen.

Deze zijn uit alle vluchtelingenkampen op de vlucht geslagen voor de Syrische rebellen, omdat ze aan de zijde van de Syrische staatschef Assad zijn gaan staan. De hef van de Palestijnen, Ismail Haniya, wees het verzoek af met de bewering dat dit een gevaarlijk precedent zou kunnen vormen voor nog meer Palestijnse vluchtelingen die naar de Gazastrook komen. Hij zei dat de vluchtelingen naar Israël zouden moeten terugkeren en niet naar de Gazastrook. Ook zou de regering in de Gazastrook niet de financiële capaciteit hebben, verklaarde de Hamas-regering tegenover de UNRWA.

De chef van de Palestijnen in Ramallah, Mahmoud Abbas, weigerde eveneens welke opname van Palestijnse vluchtelingen dan ook in de Palestijnse gebieden in Judea en Samaria. Ook al hebben de Palestijnse regeringen in Ramallah en Gaza niet de financiën om hun Palestijnse broeders en zusters op te nemen, dan nog is de afwijzing van hun Syrische broeders in tijden van nood toch zeer merkwaardig. Enerzijds verlangen de Palestijnen in de Gazastrook en Ramallah constant hulp van de UNRWA voor zichzelf en anderzijds weigeren ze andere vluchtelingen uit het volk, die zichzelf ook als vluchtelingen beschouwen, te helpen.

Meer dan 60 jaar geleden was Israël financieel ook niet in staat om joodse immigranten op te nemen. Desondanks werd iedereen hartelijk verwelkomd en in het land opgenomen. In Libanon werden al 2500 Palestijnse vluchtelingenfamilies opgenomen, in totaal 13.000 mensen.

De Palestijnen schijnt het niet echt te gaan om het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen. Ze hebben er geen probleem mee demografisch de joodse staat te overstromen, maar o wee als dit gebeurt met hun dorpen en steden. Het vluchtelingenprobleem wordt nu als politiek instrument tegen Israël gebruikt. Volgens VN-informatie zijn er sinds het uitbreken van de onlusten in Syrië tot nu toe meer dan 60.000 mensen om het leven gekomen.

Screenshot_27

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25330/Default.aspx?ref=newsletter-20130104

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", Fatah, Gazastrook, Hamas, Syrië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op Palestijnen willen geen Palestijnse vluchtelingen

 1. BertG. zegt:

  Ze hebben niet alleen wat tegen joden. Ze hebben een pleuris hekel aan iedereen.
  Zelfs aan elkaar. Was voor vele natuurlijk al langer bekend.
  Zelf onderling zijn ze niet in staat om het uit te houden met elkaar. Fijn volk.

  Like

 2. Richard zegt:

  Wat een zwijnen! Klaarblijkelijk hebben ze die miljoenen, die ze uit Uiropa en de rest van de wereld losgelogen hebben, in eigen zak gestoken. Ja, dan heeft hamas geen financiële middelen om hun “broeders” op te vangen. Inderdaad, naastenliefde is een vies woord voor ze.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Als jij gelooft dat daarvoor het geld ontbreekt. Tsja……..
  Ze helpen mekaar nooit onderling bij geen enkele ramp of zo iets.
  Als er daar 1 opstaat en zegt, zullen we der eens mee ophouden en mekaar helpen.
  Dan is er vast wel weer iets te vinden in dat sprookjesboek waardoor het tegen de wil van allah is. Of iemand anders. De man wordt direct vermoord bij de gedachte alleen al.
  Daarom houd het nooit op.

  Like

 4. baksteen zegt:

  Maar allemaal wel geld voor een fris vlaggetje zie ik.
  Ze kunnen beter een accoord sluiten met Israël en hen de gebieden laten runnen, met al de subsidies moet dat een eitje zijn.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Verwonderd me niets.

  Like

 6. BertG. zegt:

  @Louis,
  Het zou mij pas verwonderen als het anders zou zijn.

  Like

 7. kunnen wij dat ‘argument’ niet gebruiken om al die islammers UIT onze landen te zetten en ‘aankloppers om binnen te komen’ onmiddellijk v onze grenzen te bànnen?

  Like

 8. Wat is het toch een fijn volk .Waar blijven Greta en Dries met hun commentaar daar zijn zij zo goed in, O,nee,het is Palestina en niet Israel anders waren zij al op de buis geweest om hun ongenoegen te spuien.Als er een ramp is in een Islamitisch land hoor je nooit dat de rijke olie islamieten hulp bieden dat moet van Europa komen en dan zijn wij geen ongelofelijke honden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s