Frederick Forsyth: pseudoparlement van EU herinnert aan de DDR

Screenshot_46

De Britse succesauteur Frederick Forsyth heeft zich achter zijn minister-president David Cameron opgesteld, die een referendum over het lidmaatschap van de EU had aangekondigd. In het Duitse weekblad “FOCUS” rekent Forsyth genadeloos af met de EU.

“Wij willen gevraagd worden over het lot van ons land. Ja, daar staan we op”, schreef Forsyth in een bijdrage voor “FOCUS”. Er zou op het eiland geen afkeer tegen Europa bestaan, “want Europa is een continent dat we constant bezoeken, van wiens kunst, cultuur, muziek, literatuur, architectuur, landschappen, keuken we houden en die we bewonderen”, schreef Forsyth. Zo bekeken zou het “gepraat over het verlaten van Europa complete onzin zijn.” Maar de EU zou Europa niet zijn. Bovendien zou het om een project gaan “waarover we de afgelopen 20 jaar gewoon zwaar gedesillusioneerd raakten.”

“Pseudoparlement met overbetaalde leden”

De Britse burgers zouden “oprechtheid, soevereiniteit en democratie” waarderen, aldus Forsyth. Maar de Brusselse EU-bureaucratie zou nu juist dat vernietigen. Merkwaardig genoeg zou het het “Duitse establishment” niet schijnen te storen dat “80% van de regels, wetten, verordeningen, verboden en voorschriften door niet gekozen EU-bureaucraten achter gesloten deuren in Brussel geformuleerd en daarna door een pseudoparlement met overbetaalde leden aangenomen zou worden. Dat doet me sterk herinneren aan de oude DDR.”

“Miljarden en nog eens miljarden aan over de balk gegooid geld”

De meeste Britten hebben volgens Forsyth “gewoon genoeg van de elitaire arrogantie van de Brusselse eurocraten, van onze voortdurende capitulatie voor hen, van de miljarden en nog eens miljarden over de balk gegooid geld, van de langzame dood van de democratie.” De tekst wordt afgesloten met de aan de EU-officials gerichte woorden: “Wij denken, dat wij met liegen en bedrog van ons vaderland werden beroofd. En, dames en heren, zonder enige vorm van vijandigheid tegenover u, wij willen het terug.”

Info over Frederick Forsyth:

http://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_Forsyth

Screenshot_47

Frederick Forsyth

Bron:

http://www.focus.de/politik/ausland/britischer-autor-wuetend-auf-bruessel-forsyth-pseudo-parlament-der-eu-erinnert-an-ddr_aid_906745.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EU, Europa, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Frederick Forsyth: pseudoparlement van EU herinnert aan de DDR

 1. Jean zegt:

  Dat wij NIET in een democratisch land resp. werelddeel leven is reeds lang geweten, wij leven momenteel in de reinste dictatuur met aan het hoofd niet verkozen manipuleerbare overbetaalde uitgerangeerde marionetten, ze zullen, als wij ze ongestoord hun vernietigingswerk laten verder zetten, zelfs hitler nog overtreffen en als er één zaak nooit nog mag plaatsvinden dan is dat toch wel de periode 1939-1945.
  Wij zullen dus in héél Europa die islam moeten verwijderen gezien die waanzin op alle vlakken in strijd is met ONZE normen, waarden, wetten en cultuur, voor ons zijn man en vrouw gelijkwaardig, wij steken geen vrouwen in de grond om ze nadien dood te stenigen, wij kappen geen ledematen af, wij hangen geen homo’s op, wij werpen niemand van hoge gebouwen naar beneden, wij dwingen niemand een bepaalde godsdienst (nou ja, godsdienst!!) na te leven, voor ons zijn enkel seculiere wetten aan de orde, wetten gemaakt door het volk, wij respecteren iedereen op voorwaarde dat men de normen, waarden, wetten, taal en cultuur respecteert van het land waarin men leeft én bijdrage betaald voor welvaart, veiligheid en leefbaarheid . Aan parasieten hebben wij geen nood, integendeel zelfs, die hebben we reeds in overvloed, jammer.
  Daarom dat wij ook zo tégen één Europa zijn want in Europa leven nu eenmaal verschillende culturen, worden verschillende talen gebruikt en heeft elk land een bepaalde visie van samenwerking met eigen spelregels, wij houden er niet van dat een vreemdeling of instelling gevuld met vreemdelingen ons komt zeggen hoe wij moeten omgaan met vreemdelingen, dat bepalen we zelf steeds uitgaande van “respect moet men verdienen”.
  Wie de spelregels van een bepaald land weigert te respecteren en er naar te leven die hoort niet thuis in dat land en moet dat land dan ook asap verlaten, liefst op gedwongen vrijwillige basis anders op de andere manier, meer woorden moeten daar niet vuil aan gemaakt worden.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel web master. En zoals Frederick Forsyth denkt, zullen veel meer burgers erover denken, en niet alleen in Groot-Brittanië. Het hele EU project heeft niets uit te staan met een vrije democratische samenleving. En het is inderdaad een gotspe, wat de dictators in Brussel flikken, om met miljarden om zich heen te smijten, ten koste van de europese belastingbetalers.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Het is waar! De victorie begint blijkbaar bij de elite. Althans bij sommigen van hen.

  Maakt niet uit, wij kunnen iedereen gebruiken die meewerkt om ons van deze misère af te helpen.

  Los van Europa kunnen we ook andere, betere beslissingen nemen over zaken die ons land, onze cultuur, ons werelddeel en onze vrijheid naar de verdommenis helpen.

  Deze dictatuur mag en kan niet doorgaan en MOET HOE DAN OOK worden gestopt!

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  In elk land worden z.g. criminele organisaties bestreden en indien opgepakt veroordeelt. Waarom gebeurt dat dan niet met die Brusselse organisatie? Het lijkt wel of de huidige landsbesturen zelf tot die criminele organisatie behoren.

  Like

 5. Uitstekend artikel! Frederick Forsyth, de naam kwam mij al zo bekend voor en nu ik eens goed nadenk: Hij heeft zeer goede boeken geschreven!

  Langzaam wordt gelukkig het steeds duidelijker voor meer mensen, ook bekende goddank, dat de EUSSR zich als een criminele organisatie gedraagt en er gewoon mee weg komt. Dit geeft meteen duidelijk aan dat, en dat meldde henk hierboven ook al, de huidige ‘regeringen’ daar ook toe behoren en op de loonlijst staan. Wat dat betreft kun je de EUSSR als de Mafia beschouwen met de overheden als corrupte agenten op de payroll van diezelfde Mafia. daarnaast houdt men elkaar daar het hand boven het hoofd als er wat mis zou gaan en zorgt men ervoor dat onwenselijke individuen worden bestraft of zelfs worden verwijderd. De gelijkenis is schokkender dan ooit werd aangenomen…

  Corruptie is meteen het eerste woord wat mij te binnen schiet, corruptie met de hoofdletter ‘C’!

  Like

 6. Henny Clemens zegt:

  Gelukkig zijn er steeds meer mensen bereid hun mening openlijk te verwoorden.

  Like

 7. Nico Omen zegt:

  Een uitstekend verwoorde stellingname van een uitmuntende schrijver.
  Mijn boekenkast bevat een aantal van zijn boeken, die ik met groot genoegen gelezen heb en zo af en toe nog wel eens herlees.

  Like

 8. j.s. zegt:

  allemaal mooie woorden maar er word NIKS mee gedaan!!!!!!!!!!

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Weet u wat het allerergste is in dit land? Het zogenaamde ‘koningshuis’.
  Zolang die machtige lieden ons nog onderdrukken (majesteitsschennis, dus pas op met wat u zegt en schrijft!), uitbuiten -MEN WÍL HET GEWOON NIET INZIEN!- en nóg rijker wil worden d.m.v. islamitische olie, kunnen we het wel vergeten. Ook worden we zo niet verlost van de islam hier.
  En aangezien het ‘koningshuis’ niet alleen oranje, maar ook ‘rood’ is, komen we ook niet van die eu af.
  Helaas is het grootste gedeelte van het ‘kleutjesvolk’ nu weer helemaal in de ban van de ‘troonswisseling’ die weliswaar ‘sober’ zal worden gevierd, maar ons tóch weer heel veel belastinggeld zal gaan kosten.
  Het maakt me somber en machteloos…
  Bea heeft een dikke 8 gekregen, volgens ‘één vandaag’. En dat terwijl ik (en vele anderen) haar een 1 heb gegeven.
  Waarom houdt men toch zo veel van dat mens? Ze heeft volslagen sch**t aan ‘haar’ ‘onderdanen’.
  Ja, mooie praatjes verkondigen en minzaam toneelspelen, daar worden de mensen die aan de rand van de afgrond leven, blij van…

  Like

  • Jean zegt:

   Tistochwat,
   Een middeleeuwse koekendozenfolkore wordt bejubeld door enkele en mensen die zich inzetten voor het welzijn, veiligheid en leefbaarheid voor iedereen worden vermoord of in een cordon geplaatst, van democratie gesproken! Toch raar dat Europa nog niets gezegd heeft, alhoewel ze zich toch met alles willen bemoeien, over die middeleeuwse kakofonie alhoewel de houdbaarheidsdatum al jaren overschreden is?
   Enkel een dom klootjesvolk kijkt nog naar die wansmakelijke kermis, en ze zingen en ze springen maar hun kinderen hebben niets te eten én geen perspectief op enige toekomst.
   Goed bezig zeker?

   Like

 10. Tistochwat zegt:

  “nóg rijker wil worden”

  wil = willen

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 16.06. uur. Ach beste tistochwat, ik heb mijn vertrouwen in het grootste gedeelte van mijn mede landgenoten al een hele tijd verloren. En sinds de frauduleuze verkiezingsuitslag van 12 september 2012, geloof ik dat er NIETS te verwachten is van de grote massa nederlanders, tot ze niks meer te vreten hebben. En eerder gebeurt er NIETS, NADA,NAKKES!

  Like

 12. Jan zegt:

  Eva Joly, Europarlementariër voor de Groenen, praat wat zacht in een hal tegen de interviewster, als om kwaadwilligen op afstand te houden. Ze houdt zich bezig met Europese financiële instellingen en probeert die aan banden te leggen. Publiek geld uit de ontwikkelingslanden wordt via Nederland doorgesluisd naar particuliere aandeelhouders en witgewassen. Ze kan er niet over uit dat Portugal moet meebetalen aan steun voor Cyprus waar de Russische maffia zijn geld witwast. De Europese banken zijn te groot om om te vallen of gered te worden. Een wereldwijde ineenstorting van het financiële systeem dreigt. Controle is een illusie. Het Europese toezicht kost heel veel geld en advocaten weten altijd wel de mazen van de wet te vinden. Ze stelt haar hoop op de Europese burgers om niet te accepteren dat multinationals als Ikea en Coca Cola geen belasting betalen.
  http://reinswart.blogspot.nl/2013/01/agenda-2013-tegenlicht-21-januari-2013.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s