ACTUEEL: Denemarken – aanslag op Lars Hedegaard

Screenshot_28

Lars Hedegaard

De Deense televisiezender TV2 bericht dat er vanochtend om 11:21 uur een poging is gedaan om de bekende Deense islamcriticus Lars Hedegaard te vermoorden. Er werd voor zijn woning op hem geschoten. Meerdere bronnen berichten dat het een moordaanslag was, die hij echter overleefd zou hebben.

Op dit moment zijn er ongeveer 30 politiemensen op de plaats delict om onderzoek te doen. Een jonge man had geprobeerd door te dringen tot Lars Hedegaard door net te doen alsof hij een pakket wilde afleveren.

Citizen Times schrijft:

Nadat hij het pakket had overhandigd, trok hij een pistool en schoot tweemaal, miste echter zijn doelwit. Daarna blokkeerde het wapen. Na een kort handgemeen probeerde de dader opnieuw te schieten, maar het pistool weigerde weer. Toen sloeg hij op de vlucht.

Hedegaard, oprichter van het weekblad “Dispatch International” kon heelhuids in veiligheid gebracht worden. De politie heeft met 30 man het huis afgegrendeld en is op zoek naar de dader. Deze wordt omschreven als ca. 25 tot 30 jaar oud, Arabisch uiterlijk met donker haar. Hij droeg op het moment van de aanslag een rood jack in de stijl van de Deense post.

Lars Hedegaard is een prominente Deense schrijver en vooral bekend vanwege zijn openlijke kritiek op de islam. Hij is medeoprichter en voorzitter van de omstreden Free Speech Society. Ook was hij samen met Lars Vilks, die de profeet Mohammed getekend had, op reis om voordrachten te houden.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/02/eilt-attentatsversuch-auf-lars-hedegaard/#more-304386

Meer info:

http://europenews.dk/de/node/63846

http://www.libertiesalliance.org/2013/02/05/attempted-assassination-of-free-speech-campaigner-lars-hedegaard/

http://www.spiegel.de/politik/ausland/daenemark-islamkritiker-hedegaard-ueberlebt-mordanschlag-a-881624.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op ACTUEEL: Denemarken – aanslag op Lars Hedegaard

 1. baksteen zegt:

  Luister ook even terug op radio 1 hoe volledig en objectief hier verslag van wordt gedaan.
  http://www.radio1.nl/

  Like

 2. koloth zegt:

  Denk je: eindelijk een werkende Moslim en nou dit weer.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Lars Hedegaard.

  Vreselijk voor u, hoop dat u in goede gezondheid verkeerd. Keur deze aanslag ten stelligste af, schandalig.

  Vr. Gr. Jolanda

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Wat voor bewijs hebben we snotverdomme nog nodig, dat de MOKNIELERS een gevaar inhouden voor ELKE EUROPESE/WERELDBURGER. En de RODEN en LINKS LIBERALE en POLITIEK CORRECTE KLIEK zullen wel weer zeggen: ” ach het is maar een incident”. of ” niet alle moslims zijn zo”, en meer van deze achterlijke prietpraat. Het ergste is, dat velen in onze bevolking de ernst van de situatie niet willen/kunnen inzien, namelijk de ISLAMISERING van NEDERLAND en de rest van EUROPA! Moedeloos zou je ervan worden.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Las op de Telegraaf dat de KLOOTZAK in het luipaardenverblijf van de plaatselijke dierentuin is gevlucht. Hoop dat die beesten dat stuk VUIL met huid en haar hebben opgevreten.
  Of luipaarden mensenvlees te pruimen vinden werd uit dat bericht niet duidelijk…
  Heb zelf ook liever een karbo, maar ja, ik ben geen luipaard.

  Like

 6. friki zegt:

  De krant van mede oprichter Hedegaard genoemd “Dispatch International”, werd ook steeds op internet gehackt.Een fantastische krant, heel informatief en natuurlijk ‘de manier’, om de waarheid te verspreiden. Deze aanval is verschrikkelijk, een zeer heldhaftig mens, durf, moed, standvastigheid, vrijheidslievend, intelligent, een man met ruggengraat. Hoop dat hij niet geblesseerd is.
  Wel vind ik het opvallend dat dit op teletekst verschijnt, meestal worden dergelijke ”incidenten’, angstvallig gemeden. Zou men ietsje wakker worden?

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Goeie reactie van ene H.Stiglitz op het GeenStijl-bericht inzake de aanslag op Hedegaard: http://bit.ly/11n3iRl:

  Scandinavie is een verloren regio, de politici zijn daar nog linkser, blinder, dover en stommer dan hier in Nederland. Islamisten staan op een voetstuk van tolerantie en vredelievendheid en wie probeert dat beeld te ontkrachten is een nieuwe Hitler. ‘Beste’ voorbeeld: in Malmo is het antisemitisme inmiddels opgelopen tot proporties die we sinds 45 niet meer in Europa hebben gezien.

  Enkele voorbeelden:
  ‘In December 2010, the Jewish human rights organization Simon Wiesenthal Center issued a travel advisory concerning Sweden, advising Jews to express “extreme caution” when visiting the southern parts of the country due to an increase in verbal, physical and violent harassment of Jewish citizens in the city of Malmö.’

  ‘Judith Popinski, and 86-year-old Holocaust survivor, told The Daily Telegraph that she is no longer invited to schools that have a large Muslim presence to tell her story of surviving the Holocaust. Popinski, who found refuge in Malmo in 1945, stated that, until recently, she told her story in Malmo schools as part of their Holocaust studies program, but that now, many schools no longer ask Holocaust survivors to tell their stories, because Muslim students treat them with such disrespect, either ignoring the speakers or walking out of the class. She further stated that “Malmo reminds me of the anti-Semitism I felt as a child in Poland before the war. “I am not safe as a Jew in Sweden anymore.”
  .
  Als reactie hierop antwoordde de dappere burgemeester van Malmo(nota bene genomineerd voor burgemeester van het jaar) eerst dat er helemaal geen probleem was, en later dat de Joden alles aan zichzelf te wijten hadden door expliciet of impliciet Israel te steunen.
  en.wikipedia.org…
  Enorm veel respect voor mensen als Hedegaard, en laten we hopen dat er meer van dat soort mensen opstaan, ondanks de enorme dreiging die zich ook vandaag weer heeft gemanifesteerd.
  H.Stiglitz | 05-02-13 | 17:30 | + 7 –

  Like

 8. Rob zegt:

  Die radicale moeten ze oppakken en opsluiten, kaft van het koren scheiden, dan pas heb je kans op rust.

  Like

  • koddebeier zegt:

   @Rob. Bij moslims is geen koren, dus er valt niets te scheiden !!! Er zijn twee groepen, de doeners (terroristen) en de toekijkers (die niet protesteren, maar heimelijk staan te juichen).

   Like

 9. Gelukkig voor hem heeft hij het overleeft, sterkte voor hem..

  Like

 10. Ik heb wel dertig anti-islam schilderijen en Mohammed cartoons geschilderd. Die laat ik binnenkort op mijn website zetten met Engelse toelichtingen erbij. Dan zal het niet lang meer duren en ik krijg ook van die gasten aan de deur. Maar dat schrikt me niet af. Hopelijk word ik dan de nieuwe buurman van Geert Wilders!

  Like

 11. Robbert zegt:

  Beste Rob er bestaan geen radicalen of gematigden. Je bent moslim of je bent het niet. Het kaf van het koren scheiden gaat dus helaas niet. Er zijn genoeg uitspraken van moslim ‘geestelijken’ die dit bevestigen……

  Like

 12. Robbert zegt:

  (vervolg) Lees de koran en het zal je allemaal duidelijk worden.

  Like

 13. Pingback: Moslims publiceren met steun van Obama een dodenlijst van top islamcritici | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s