Barroso gelooft in Brussel: “Het centralisme is sterker dan de populisten”

Screenshot_46

De president van de Europese Commissie José Manuel Barroso appelleerde aan de landen van Europa om niet tot populisme te vervallen. Barroso riep Duitsland ertoe op om de leiding in Europa op zich te nemen en meer vrouwen een baan te geven.

De president van de Europese Commissie José Manuel Barroso is van mening dat verkiezingssuccessen van “populisten” zoals in Italië slechts fenomenen van voorbijgaande aard zijn. Barroso zei: “De naar het centrum strevende krachten zijn sterker dan de centrifugale, ook al was het vaak moeilijk en hobbelig was.” Barroso heeft zijn loflied op het centralisme laten vertalen met “centripetal”, dat iemand met Engels als moedertaal nooit gebruikt.

Barroso, die door niemand in zijn functie werd gekozen, beoordeelde de Italiaanse verkiezingen als een tegenslag voor de EU. Hij zei dat het feit dat Monti een beschamende nederlaag moest incasseren, niet zou betekenen dat de kiezers de politiek van de EU als verkeerd zouden beschouwen.

Ondanks de parolen om vol te houden voelt Barroso zich blijkbaar toch iets onbehaaglijk. Hij zei tijdens een bijeenkomst van Reuters: “Ik hoop dat we ons niet overgeven aan de verzoeking van het populisme, alleen vanwege de verkiezingsresultaten in een lidstaat.”

Barroso vroeg retorisch of de politici nu op de korte termijn verkiezingsoverwegingen centraal zullen stellen in hun denken of dat e zich aan de plicht zouden moeten onderwerpen om voor Europa te doen wat er voor Europa gedaan moet worden – namelijk zorgen voor groei.

Zijn antwoord zou duidelijk zijn. Ook al zou hij weten dat de door Brussel verlangde bezuinigingsmaatregelen pijnlijk zouden zijn en ook “moeilijk zullen blijven”, dan zouden er geen alternatieven bestaan. Barroso: “We hebben nooit gezegd dat het gemakkelijk zal worden.”

De president van de Europese Commissie had ook een heel praktische oplossing voor de eurocrisis (waarover hij een maand geleden gezegd had dat deze onherroepelijk voorbij zou zijn): de Duitsers zouden de leiding in Europa moeten overnemen. Dat zouden ze volgens Barroso´s inschatting het beste kunnen doen door “hun dienstverlenende sector wijd open te gooien”, meer vrouwen een baan te geven en door toe te staan dat de “lonen met de productiviteit verhoogd worden.”

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/27/barroso-glaubt-an-bruessel-der-zentralismus-ist-staerker-als-die-populisten/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", democratie, Duitsland, Elite, EU, Eurocrisis, Europeanisering, EUSSR, Hypocrisie, Italië, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Barroso gelooft in Brussel: “Het centralisme is sterker dan de populisten”

 1. bobzelf zegt:

  Ja, hoor , de ongekozen klootzak staat gewoon doodleuk te vertellen dat de door brussel verlangde bezuinigingsmaatregelen pijnlijk zouden zijn en ook zouden blijven !!!

  Maar de dropveter staat gisteren wel met die mongool von Rompuy , die natte dweil , effe 610 miljoen Euro van ONZE BEZUINIGINGEN , ik bedoel lastenverzwaringen weg te geven om Europa beter te maken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  WAAR ???
  Aan de president van Ukrain ????? mijn centen onze centen , en wie hoor ik daarover ????

  er is godgloeiende een wachtlijst voor de voedselbanken !!!

  HELEMAAL NIEMAND !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. Makropoelos zegt:

  Bobzelf we worden verkocht en verraden, maar het volk slaapt.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Die gasten hebben echt een bunker voor hun kop!!

  Like

 4. baksteen zegt:

  Duitsland moet de dienstverlenende sector “wijd” opengooien en meer werk aan vrouwen geven.
  Ik begrijp dat deze heer aanzet tot prostitutie?
  Net of dat je banen aan mensen kunt geven, hij is niet voor niets een communist van huis uit.
  Volkomen de weg kwijt die mensen.

  Like

 5. Robbert zegt:

  Het is wel duidelijk dat Barosso niet in een hogere macht geloofd want God heeft nog altijd het laatste woord. Jammer voor die man maar wijzer zal hij wel nooit worden.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Barosso is een product van de diktator Salazar.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 17.39. uur. Inderdaad, en dan de godvergeten communistische exponent ervan. @ Bobzelf 15.31. uur, beste Bob we worden in het pak genaaid waar we bij staan hoor. En het horror kabinet van rubberen Rutte, en de cryptocommunist, milieucrimineel Samsom zullen met plezier en waanzinnig lachend ons compleet uitkleden op BEVEL van de RODEN in BRUSSEL (KOTS).

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  Natuurlijk bezigt deze druipgluiperd qwwe het woord ‘Populisme’, alsof het om een soort ‘krankzinnige beesten’ gaat in plaats van mensen die nadenken en beseffen dat zij regelrecht tot de laatste cent worden uitgeklopt.
  Nee, dán het ‘Elitairisme’! Dat moet zoveel mogelijk navolging krijgen, maar wel voor een beperkt groepje uitvreters, uitzuigers a la Barroso en de zijnen.
  Tegen de muur met die rotschoften!!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont 18.29. uur. Inderdaad, deze landverraders -ook die van nederland- kunnen wat mij betreft bungelen, Piet je hebt groot gelijk!

  Like

 10. benny zegt:

  ” Hij zei dat het feit dat Monti een beschamende nederlaag moest incasseren, niet zou betekenen dat de kiezers de politiek van de EU als verkeerd zouden beschouwen.”,het dringt nog nie door bij deze dictator dat het volk de eu in zijn huidige vorm niet wilt!!
  t.a.v barosso,liever een populist met realiteitsgevoel dan een dictator met fascistische dromen.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Makropoelos zegt:
  27 februari 2013 om 15:41

  Ik slaap niet hoor, ik ben nog steeds erg wakker en oplettend!!

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Benny 20.10. uur op 27/2. De EUROFIELEN en hun RODE MATTIES zullen NOOIT BIJGEVEN Benny, deze schoften zullen doorgaan, tot dat we allemaal “even arm” zijn, het credo der COMMUNISTEN en ander rood gebroed!

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Mooie kop boven artikel.
  Ze proberen zichzelf moed in te praten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s