‘Antisemitisme onder jonge moslims is fundamenteel en diepgeworteld’

Screenshot_4

Antisemitisme onder jonge moslims is diepgeworteld en staat los van inkomen en opleiding, schrijft Bart Schut. ‘Wie denkt dat Jodenhaat stopt bij de grensovergangen van Putte, Hazeldonk of Geleen probeert zichzelf of anderen voor de gek te houden.’

Stelt u zich eens voor: 80 procent van de islamitische jongeren vindt dat Joden – let wel: niet Israëli’s, maar ‘gewoon’ Joden – niet te vertrouwen zijn. Is er een betere definitie van antisemitisme pur sang denkbaar?

Antisemitisme is terug. De rel rond de uitlatingen van Turks-Nederlandse schoolkinderen in Arnhem over de Holocaust en de bedreigingen aan het adres van klokkenluider Mehmet Sahin hebben inmiddels de landelijke politiek bereikt en tot Kamervragen geleid. Hoe erg is de situatie? Wetenschappers in Vlaanderen hebben recent onderzoek gedaan naar antisemitisme onder moslimjongeren. De resultaten zijn zelfs voor de expert op zijn minst opvallend en voor de leek zonder meer schokkend.

Het JOP (Jeugdonderzoeksplatform, een initiatief van de Vlaamse overheid) hield onder leiding van Marck Elchardus, hoogleraar sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel, een enquête naar antisemitisch gedachtegoed onder moslimjongeren. In het rapport “Jong in Gent en Antwerpen” vatten Elchardus c.s. de conclusies als volgt samen: ‘De mate van antisemitisme verschilt hemelsbreed tussen moslims en niet-moslims. Van de laatsten kan ongeveer 10 procent worden omschreven als antisemiet, van de eersten 45 à 50 procent.’

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op ‘Antisemitisme onder jonge moslims is fundamenteel en diepgeworteld’

 1. Martien Pennings zegt:

  En als je dan doorklikt naar het artikel in de Volkskrant van Bart Schut, dan vind je daar ook een stuk van die geestelijk geheel ontspoorde Jaap Hamburger van Een Akelig Joods geluid: “Nederland moet het voortouw nemen in het weren van producten uit Israëls nederzettingen”: http://bit.ly/12Z8fk1

  In dat korte artikel vind je precies tien keer (10 x) een variant van het woord “bezet”, de megaleugen die naar het dictum van Joseph Goebbels nu zo vaak herhaald is dat het de waarheid is geworden: http://bit.ly/130Zkxn

  En als je dan rond het artikel van Hamburger kijkt zie nog meer snoepgoed:
  “Timmermans: Het is doodsimpel: nederzettingen liggen niet in Israël”: http://bit.ly/15KkNcS .
  Dat artikel is geschreven door een lul-de-behanger die Joost de Vries heet en wel zeker zet Joost de uitspraak van Timmermans in een context van “bezette gebieden”.
  Zodat de minister het makkelijk heeft, die hóéft niet eens meer van ”bezette gebieden” te spreken en kan volstaan met te zeggen ‘Het is doodsimpel: nederzettingen liggen niet in Israël.”

  Verder rond het stuk van Hamburger te vinden een redactioneel stuk van de anonieme burelen van de Völkische Beobachter.
  Goed volk? Sterf toch, klootzakken!
  Hiero: ”Philippe Remarque en zijn hele Volkskrant-redactie: allemaal antisemieten”: http://bit.ly/TnxSRX .
  Waar was ik?
  Oh ja: redactioneel stuk van de Völkische: “Rutte: Israël wist al van ontbreken etiketten op producten uit bezet gebied”: http://bit.ly/YmFgze .
  Jullie horen het: bezèhèt gebíéhíéd!
  Maar een leugen blijft het: http://bit.ly/130Zkxn

  En het zal niet doordringen voordat iemand op een bijzonder gewelddadige manier daar aandacht voor vraagt.
  Oh nee, sorry!
  Want Breivik [http://bit.ly/q0Cf3P en http://bit.ly/rfpRjb%5D was natuurlijk heel veel ontspoords en verschrikkelijks, maar toch óók dat kleie vingerwijzinkje dat er misschien iets fundamenteel mis is met de al 40 jaar aanzwellende demoniserings-hetze tegen Israël.
  Iets mis dus nog afgezien van de versterking van de Jodenhaat onder moslims in Europa: http://bit.ly/WzlKSy .
  Die burgeroorlog komt er!
  Let maar op!

  Like

 2. Martien het stuk van Ronald en ondergetekende werd niet geaccepteerd door de volkskrant
  Onder het stuk van Jaap Hamburger wat ook geweigerd werd had ik het volgende geschreven:

  Dhr .Hamburger zit er weer eens goed fout. De samenwerking tussen Israëlische en Palestijnse tuinder gaat juist goed. Gezamenlijk waren ze kort geleden in Amsterdam om meer kennis op te doen. http://www.hortibiz.com/detail/article/israel-en-gaza-growers-join-for-export/ Maar de Nederlandse pers heeft hierover niets vermeld. Waarschijnlijk was het niet interessant genoeg of het past niet in hun straatje. Aangezien er niet met stenen werd gegooid.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   “Onder het stuk van Jaap Hamburger wat ook geweigerd werd had ik het volgende geschreven ( . . .)” ???
   Maar dat stuk van Hamburger staat toch in de VK?
   Bedoel je nou dat je comment onder het stuk van Hamburger gecensureerd werd?

   Like

 3. maria zegt:

  Geen verrassing dit artikel, wel dat het in VK staat. Mijn bevindingen op diverse fora zijn ook zeer verontrustend. Jonge moslims die over elkaar heen buitelen in hun schaamteloze Jodenhaat en een ieder die enige nuance wil aanbrengen wegzetten als kkhoer etc. Het liefst zou ik al die schotels van hun balkons afschoppen maar ja, dan gaan ze de Volkskrant lezen en wordt er er niet beter op!

  Like

 4. oogenhand zegt:

  “Ik ben niet tegen Joden, alleen tegen Zionisten!”,
  “Ik ben niet tegen Joden, alleen tegen Kosmopolieten!”

  Allebei Stalinisme.

  Like

 5. Jan zegt:

  Israeli filmmaker beaten unconscious at French film festival
  Yariv Horowitz has reportedly been beaten by “Arab youths” just before his film, Rock the Casbah, won an award at a French festival
  http://www.thecommentator.com/article/3084/israeli_filmmaker_beaten_unconscious_at_french_film_festival

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s