Cyprus: insiders werden gewaarschuwd, nu betalen de gewone burgers

Screenshot_13

In de twee weken voorafgaande aan de haircut in Cyprus hebben 132 personen en ondernemingen hun volledige banktegoeden uit Cyprus gesluisd. Voor veel insiders kwam de beslissing van de Eurogroep blijkbaar niet als een verrassing. Ook president Anastasiades, enkele dagen geleden bijna nog in tranen, had al lang zijn familie gewaarschuwd.

Op vrijdag 15 maart vond de ontmoeting van de Eurogroep plaats waarop de officiële gedwongen heffing werd besloten. Maar blijkbaar wist iedereen dit al van tevoren. In de periode van 1 tot 15 maart hebben 132 personen en ondernemingen al hun banktegoeden van de Cypriotische banken gehaald en naar het buitenland overgemaakt.

De onlinekrant “Sigmalive” heeft maandag een desbetreffende lijst gepubliceerd. Uit deze lijst blijkt dat veel spelers beschikten over inside information m.b.t. de aanstaande Cyprus-bailout. Alleen de gewone mensen en de kleinere en middengrote ondernemingen zonder contacten met de politiek konden hun geld niet in veiligheid brengen en zijn nu geruïneerd (meer hier).

De zaak laat zien dat het te simpel is om alles wat betreft de eurocrisis op Brussel te schuiven: de lokale handlangers, politici zonder ook maar enige moraal, zijn minstens zo erg als de technocraten op EU-niveau. Zij verraden hun volkeren schaamteloos en aarzelen geen seconde om hun eigen voordeel veilig te stellen.

Dat was in Griekenland zo, dat is in Spanje niet anders, waar minister-president Mariano Rajoy vecht tegen massale corruptiebeschuldigingen (hier). En er zullen maar weinig landen bestaan waar de mate van verdorvenheid van de locale politici minder is – vooral als het uiteindelijk om het pure overleven gaat.

Op de lijst met insiders staat bijvoorbeeld de onderneming Loutsios & Sons, die op tijd 21 miljoen euro naar Groot-Brittannië overmaakte. De onderneming beschikt over familiecontacten tot Nicos Anastasiades, de president van Cyprus. De onderneming is van een zwager – die uiteraard vast en zeker puur toevallig zo gehandeld heeft.

De president was dan ook woedend over de beschuldigingen en kondigde een streng onderzoek onder zijn onafhankelijke leiding aan.

Screenshot_12

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/02/zypern-insider-wurden-gewarnt-jetzt-zahlen-die-einfachen-buerger/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Cyprus: insiders werden gewaarschuwd, nu betalen de gewone burgers

 1. Tom Hendrix zegt:

  Waarom verbaasd mij dat helemaal niet meer. We worden in het “pak genaaid”, waar we bij staan. Met dank aan de perverse linkse eussr, gaan we helemaal naar de donder, op de rode elite na natuurlijk, die zullen wel zorgen om met “de staart”, tussen de benen eruit te knijpen!

  Like

 2. Benesha zegt:

  Hemeltergend maar inderdaad is dit gemeengoed in elk land. Ik verwijs hierbij naar ex minister en nu EU commissaris Karel De Gught, befaamd loge broeder, die er ook van verdacht wordt voorkennis ivm het Dexia debacle in het voordeel van zichzelf en familie te hebben gebruikt. Uiteraard moreel onaanvaardbaar en getuige van een zekere psychopathie, een ziekte meer dan frequent voorkomend onder toppolitici. Bijna een noodzakelijke voorwaarde om toppoliticus te worden.

  Like

 3. Waarom ondernemen wij niets???

  Like

 4. luckybee zegt:

  De mentaliteit van de Cyprioten zijn de zelfde als die van de Grieken. Ook hier tegen heeft Wilders gewaarschuwd.Oppassen voor wat in Italie , Spanje,Portugal, Irland AAN DE GANG IS.Ook in Frankrijk is faillisement niet ondenkbaar.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @ Luckybee 06.34. uur. Als Italië kiept, beste Luckybee, dan is het gedaan met de EU en de Euro.
  Italië heeft iets van 2000 miljard Euro aan staatsschuld, dat gaat de ECB niet redden. Wat de verraders van de EU wel nog zouden kunnen doen, dat is “de geldpersen laten draaien”. Maar dan gaan we helemaal “voor gaas”, dan is de euro net zo veel waard als monopoly-spel geld.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom ondernemen wij niets, ScarlattiBombatti..??? Omdat er in dit land veel te veel angsthazen en katuitdeboomkijkers rondlopen. DAAROM.
  Omdat ’t in dit hoofddoekeneldorado nog veel te goed gaat(voor sommigen).

  Like

 7. Jean zegt:

  Raar maar waar…
  Europa zakt elke dag verder weg in de aalput, de burgers worden belogen, bedrogen en bestolen, het wanbeleid zet zich gestaag voort en waar zijn de veroorzakers van al die ellende? Ze zijn op verlof…….., nog te volgen?
  Persoonlijk bekijk ik Europa als een grote villa, aan de voordeur en achterdeur ligt een natte dweil (?) om iedereen met vuile voeten én vuile handen (?) buiten te houden, helaas het lukt niet want de dweil is waardeloos. Het dak (?) lekt, de ramen zijn stuk (?) waardoor het ongedierte (?) overal langs binnen kan komen. Binnen zitten een massa slopers (?) de stutbalken weg te nemen met tot gevolg dat de mooie grote villa op zeer korte tijd in mekaar zal vallen tot een puinhoop. Rond het huis lopen véél ratten met rode, groene, blauwe, oranje staarten (?), in de muren zitten steenmarters (?) met tot gevolg dat geen normaal denkend mens nog interesse heeft in dat krot.
  Normaal zou men de verantwoordelijken moeten oppakken en voor een rechtbank slepen maar helaas, het systeem beschermd zich onder elkaar met tot gevolg ‘veel ellende voor de Europeanen en zeer veel weelde voor het misdadig profitariaat’.
  Wij zullen dus grondig te werk moeten gaan en een nieuw afvoersysteem, nieuwe deuren en ramen en een nieuw dak moeten leggen zodat niemand meer binnen kan met vuile handen en vuile voeten en zeker geen ongedierte want zoiets is fataal voor de villa.
  Laten we de architect, Gerolf Annemans, raadplegen om ofwel de woning te voorzien van een goede afgesloten omheining of om de woning te slopen zodat we er een nieuwe kleinere villa kunnen op bouwen.

  (?) vrij in te vullen…

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Gelukkig word die beerput nou geopend en krijgen we inzage na terdege onderzoeken van de verschillende staten.
  Blij dat het eindelijk zo ver gekomen is en deze oplichters ten lange leste jarenlange gevangenisstraffen gaan krijgen.
  Of zou Ik me vergissen en gaat dit soort oplichting gewoon verder???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s