De vijfde colonne van de Jihad in Europa

Screenshot_1

De Belgische politie heeft het onlangs tot zijn taak gemaakt om het rekruteringsnetwerk van de Syrische opstandelingen op te rollen. Daarbij bleek dat de ronselaars actief zijn in de hele EU en dat de terugkerende huurlingen terug in Europa ook klaar zijn om ingezet te worden.

Al deze “vrijwilligers” komen ondanks hun EU-paspoorten grotendeels uit de landen van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De oorspronkelijke Europese bevolking maakt zich nu zorgen vanwege de radicaalislamitische “repatrianten”: wat zullen die gelukzoekers allemaal gaan doen als ze op een bepaald moment weer terug zijn? Want deze grotendeels jonge mensen weten vaak alleen maar hoe ze tegen ongelovigen moeten vechten en willen niets anders leren. Precies in zo´n milieu zou de goed georganiseerde structuur van extremistische cellen en groepen zich hebben gevormd, legt kolonel Lew Korolkow, veteraan van de Russische buitenlandse veiligheidsdienst en deskundige voor crisissituaties, aan “Stem van Rusland” uit:

“Daarbij gaat het om een goed georganiseerd en al minstens tien jaar lang goed functionerend netwerk met eigen rekruteringscentra, die te vinden zijn in de stedelijke gebieden van het te werven contingent. Hierbij gaat het om de enorme diaspora´s uit islamitische landen, waarvan de vertegenwoordigers zich in heel Europa hebben gevestigd. Hun belangrijkste verspreidingsgebied in Europa zijn Nederland, België en Zweden. In iets mindere mate ook Noorwegen. Dat betekent dat men het probleem daar tegenkomt waar de meest gunstige omstandigheden voor zogenaamde dulders en vluchtelingen werden geschapen.”

De buitenlandse politiek van de Europese Unie begunstigt de afgelopen jaren het binnenlandse terrorisme. Daaraan zou bovendien de actieve inmenging van de EU in processen bijdragen die in het Midden-Oosten, in Noord-Afrika en Centraal-Azië zouden spelen, zegt Dmitri Danilow, afdelingschef voor Europese veiligheid aan het Europa Instituut van de Russische Academie van Wetenschappen:

“Het ligt voor de hand dat het terrorismegevaar in zo´n context niet af- maar toeneemt. Het zal blijven toenemen. Hoe meer de landen van Europa verwikkeld raken in de strijd tegen het internationale terrorisme niet alleen buiten Europa, maar ook binnen de eigen grenzen, des te groter is het gevaar van terreuraanvallen. Ik zou weliswaar de activiteiten van de Europese landen in de Arabische wereld niet rechtstreeks in verband brengen met het toenemende terrorismegevaar. Maar er bestaat een logisch verband. Vanaf het begin hebben de Europeanen geprobeerd om de zaak zo voor te stellen alsof het hier gewoon zou gaan om het internationale terrorisme. Het werd echter al zeer snel duidelijk dat het internationale en binnenlandse terrorisme simpelweg niet van elkaar te scheiden zijn.”

Enkele deskundigen zijn van mening dat de vierde generatie van de islamitische immigranten de Europese civilisatie nu categorisch nee zou zeggen en zich op oorlog zou voorbereiden.

Deze generatie is een tijdbom, die midden in Europa tikt. Of de vijfde colonne van de Jihad. De termen veranderen echter niets aan de causale verbanden tussen de gebeurtenissen van nu en die in de zo nabije potentiële toekomst.

Bron:

http://german.ruvr.ru/2013_04_18/Die-funfte-Kolonne-des-Dschihad-in-Europa/

Auteur: Nikita Sorokin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Islam, Islamitisch fundamentalisme, Jihad, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op De vijfde colonne van de Jihad in Europa

 1. Tom Hendrix zegt:

  En vergeet ook niet de rol van de “rode kerk”, en de policor politieke partijen!

  Like

 2. manna zegt:

  dat waren ze al 20 jaar geleden: die smerige oorlog in sjebrenitca. daar werd het Servische volk afgeslacht en de terroristen stonden onder de bescherming vd VN

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @manna 20.35. uur op 22/4. Inderdaad, het MOSLIMBEEST ORIC had 100 servische dorpjes verwoest, en de inwoners vermoord. Maar daarover geen woord van de RODEN, de lafaard CLINTON van de V.S. en de policor politieke kaste. Ik weet verdomde goed wie onze vijanden zijn, onze eigen verraderlijke politici en de islam!

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Hier past slechts één middel: opruimen.

  Like

 4. Roberto Olsson zegt:

  Bij terugkomst oppakken en terug naar het land van oorsprong.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Ik vraag me af hoe het komt dat de onderdrukte oorspronkelijke bewoners zich niet op dezelfde wijze organiseren als de bezetter. Het is inmiddels duidelijk dat deze strategie uitermate werkzaam is.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Via subsidie en uitkeringen betalen we ook nog mee aan dat crapule.
  Hoe dom mag men zijn???

  Like

 7. Leo zegt:

  bij terugkomst, preventief ruimen die zooi.

  Like

 8. baksteen zegt:

  De jihadisten die terug komen nestelen zich of gaan terug naar de stedelijke gebieden in europa met de grootste moslim-dichtheid. Veelal nu al no-go gebieden voor de overheid. Daar kunnen met de Moskee als leidend centrum de aanvallen worden ingezet. En er zal altijd een excuus zijn om aanslagen te plegen en er zal altijd een excuus zijn voor onze politici waarom het logisch is dat de jihadisten de aanslagen plegen en vooral dat ze er eigenlijk niets aan kunnen doen dat ze zo handelen.

  Vandaag in de Telegraaf een heel stuk over Kosovo en de Serviers en dat de Serviers daar nu weg gaan. De woorden Islam en Christenen komen in het hele stuk niet voor, knap he.
  Stel je voor dat de lezer zou begrijpen hoe de zaak in elkaar steekt. De krant van correct nederland.

  Like

 9. baksteen zegt:

  Stel je voor dat moslims door de druk van de Joden uit Israel zouden moeten vluchten omdat ze bang zijn dat ze het leven letterlijk onmogelijk wordt gemaakt, In europa is het gewoon mogelijk dat Moslims dat met Christenen doen.

  Like

 10. Ekster zegt:

  Zoals de Serviërs Kosovo kwijt zijn geraakt aan het islamitische uitschot, zo zal het met ons ook gaan. Eerst vestigen zich een paar moslims, doen zielig, krijgen hulp en halen er vervolgens meer binnen. Familieleden, vrienden en anderen komen ook want overal is het beter dan in Albanië of willekeurig welk moslimland. Voor je het weet hebben ze de meerderheid. Zijn ze er eenmaal, dan willen ze het gastland helemaal veranderen en aanpassen aan hun heilige wensen. In Joegoslavië was dat Kosovo, in Nederland zijn het de (binnen)steden waar de ellende zal beginnen. Moslims willen nu eenmaal de hele wereld veroveren en zullen nooit stoppen dat doel te bereiken. Voordat de laffe Europeanen wakker zijn is het te laat, maar de Serviërs wisten wat hen te wachten stond als ze niet zouden ingrijpen. ZIJ hebben 5 eeuwen bloedige onderdrukking door Turken meegemaakt, dus hun hoef je niks wijs te maken over de islam, het zg. “geloof van de vrede”. Ze beseften dat het 5 voor 12 was. Helaas… ZIJ kregen de schuld van de burgeroorlog in Joegoslavië, niet de daders. Met dank aan Europa, de VS, de VN en de islamitische wereld. De Serven stonden er alleen voor en verloren helaas de strijd…

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  Thwarted terror plot targeted train from Canada to U.S.

  “As I understand it, it was a train going from Canada to the U.S.,” Rep. Peter King, R-New York, chairman of the counterterrorism and intelligence subcommittee, said.

  The news follows an announcement earlier in the day by the Royal Canadian Mounted Police that they had arrested Chiheb Esseghaier, 30, and Raed Jaser, 35.

  http://edition.cnn.com/2013/04/22/world/americas/canada-terror-plot-thwarted/index.html

  Interesting crew at this nano-tech biology lab class.

  By the way, the last fellow on the right of the front row has a name strikingly similar to one of the two Al-Qaeda suspects arrested today in Toronto. Not saying its the same guy or anything. I wonder what kind of research this team does. How it might be used in the future.

  From left to right, front row: Reda Elshafey, Mona Tolba,Teresa Simao,Shimaa Eissaa, Minhaz Uddin Ahmed,Esen Sokullu,Raja Chinnappan,Goe Gerald, Chiheb Esseghair,
  2nd row: Andy NG,Babak Safavieh,Irina Stateikina, Gaston Conteras Jalal Abdul-hadi, Samir Saeidi,Chaker Tlili,Mohammed Zourob

  http://vladtepesblog.com/?p=62775

  RCMP arrest two for ‘al-Qaeda-supported’ plot to bomb Via train

  Acting on a tip from the Muslim community, police have arrested two people in Canada in connection with a plot to derail a passenger train in the Canadian portion of the Toronto-New York route.

  “The individuals were receiving support from al-Qaeda elements located in Iran” RCMP Assistant Commissioner James Malizia told reporters.

  http://gatesofvienna.net/2013/04/railway-jihad-thwarted-in-canada/#more-28235

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s