De EU moet zich aansluiten bij Canada en Hezbollah kenmerken als terreurorganisatie

Screenshot_14

Een demonstrante met een poster van de Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah

(Door: John Baird – minister van Buitenlandse Zaken van Canada)

Nadat ik de beide afgelopen weken met mijn ambtscollega´s in het Midden-Oosten heb doorgebracht, denk ik dat het tijd wordt dat de EU zich aansluit bij Canada en Hezbollah als terreurorganisatie kenmerkt.

Sinds haar oprichting in 1982 is Hezbollah een van de technisch meest moderne terreurgroepen ter wereld geworden. Ze is een enorme bedreiging van de veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten en verder. Terwijl Hezbollah zich achter haar sociale programma verschuilt, blijft ze in haar hart en in haar daden een terreurorganisatie.

De Hezbollah is verantwoordelijk voor de meest afschuwelijke terreuraanslagen van de Libanese burgeroorlog. Zij vermoordde met de zelfmoord bomaanslagen van 1983 op de kazernes van amerika en Frankrijk in Beiroet meer dan 300 soldaten en burgers. In 1985 ontvoerde zij TWA-vlucht 847, waarbij ze een Amerikaanse soldaat vermoordde en op het asfalt gooiden en de passagiers twee weken lang gijzelden. In 2011 veroordeelde een speciaal tribunaal voor Libanon  leden van Hezbollah vanwege hun deelname aan de moord op de Libanese minister-president Rafik Hariri.

En ook al heeft de EU Hezbollah nog niet als terreurorganisatie gekenmerkt, dat houdt haar er niet van af om terreur tegen Europeanen uit te oefenen. Er bestaan sterke aanwijzingen dat Hezbollah achter de bomaanslag op een toeristenbus in Boergas (Bulgarije) in juli 2012 zat, waarbij een Bulgaar en vijf Israëli´s werden vermoord. Bovendien werd een agent van Hezbollah schuldig verklaard  een gelijksoortige aanslag op Israëlische toeristen in Cyprus gepland te hebben.

Dat zijn niet onze vrienden.

Screenshot_15

De Canadese minister van Buitenlandse Zaken, John Baird

Intussen helpt Hezbollah het regime van Assad in Syrië bij zijn bloedige oorlog tegen het eigen volk door het regime en zijn milities training, raad en logistieke ondersteuning te bieden. Er zijn bijna 70.000 mensen in Syrië gestorven en het conflict daar bedreigt de stabiliteit van de hele regio. Hezbollah neemt onbetwistbaar – zelfs trots – deel aan deze slachtpartij, wat een volledige minachting van menselijk leven weerspiegelt.

Treurig genoeg is dat geen op zichzelf staande gebeurtenis; het is het kenmerk van de organisatie en haar activiteiten. Ondersteund door Iran en Syrië hebben haar leiders tot vernietiging van de staat Israël opgeroepen.

Een terreurkenmerk is meer dan een etiket: het criminaliseert de financiering van de groepering. Het doel is om hun bronnen droog te leggen die ze voor de planning en de uitvoering van hun activiteiten gebruiken. Bovendien is het een sterk politiek signaal dat de internationale gemeenschap het eens is over de afwijzing van terreuractiviteiten.

Canada kenmerkte Hezbollah in 2002 als terreurorganisatie; Nederland in 2004; en Groot-Brittannië de militaire arm van Hezbollah in 2008. Ook anderen hebben Hezbollah op hun terreurlijsten gezet, waaronder Amerika en Australië. Het wordt tijd dat de EU zich bij haar bondgenoten voegt en Hezbollah als datgene kenmerkt wat zij is – en daarmee de wereld eraan herinnert dat terrorisme niet getolereerd wordt, nog thuis noch in het buitenland.

Screenshot_17

Bron:

http://haolam.de/artikel_13165.html

Bron oorspronkelijk artikel:

http://fullcomment.nationalpost.com/2013/04/11/john-baird-the-european-union-must-join-canada-in-designating-hezbollah-a-terrorist-organization/

Auteur: John Baird

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, EU, Hezbollah, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op De EU moet zich aansluiten bij Canada en Hezbollah kenmerken als terreurorganisatie

  1. lucky9 zegt:

    Zet voor mijn part àlle islamitische organisaties en mosketen -zonder de minste uitzondering- maar op de lijst van terreurorganisaties. Ver zal je er niet naast zitten!
    Tot bewijs van het tegendeel (ha, haha) is de hele islam = terreur.
    Dat laatste kan ik en iedereen aantonen, logisch onweerlegbaar onderbouwen en onomstootbaar bewijzen met de feitelijke dagdagelijkse realiteit en met de heilige koran steeds aan hun zijde.

    Men moet zich namelijk goed voorstellen dat deze moslimbeesten -hoe kan men ze anders noemen?- wekelijks oproepen om ons te vermoorden (!) omdat we het niet met hen eens zijn!

    Hezbollah is een makkie in vergelijking met het algemene imperialistische plaatje van de islam.

    Like

  2. G.Deckzeijl zegt:

    Klik links naast CONTACT en bekijk de Israëlische cartoon van islamNAZI Nasrallah op pag. 21.

    Like

  3. guusvelraeds zegt:

    Zal heel goed zijn als de EU deze stap zou zetten. Liefst zie ik de EU natuurlijk in zijn geheel verdwijnen dan is dat probleem van mee heulen met de meest afzichtelijke terreurgroepen ook uit de wereld. Het is niet alleen Hezbollah. Overigens denk ik dat wij dagelijks bij de benzine pomp massaal meebetalen aan het in stand houden van praktisch alle terreurorganisaties met een islamitische achtergrond. Kortom het gaat nog steeds de goede kant op met de wereld. Keep on dreaming.

    Like

  4. G.Deckzeijl zegt:

    ALGEMENE OPROEP!!! BOYCOT google*…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(dat deed ik al veel langer)
    http://www.telegraaf.nl/digitaal/21535787/__Google_erkent_Palestina__.html
    Waarom de palestijnen een VERZONNEN volk zijn.
    http://tinyurl.com/7p636na
    *Tip: werk uitsluitend met http://www.startpage.com
    Ook te bereiken via http://ixquick.com

    Like

  5. G.Deckzeijl zegt:

    Veiligheidsgordels vast..???? Leugens, leugens en nog eens leugens..!!!

    Like

  6. G.Deckzeijl zegt:

    Voor alle duidelijkheid: de leugens worden geventileerd door nr 3 aan de rechter kant..!!!!!!

    Like

  7. Tom Hendrix zegt:

    De islam is een perfide nazie ideologie, en een hersenspinsel van de notoire pedo profeet, karavanenberover en halsafsnijder Mo de zonnesteekimbeciel!

    Like

  8. Jade zegt:

    Het gedonder in Syrie is begonnen door fanatieke islamisten.
    Christenen in Syrie hadden voorheen een redelijk leven dankzij Assad.
    Assad`s “strijd tegen eigen volk” heet dus, de strijd tegen extremistische moslims
    die begonnen zijn de “ongelovigen”/christenen in Syrie de keel af te snijden.
    Als Hezbollah Assad in deze strijd steunt,, dan ga ik niet mee in de stelling
    ze op de lijst van terreurorganisaties te zetten.
    Misschien op den duur wel, maar nu niet.
    Of is dit artikel geschreven soms door een VN-aanhanger/linksmens/trol???

    Like

    • maria zegt:

      Ja Jade ik begrijp je verwarring wel! De salafisten in o.a. Syrië zijn soennieten. Assad is alawiet, een sjiïtische sekte. Iran en de door hen gesteunde Hezbollah zijn sjiïeten. Maar Iran steunt ook Hamas die toch ook niet van de ene op de andere dag sjiïeten zijn geworden. Maar ze hebben allemaal één doel gemeen: Vernietiging van Israël en onderwerping van het Westen. Geniet dus nog maar even van de soennitisch-sjiïtische fittie voordat ze echt de krachten bundelen!

      Like

    • maria zegt:

      En vertrouw E.J. Bron maar dat daar geen VN-aanhangers/linksmensen/trollen voorbijkomen! Voor mij is deze site al een tijdje een zeer betrouwbare Bron!

      Like

    • Martien Pennings zegt:

      Nou ben je toch echt een fors end van het padje, Jade.
      Het gedonder “in Syrië” is al 1400 jaar aan de gang.
      Dat is namelijk begonnen met de islam.
      “Het regime van Assad” en “de fundamentalisten” zijn gewoon twee loten aan dezelfde stam.
      De stam van de islam.
      Zou je ook partij hebben gekozen voor Khomeiny in de oorlog tussen Iran en Irak, dus tussen Khomeiny (Sjia) en Saddam Hoessein (Soenna) ?
      Dat is analoog aan Iran/Sjia/Hezbollah contra Assad (beetje Soenna)
      Hezbollah betekent “Partij van Allah”.
      En wat dat in de praktijk betekent moet je bijvoorbeeld eens vragen aan Brigitte Gabriel: http://en.wikipedia.org/wiki/Brigitte_Gabriel

      Like

      • Jade zegt:

        Bedankt voor jullie correctie ,Maria en Martien.
        Ik liet me even leiden door emotie, en verloor het totaal
        plaatje daarbij dom genoeg uit het oog.
        Momenteel praat ik (te?) veel met een Syrische collega (christen)
        die alle contact met de achtergebleven familie verloren heeft.

        Like

  9. Joop Klepzeiker zegt:

    Lees dit eens

    En dat dan met benghazi in het achterhoofd.

    Leuker kunnen we het echt niet maken.

    Like

  10. Joop Klepzeiker zegt:

    Je speelt de boeven tegen elkaar uit voor je eigen agenda, niets nieuws onder de zon.

    En zo maak je van Israël de lont in het kruitvat en als de rook is opgetrokken kunnen we zo als gewoonlijk de Joden en Israël de schuld geven.

    Israël zit gewoon in de tang of in de hoek gemanoeuvreerd, ze kunnen immers niets anders dan voor het voortbestaan van hun land vechten.

    Like

Plaats een reactie