Gelukkig, het Comité 4 en 5 mei is wakker geworden

Screenshot_13

Dodenherdenking mag niet ten prooi vallen aan “vergrijzing”

(Door: Afshin Ellian)

Het Nationaal Comité werd door mij en anderen zwaar onder vuur genomen. Heeft dat gewerkt? Zijn de leden van het Comité aan het denken gezet?

Wat herdenken we op 4 mei? Deze onnatuurlijke vraag werpt zich op na enkele incidenten. Een rare burgemeester wilde vorig jaar langs de graven van daders uit de Tweede Wereldoorlog lopen, om ook aan hen eer te bewijzen. Plotseling bleek dat iedereen slachtoffer kon zijn van de Tweede Wereldoorlog.

Alles is grijs en verzoening staat voorop, was de gedachte bij revisionisten van de 4 mei-herdenking.

Onbezonnen gedachte

Inderdaad, iedereen als slachtoffer. Wellicht met uitzondering van de Führer zelf. Iedereen kon worden geëerd: de Gestapo, de SS, het verzet, Joden, NSB’ers. Deze sarcastische toestand was niet het resultaat van een onbezonnen gedachte in een dorpje in Nederland.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Gelukkig, het Comité 4 en 5 mei is wakker geworden

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Morgenavond zit ik zoals altijd om 19:45 voor de buis, in afwachting van klokslag 20:00 uur.
  Te vragen of ik 2 minuten stil wil zijn is overbodig, dat was ik als kind al toen ik van m’n vader te horen kreeg wat de bedoeling is van dodenherdenking en wat hij tijdens de bezetting heeft moeten doormaken. Mijn gedachten gaan uit naar hen die vielen voor ONZE VRIJHEID, een vrijheid die op dit moment door allerlei pseudoreligieuze IDIOTEN en hun laffe linkse vrfiendjes ter discussie wordt gesteld. Maar die kunnen wat mij betreft doodvallen, sterker nog: die hadden gisteren terug getrapt moeten worden onder de steen waar ze destijds onder vandaan zijn gekropen. Waarom ik er zo over denk kunt u nu lezen.
  http://www.amsterdampost.nl/nacht-und-nebel-opnieuw-van-stal-gehaald/

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het kan nog gekker !!!! zie:http://www.telegraaf.nl/binnenland/21535719/__Rel_om_herdenking_Tilburg__.html

  In Tilburg is een rel ontstaan over de Dodenherdenking van 4 mei. Het voornemen om dit jaar ook immigranten een rol te laten spelen, is volledig in het verkeerde keelgat geschoten van de partij TROTS Tilburg.

  Like

  • Anneke zegt:

   Merendeels onrust bij de Kruikenzeikers gemeenteraad….Een knalrode burgervader…PvdA…”Hmmm; vrijwel alle steden worden door deze rooie koppen misleid!!! En dit al decennialang”….Helaas, maar ’t lukt me maar niet om deze stad te verlaten; hypotheek wordt niet meer geschonken door de vermogensmaniakken.

   Like

 3. maria zegt:

  Nog even en we “gedenken” op 4 mei alle moslims die zo kwaadaardig door ons zijn “buitengesloten”. Dat is trouwens al bijna zo want tegenwoordig worden “buitenlanders” (ook illegale criminelen) volgens de linkse doctrine gelijk gesteld aan Joden die hier al eeuwen woonden en een waardevolle bijdrage aan onze samenleving gaven. Marokkanen denken volgens mij dat Joden destijds ook massaal werkeloos op straat stonden te sissen en oude vrouwtjes overvielen. Gelukkig ben ik opgegroeid in een WOII museum. Mijn ouders hadden alles bewaard: het boekje “Juden sehen dich an” met allemaal karikaturen van gerubriceerde Joden, zoals Geldjuden en Filmjuden met bewerkte foto’s waar ze extra gemeen opstonden. En het gevangenis-dagboek van mijn moeder die in een onbezonnen bui als 19-jarige haar tong uitstak naar een Duitse commandant en in de gevangenis Havenstraat terechtkwam waar ze sokken moest stoppen en blij was dat ze niet op transport werd gesteld….

  Like

 4. Avidia zegt:

  Maria, ik weet niets van de oorlog, maar uit de berichten van mijn familie was het heel erg, en dat kan ik me voorstellen. Nu met alles op TV en de haat die op de gezichten staat van moslims als ze over Joden praten of over ons kan ik me het nog meer voorstellen. Wat ik het ergste vind is het genot op de gezichten als ze iemand de keel doorsnijden (een favoriete bezigheid bij hen, of iemand ophangen (ook al heel erg favoriet) slaat de angst en de walging mij om de keel. Deze mensen kunnen niet nadenken, zij leven bij intuïtie, zij leven als de barbaren zoals duizenden jaren terug, zij zijn niet geëvolueerd. En de mensen daar vandaan moeten in onze moderne westerse wereld meedoen??? Dat vraagt gewoon om moeilijkheden, ze kunnen zich modern voordoen, maar hun achtergrond is JAREN achter gebleven, daardoor kunnen ze nooit onze gelijken zijn.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Kijktip! Vanmiddag om 14:45 een uur lang SPITFIRE WOMEN op Ned. 2. Over Engelse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen naar de diverse fronten vlogen.
  Aanrader!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Voorproefje…

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 08:41 en 08:42
  Het moet Ned. 1 zijn..!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s