De NAVO heeft ons land systematisch en ongenadig verwoest

Screenshot_8

In de vele jaren die ik werkte in Belgrado ben ik bevriend geraakt met de geweldige familie van Zoran Mladenovic. Zoran heeft een geweldige vrouw Snezana, een dochter Jovana en een zoon Vuk. De hele tijd waarin de NAVO Servië en Montenegro bombardeerde, ondersteunde Zoran de opnameteams van de Russische televisie. Samen met correspondenten en cameramannen lukte het hem om bij de “brandhaarden” te komen en zag met eigen ogen wat zich in die dagen niet alleen in Belgrado, maar in heel Servië afspeelde. Net zoals miljoenen andere Serviërs moest hij vele tragische en verschrikkelijke momenten meemaken. In mijn dagboek zijn z´n herinneringen bewaard gebleven:

“Toen men op 24 maart 1999 begon onze hoofdstad te bombarderen, viel de eerste bom in de buurt van het gebouw waarin ik altijd sport. Mensen renden het gebouw uit en schreeuwden “De NAVO bombardeert Belgrado!”. We schrokken echter niet en gingen door met onze sport. De meeste raketten en bommen vielen op het stadsdeel Strazavica. Daar hielden de eenheden van ons leger zich op. Ze zaten onder de grond. Daarom bombardeerde de NAVO dit stadsdeel zonder pauze, rondom de klok. Het lukte echter niet de tunnels te vernietigen.

Mijn vrouw was destijds zwanger en ik maakte me grote zorgen over haar. Ik bracht haar naar familie op het platteland. Maar daar bombardeerde de luchtmacht van de NAVO ook. Daarom was ik genoodzaakt Snezana naar Boedapest te brengen. Ze wilde niet weg uit Belgrado, maar ik kon haar er toch van overtuigen te vertrekken. Mijn 8-jarige dochter ging met mijn vrouw mee.

Ik keerde naar Belgrado terug en begon samen te werken met correspondenten uit Rusland. Dat waren televisiejournalisten van de zenders NTW en RTR. Ik reed met hen het hele land door. We waren meerdere keren in Kosovo en Montenegro en we zijn door heel Servië gereisd. Ik heb dus met eigen ogen gezien wat de mensen van de NAVO met mijn land hebben gedaan. Na het einde van de bombardementen haalde ik mijn vrouw en mijn dochtertje uit Boedapest op. En enkele maanden later werd onze zoon Vuk geboren.

We hebben weliswaar ons leven en onze gezondheid kunnen redden, maar ons grondstuk zijn we kwijtgeraakt. In die tijd had ik aan de Montenegrijnse Adriatische kust een stuk land van 2500 m² gekocht. Maar juist over deze grond, boven het dorpje Luštica, werd uranium afgeworpen. Nu zijn daar de hele grond en al het water ermee vervuild en dat betekent gevaar voor de mensen. De luchtmacht van de NAVO heeft dit meerdere keren gedaan en nu is dit hele gebied met het poederachtige uranium bedekt. Het is zoveel, dat het voldoende is voor meerdere generaties. Daarom waren we bang voor de gezondheid van onze kinderen en we verkochten het grondstuk.

Ik weet dat een paar buren, die het niet gelukt is dit vervuilde land te verkopen, na 1999 ziek geworden zijn. Mijn buurman, een Serviër en vluchteling uit Kroatië, werd al in 1995 schade berokkend. Men heeft hem, samen met nog 300.000 andere Serviërs, gewoon uit Kroatië verdreven en alles van hem afgepakt. Zijn kleine zoon kreeg in 2000 leukemie. De doktoren konden hem niet redden. Hij stierf. Veel mensen namen kleine deeltjes van het uranium mee naar huis en kregen pas later te horen wat het was. Maar toen was het al te laat. Wat volgde waren ziekte en dood. Ook onder de militairen die dit terrein later moesten onderzoeken, zijn er enkelen die ziek zijn geworden. Velen van hen leven niet meer.”

Op mijn vraag waarom de luchtmacht van de NAVO de Adriatische kust van Montenegro zo meedogenloos heeft gebombardeerd en of zich daar militaire objecten zouden hebben bevonden die vernietigd moesten worden, antwoordde Zoran kort en krachtig, maar daarom was zijn antwoord niet minder vreselijk:

“Daar was alleen maar bos, bergen en een weliswaar niet groot, maar prachtig strand. Meer was daar niet. Twee A-2 vliegtuigen gooiden daar gewoon hun vracht neer. Het is onbegrijpelijk waarom ze dat deden. Misschien dachten ze dat het te gevaarlijk zou zijn om verder te vliegen en gooiden ze hun munitie overboord om daarna naar hun vliegdekschepen terug te keren.”

Meer info:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/594165/2001/01/05/Grote-toename-gemeld-van-aantal-kankergevallen-in-Joegoslavie.dhtml

http://asp.gva.be/dossiers/-b/balkansyndroom/dossier.asp#ver

http://joodsactueel.be/2009/03/22/gevolgen-van-navo-bombardementen-met-verarmd-uranium-catastrofe-voor-gezondheid/

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2488834/2001/01/11/Onderzoek-Navo-naar-uranium.dhtml

Voor een vorig artikel uit het dagboek van de Russische journalist Konstantin Katschalin, zie:

https://ejbron.wordpress.com/2013/05/10/na-de-joegoslavie-oorlog-europas-financiele-crisis-als-gevolg-van-de-navo-inzet/

Screenshot_9Bron:

http://german.ruvr.ru/2013_05_11/Die-Nato-vernichtete-unser-Land-planma-ig-und-schonungslos/

Auteur: Konstantin Katschalin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EU, Historie, Hypocrisie, NAVO, Servië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

17 reacties op De NAVO heeft ons land systematisch en ongenadig verwoest

 1. Rudi zegt:

  Bovenstaand artikel bracht een tien minuten durend radiofragment Michael Savage op YouTube over Servië en Kosovo in herinnering.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Rudi, bedankt voor deze video. Het leerde me weer wat bij. We staan er inderdaad niet bij stil hoe onze levens voor eens en altijd verwoestend kunnen beïnvloed worden door beslissingen van onderontwikkelde Amerikanen zoals Bill Clinton en zijn wijf Hillary. (Om over Al Gore en Joe Bidden nog maar te zwijgen)
  Maar één ding weet ik zeker en dat is dat elke verkozen democraat in de VS een socialistisch liegebeest en parasiet is. Ik heb het als atheïst niet zo hoog op met Quakers en Baptisten, maar zij zouden nooit miljoenen christenen verraden om de islamitische Umma een “vriendendienst” te bewijzen. En dat is uitgerekend wat Bill deed, en dat is niet toevallig wat Hillary doet!

  Ik kan niet in hun verstoorde geesten kijken, maar mijn gok is dat ze ‘Europa’ een hak wilden en nog steeds willen zetten. Een andere logische verklaring is er niet! Socialistisch gespuis is overal hetzelfde: collectivistisch, materialistisch en totaal onbetrouwbaar!

  De Eussr oligarchie maakt daarop helaas geen uitzondering!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky9 00.20. uur. Dat onderschrijf ik volledig. Ik zal nooit vergeten dat het MOSLIMBEEST ORIC 100 Servische dorpen uitmoordde, en daar geheel niet voor gestraft is geworden. Al die VERRADERS zgn. democraten, zijn te vergelijken met de PvdA en de SP in Nederland. GOOR socialistenschuim! En het ergste is nu, dat er een islamitische mol in het Witte Huis regeert te weten Obama!

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Tom en dan die schatrijke linkse joden die Obama steunen waaronder B.Streisand die nu weer im Amsterdam gaat optreden.
    Wat een stinkvolk is dat incl de linkse joodse club.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Lucky9 00.20u. Weet je, Europeanen hebben dat natuurlijk niet in de hand, maar het blijft me maar bezighouden: ALS het, nu alweer bijna vijf jaar geleden, toch eens McCain geworden was….Ik geef toe, hij was al op jaren. Maar niet gek. EN pragmatisch. EN een echte oorlogsheld, dus verdiend had hij het in zekere zin wèl. Hij heeft alleen de stomme fout gemaakt om de verkeerde running mate te kiezen. Hij zat wat betreft het kiezerspubliek tussen twee vuren en dacht, de kool en de geit te sparen. Dat was fout. Een vróuw kiezen was op zichzelf wèl heel goed, maar dan niet Sarah Palin. Veel vrouwelijke democratische kiezers waren toen teleurgesteld dat Hillary het niet gehaald had en de góede vrouw aan republikeinse zijde had hen over de streep kunnen trekken. McCain had bijvoorbeeld de toenmalige minister van buitenlandse Zaken Gondoleeza Rice kunnen vragen. Díe was bekwaam èn pro choice (abortus) waar in deze tijd meer Amerikanen achter bleken te staan dan voorzien -vrouwen, wel te verstaan. Ik geloof tot op de dag van vandaag, dat hij het dàn gehaald zou hebben. Waarschijnlijk maar voor één termijn, met het oog op zijn leeftijd, maar toch….Hoe zou het er dan nu uitgezien hebben?

   Like

 3. Leto 2 zegt:

  De islam-olieboeren hebben het Westem bij de kloten.
  Na Yom-Kippoer beseften de zandbavianen hun macht.
  De grootverdieners in het Westen verraden hun eigen volk en dus zichzelf voor petrodollars.

  Het is Jan Kaas die straks de barricades op kan.
  Net als in WOI en WOII.
  Voor de elite geldt slechts één principe: KASSA!

  Like

 4. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Het verhaal over uranium vind ik erg ongeloofwaardig. Uranium wordt niet op die manier door militairen gebruikt. Ik lees graag meer over de Servische kant van deze oorlog maar dit verhaal komt erg onbetrouwbaar over. En ik kan niet alles uitzoeken. Misschien weet een van de lezers hoe dit zit?

  Like

 5. felix zegt:

  A-2 vliegtuigen? Kan iemand vertellen wat voor vliegtuigen dat zijn?
  Dit gedrocht kan het dus niet zijn…

  Like

 6. Jan zegt:

  Depleted Uranium in Kosovo; Post-Conflict Environmental Assessment
  pagina 7

  Klik om toegang te krijgen tot uranium.pdf

  Grote kaart:

  (eerste van de vijf)

  Like

 7. daiyu-ninja zegt:

  Nadat de Serviers de onder toezicht van de VN-troepen staande ‘moslimenclave Srebrenica” zonder moeite en met medeweten van het Westen veroverd hadden verbroederden de Nederlandse blauwhelmen zich met de Seviers en keken toe hoe moslimjongens en mannen apart gezet werden. Er werd beweer dat kort daarop duizenden van hen door de Serviers doodgeschoten zouden zijn. Op 13 maart 2000 werd als bewijs hiervoor een foto van een massagraf in Srebrenica aan de Bosnisch-Servische generaal Krstic voorgelegd en vervolgens werd hem de dood van 8000 mensen ten laste gelegd. Generaal Krstic werd in Den Haag tot 46jr gevangenisstraf veroordeeld wegens zijn door het Joegoslavie Tribunaal bewezen geachte rol bij de moord op duizenden mensen van islamitische afkomst tijdens de bezetting in 1995 van de stad Srebrenica door het Bosnisch-Servische leger.
  Nu blijkt uit documenten van de Duitse overheid en andere onderzoeksreportages dat er geen keiharde bewijzen bestaan voor etnische zuiveringen of volkerenmoord.Ook uit rapporten van ‘forensische onderzoekers’ blijkt dat niet 8000 maar 2000 lijken in en rond Srebrenica teruggevonden zijn. De bevindingen van deze wetenschappers zijn nooit publiek gemaakt! Een persconferentie met fotomateriaal werd door hun meerdere verijdeld. Waren de bevindingen van deze wetenschappers geen mooie kans geweest om het publiek wetenschappelijk onderbouwde bewijzen voor te leggen? Men mag zich afvragen waarom de ontdekkingen van deze gerechtelijke experts niet gepubliceerd mochten worden.
  Misschien omdat de uitkomsten van hun onderzoek de visie en theorie van het Tribunaal niet ondersteunden? Misschien omdat niet bewezen konden worden dat de soldaten van Krstic helemaal geen duizenden krijgsgevangenen vermoord hadden? Misschien omdat het bij het gevonden massagraf helemaal niet om een oorlogsgraf ging? Is de massamoord van Srebrenica misschien ge-ensceneerd?

  Op 11 juli 2005 heeft de ‘Srebrenica Research Group’ op een persconferentie in het gebouw van de Verenigde Naties in New York een tweehonderd pagina’s tellend rapport gepresenteerd met als titel: Srebrenica and the Politics of War Crimes. Het rapport veegde de vloer aan met de officiele versie over de gebeurtenissen in en rond de enclave in 1995. Het komt met onweerlegbare bewijzen dat zowel de omvang van het aantal slachtoffers als de versie die door regeringen en de media worden gegeven, BERUSTEN OP MANIPULATIE. Hierdoor word een TOTAAL VERWRONGEN BEELD VAN DE GEBEURTENISSEN GEGEVEN…………………………

  Tijdens de oorlogen op de Balkan schilderden de mondiale media de Serviers publiekelijk af als de nieuwe nazi’s. De Serviers werden beschuldigd van genocide, verkrachting, etnische zuiveringen en het opzetten van concentratiekampen. Zij waren de oorzaak van een nieuwe potentiele Holocaust! Deze karakteristiek was een geaccepteerd feit en zorgde ervoor dat de motieven van de Verenigde Staten en de NAVO rechtschapen lijken en deel uitmaken van het goede tegenover het kwaad. Hoe kwam het dat de Serviers met de nazi’s vergeleken werden?
  CNN correspondent Christiane Amanpours speelde daarbij een belangrijke rol. Zij begon als eerste met het manipuleren van filmbeelden. In een speciale uitzending misleidde zij haar publiek. De camera bracht een aantal ernstig verminkte lichamen in beeld. Deze werden voorzien van commentaar door Cherif Bassiouni, hoofddeskundige van de VN. Deze zei:”De Serviers vermoorden alles wat zich beweegt.”De wereld was natuurlijk geschokt. Later bleek dat de slachtoffers geen Kroaten, maar Serviers waren……………………………….

  Enkele voorbeelden van kwaadaardige manipulatie.
  1) In maart 1993 toonde CNN beelden van een massamoord: veertien moslims zouden door de Serviers om het leven gebracht zijn! Later bleek echter dat de doden helemaal geen moslims waren, maar juist Serviers.

  2) De bekende Duitse verslaggever Michael Born moest zich in Koblenz voor de rechtbank verantwoorden. Hij had aan de grote televisiezenders meer dan 30 documentaires verkocht. Het ging daarbij hoofdzakelijk om vervalsingen. Zo betaalde hij asielzoekers in Kosovo om in zijn documentaire voor vluchteling te spelen.” De televisiezenders wisten best dat het om vervalsing ging, maar ze wilden beslist ‘authentieke’ beelden hebben’, aldus Born.

  3) De BBC zond in de zomer van 1992 een documentaire uit over een Bosnische moslim die in een Servisch concentratiekamp gevangen zou zitten. Later bleek dat het hier ging om Branko Velec, een gepensioneerde officier uit het Joegoslavische leger. Hij was een Bosnische Servier, die in in een gevangenkamp van moslims zat.Hier was dus sprake van precies het tegenovergestelde van wat de beelden en het commentaar suggereerde! Een grove leugen!

  Bill Clinton zei: Europa is de sleutel voor een duurzaam partnerschap tussen de Verenigde Staten en Europa.” Onverschillig voegde hij hieraan toe:” Dat is alles waar het om draait bij deze Kosovo kwestie. Misschien moeten we hier nog aan toe voegen, dat men met behulp van satellietonderzoek heeft ontdekt, dat er onder de op vijftien miljard ton geschatte kolenvoor – raden in Kosovo een geweldige oliebron ligt. Op tot dusverre nog niet bewerkte diepte
  blijken ongelooflijke hoeveelheden mineralen en olie schuil te gaan. De olie-experts ontdekten dat Kosovo het Koeweit is van de Balkan…………………
  ( Daarom is er zoveel belangstelling voor Kosovo)

  De officiele opdracht van her regime dat in Kroatie door de nazi’s aan de macht kwam , was om een derde van de Serviers te doden, een derde te bekeren en een derde te verjagen. De Serviers werden hun rechten ontnomen. Zij mochten het cyrillisch schrift niet meer gebruiken en het werd hen nadrukkelijk verboden om Servisch te spreken. ” Wie niet in staat is om met een mes een kind uit de buik van zijn moeder te halen, kan geen goede Ustasa zijn”, riep Ante Pavalic zijn troepen toe.De Ustasa heeft duizenden Servische families als vee- vaak nog levend – opgehangen aan vleeshaken. Eerst kleine kinderen, dan vrouwen en uiteindelijk mannen. In veel dorpen zijn baby’s gevonden die op houten palen waren gespiests. Met hun kleine ledematen verschrompeld van de pijn, hingen ze als insecten aan een naald..Veel Serviers werden met een speciaal mes of zaag gekeeld……………………….

  Tussen mei 1992 en april 1993 ging amper een dag voorbij zonder dat de militaire moslimleider nasar oric (het beest) hele dorpen uitmoordde en deze vervolgens platbrandde.
  Hoewel nasar oric tegen de westerse journalisten had lopen opscheppen over door hem afgelachte Serviers, meende het Joegoslavie Tribunaal dat ‘er geen bewijs gevonden was’ van burgerslachtoffers tijdens de door oric uitgevoerde aanvallen op Servische dorpen.(nasar oric werd beschermd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Verenigde Naties en de media. Zij bleven zwijgen over deze misdadiger.)…………………………………..

  Het Tribunaal zat met een lastig probleem dat de Serviers, die beschuldigd werden van een ‘geplande volkerenmoord’, de Bosnische moslimvrouwen en kinderen met bussen had laten wegbrengen,” naar een veiligere plek.” Het Tribunaal heeft zich nooit afgevraagd waarom de moorddadige Serviers de stad niet eerst gewoonweg omsingeld hebben zodat duizenden mannen niet alsnog de stad konden ontvluchten, of waarom Bosnische moslimsoldaten hun vrouwen, kinderen en gewonde kameraden aan de genaden van de Serviers toevertrouwden.
  Bovendien negeerde het Tribunaal het feit dat 10.000hoofdzakelijk moslimbewoners van Zvornik
  bescherming tegen de oorlog in juist Servie zochten, zoals getuige Borisav Jovic vertelde………..

  Ik citeer Milosevic: De enige schuldigen voor de in de Federale Republiek begane oorlogsmisdaden is de NAVO. Mijn beulen en de hele wereld weten maar al te goed dat ik niet in Den Haag ben wegens aan mij toegeschreven oorlogsmisdaden, maar omdat wij de NAVO weerstonden en de hele wereld getoond hebben, dat de NAVO niet almachtig is en dat zelfs een klein land dat vastbesloten is haar vrijheid te verdedigen en de grootste oorlogsmachine ter wereld kan weerstaan. Ik ben trots op wat ik voor de verdediging van mijn land en volk gedaan heb.”

  Het ergste verwijt dat men Milosevic kan maken is dat hij politieke doelen wilde bereiken met militair geweld om zijn land te verdedigen tegen een verscheuring die voor rekening kwam van de duistere machten achter de Nieuwe Wereldorde.

  Dit zijn enkel citaten uit het boek: Het Joegoslavie Tribulaal

  De smerigheid waarmee politici handelen is ongekend.
  Dat er 8000 moslimmannen vermoord zijn door Serviers is een grove leugen. Ook is er geen enkel onomstotelijk bewijs geleverd dat de Servische regering verantwoordelijk was voor massamoorden Er zijn geen massagraven gevonden en er heeft er nooit een genociale slachting plaatsgevonden.
  De Servierhater Richard Gwyn moest toegeven dat de beweringen van de NAVO over de Servische massamoorden onjuist waren.” De bewering van een volkerenmoord is een goteske leugen geweest die in het leven geroepen werd om een oorlog te rechtvaardigen.”

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 19.05. uur. Hulde en eer voor dit juiste verslag van de gang van zaken daiyu!
  Voor mij zijn de Verenigde Nazies, de NATO, de EUSSR in handen van CHRISTENHATERS en MUZELMANNEN, of hun RODE HANDLANGERS. We weten hier nu WIE werkelijk onze VIJANDEN zijn!

  Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Dank u Tom Hendrix voor uw steun.
  Het is een hel interessant boek waarin de pijnlijke waarheid naar boven komt

  Like

 10. daiyu-ninja zegt:

  Correctie. ………..hel moet heel zijn.

  Like

 11. Pingback: ‘Masochist Rutte’: ’Trump heeft een Wapenhandel punt’. |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s