VIDEO: Israëlisch-Palestijns conflict – De waarheid omtrent het vredesproces

 

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op VIDEO: Israëlisch-Palestijns conflict – De waarheid omtrent het vredesproces

 1. maria zegt:

  Voor U en mij oud nieuws, maar mooi helder weergegeven! Helaas bereikt deze waardevolle informatie onze Volkskrant- en NRC-lezers niet, om maar te zwijgen van onze MinBUZa. Hopelijk heeft Bibi dit filmpje ook aan Timmermans laten zien! Maar die is helaas te druk met “de banden aanhalen” met de PA en Hamas. Timmermans spreekt vijf talen, maar heeft schijnbaar geen weet van de “geen vrede!”, “geen Twee-staten maar Kalifaat!”, “Israël moet dood!” uitspraken van ELKE palestijnse leider, keurig vertaald door MEMRI en voor iedereen toegankelijk. Of hij WIL het niet zien….

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @maria 22.40. uur, op 23/6. O U bedoelt TIMMERZWANS minister van BuZa namens de partij van de allahtonen. Daar hoeft Israel niks van te verwachten. Deze timmerfrans past in het rijtje; van Agt, Duijsenberg-Gretta-, Harry-hamas-van Bommel en Meulenbelt, zijnde jodenhaters!

   Like

  • Henk.V zegt:

   Maria, iedereen die bewust aan de feiten rond het “‘Israëlisch-Arabische conflict” voorbij gaat is van kwade wil.

   Wie Israël opzettelijk wil benadelen om de islamitische wereld te plezieren heeft zijn of haar ziel verkocht.In dat geval werkt de gewetens functie niet meer corrigerend.
   De ene leugen zal in stand in stand gehouden worden en versterkt door de leugen die er op volgt.
   Zo rijgen leugens en schijnheiligheid zich aaneen tot een keten van puur verderf.

   Ik noem bewust het woord schijnheilig, omdat niemand van nature een leugen blijvend kan koesteren, want af en toe klopt de waarheid met kracht op de deur.
   De deurwachter van een verkochte ziel heet Schijnbaar Rechtsgevoel.
   Op den duur gaat een verkochte ziel het zelf geloven ”Ik denk vanuit een sterk idealistisch rechtsgevoel dat mij boven elk weerwoord verheft!”

   Dat is een zeer kenmerkend trekje van de politiek correcte mentaliteit.
   Niemand met enig verstand kan leven met de gedachte dat afkeer van joden hem of haar beheerst.Daar moet een mooi, idealiserend jasje over heen.

   Op dit soort krompraterij valt nauwelijks nog greep te krijgen.
   Daarom zeg ik ook altijd dat ALLEREERST de linkse denkwijze moet worden uitgeroeid.
   Neutraliseer die en je kunt alle problemen adequaat aanpakken.
   Links denken is verantwoordelijk voor nagenoeg alle misstanden in de maatschappij.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Waarom doen deze feiten mij zo sterk denken aan een verhaal van Carmiggelt, dat ik ooit las? Medio jaren ’30 reisde hij als jongeman regelmatig naar Oost-Europa en deelde één keer zijn treincoupé een aantal uren met een groep SA-mannen. Eén van hen werd naar de restauratiewagon gestuurd om een voorraad worst te halen, die ze bij hun middagbrood wilden nuttigen, maar keerde onverrichter zake terug.
  “Die Wurst ist alle,” deelde hij mee.
  De verslagenheid was zichtbaar.
  Eindelijk bracht de leider vertwijfeld uit: “Die Wurst ist alle? Aber- Wenn das System versagt können wir nie den Krieg gewinnen!”
  Krieg! Toen al. En Chamberlain was nog niet eens in aantocht! (S. Carmiggelt)
  Wat ik er maar mee bedoel: Je kunt vredesonderhandelingen plannen zoveel je wilt, als één van de partijen niet wil, dan wil-ie niet, ook al kan hij dat niet altijd direct laten merken. Dat kan de tegenpartij alleen herkennen, als hij de moeite neemt, die eeuwige roze bril af te zetten.Helaas zijn de meesten daartoe niet genegen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Ik heb kennis aan een leraar aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer die tijdens zijn lessen wel eens dit soort filmpjes vertoonde. Hij deed dit om het complexe Midden Oosten conflict (veelal door media complex gemaakt door middel van desinformatie: verdraaiing en weglating) inzichtelijk en feitelijk onderbouwt door te geven aan zijn leerlingen. Ook in zijn klas zaten meerdere kinderen die van origine zeer sympathiseerden met de vermeende Palestijnse onderdrukten en vluchtelingen. Nadat een aantal keren rumoer was ontstaan in de klas en discussies loskwamen werd door de leiding van de school geadviseerd dit soort propagandistische filmpjes zoals zij dat noemden beter niet meer af te spelen en zich enkel nog te houden aan de boeken die gebruikt werden op school. Kortom de feiten doen er helemaal niet meer om anno 2013 in het Nederlandse onderwijs. De gewenste politieke kleur en het uitdragen hiervan is belangrijker dan vrije meningsvorming en onderwijs aan de hand van controleerbare feiten. Gaat helemaal goed komen met Nederland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s